tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Τόλκας: "Τολμά η ΝΔ, που κυβερνά 21 χρόνια και οδήγησε τη χώρα στα μνημόνια, να επιτίθεται στο ΣΥΡΙΖΑ που κυβέρνησε μόλις 4;"

Με μια ομιλία – αποδόμηση του Νομοσχεδίου του κου Βορίδη ο Άγγελος Τόλκας, ως εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, αιτιολόγησε την καταψήφιση του Νομοσχεδίου για την δήθεν πολυεπίπεδη διακυβέρνηση.

Κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι με ένα ψευδεπίγραφο εκσυγχρονιστικό και μεταρρυθμιστικό προσωπείο κρύβει ουσιαστικά κάτω από το χαλί μια νοσηρή κατάσταση που ισχύει σήμερα στην δημόσια διοίκηση με στόχο το σύστημα εξουσίας να παραμένει ίδιο και απαράλλαχτο υπέρ αυτών των λίγων που το νέμονται και κρατώντας μακριά την πλειοψηφία των πολιτών.

Παρουσίασε τις προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ για την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση και τη δημόσια διοίκηση ενώ απέδωσε στον ίδιο τον υπουργό δογματική προσέγγιση, διαρκή, επίμονη αλλά και μονότονη εκ μέρους του εκνομίκευση πολιτικών και πρακτικών ζητημάτων, η οποία απέκλεισε την συζήτηση που έπρεπε να γίνεται στη Βουλή περί δημοκρατίας, αποκέντρωσης και ενίσχυσης της συμμετοχής του πολίτη.

Τόνισε επίσης ότι δεν μπορεί να επιτίθεται η ΝΔ, που κυβερνά την χώρα 21 χρόνια και οδήγησε τη χώρα στα μνημόνια, στο ΣΥΡΙΖΑ που κυβέρνησε μόλις 4. 

Επιτέθηκε στην γενικότερη πολιτική της Κυβέρνησης η οποία δεν σεβάστηκε την αρχή της νομιμότητας και άλλαξε τη συγκρότηση των οικονομικών επιτροπών των δήμων και περιφερειών, αποσπώντας αρμοδιότητες των δημοτικών συμβουλίων. Δε σεβάστηκε την αρχή της αποτελεσματικότητας που δεν εφαρμόστηκε ούτε στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών ούτε των πλημυρών ούτε των χιονοπτώσεων ούτε στην έκδοση των συντάξεων ούτε στην τιθάσευση της ακρίβειας. Δε σεβάστηκε το κράτος δικαίου όπως φάνηκε στις υποκλοπές και στις απευθείας αναθέσεις. 

Τέλος υπενθύμισε ότι τα νομοσχέδια του Υπουργείου Εσωτερικών είναι και κακής στόχευσης, ανεπαρκώς επεξεργασμένα και μέχρι σήμερα δεν έχουν παράξει αποτελέσματα. Αυτό μάλιστα επιβεβαιώνει την πολιτική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να καταψηφίζει τα Νομοσχέδια του Υπουργείου Εσωτερικών.

Με το Νομοσχέδιο του Υπουργείου εγκαθιδρύεται μια συγκεντρωτική, γραφειοκρατική και αδιαφανής διοίκηση, κάνοντας σαφή και ορατή την πολιτική επιλογή που αποτυπώθηκε στο νόμο του Επιτελικού Κράτους και αποκαλύφθηκε πανηγυρικά στην υπόθεση των υποκλοπών, αδιαφάνειας, απευθείας αναθέσεων.

Τέλος υπερασπίστηκε τον διορισμό των επιτυγχόντων της 4Κ/2020 και αφορά τη λειτουργία του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και τους εργαζόμενους σε αυτό, ζητώντας παράλληλα τη διεύρυνση με τους 65 περίπου εργαζόμενους που μένουν εκτός ρύθμισης.

Δείτε εδώ το Βίντεο: 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69