tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

super course

“Έξω η Ελλάδα από Ε.Ε.- ΝΑΤΟ”- Το μόνο πραγματικά λαϊκό σύνθημα στις ευρωεκλογές του Ιούνη

Γράφει ο Μπάμπης Χατζηθεοδωρίδης
υποψήφιος ευρωβουλευτής
του Μ-Λ ΚΚΕ

Για τρίτη φορά σε ένα χρόνο ο λαός μας καλείται στις κάλπες, αυτή τη φορά στις ευρωεκλογές της 9 Ιούνη. Κι είναι αλήθεια πως αυτό που έχει αλλάξει για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα στο διάστημα που μεσολάβησε από τις διπλές εκλογές του 2023, είναι πως η ζωή τους χειροτέρεψε ακόμη περισσότερο, παρά τα παχιά λόγια και τις υποσχέσεις των πολιτικών δυνάμεων του αστικού πολιτικού συστήματος. Λίγες ημέρες πριν την κάλπη  οι εκλογές  δείχνουν να μην ενδιαφέρουν πολλούς, εκτός ίσως από κάποιους λίγους ενταγμένους στα επιτελεία και τους μηχανισμούς προβολής των κυρίαρχων πολιτικών δυνάμεων.

Σε μία περίοδο που οι συνθήκες ζωής για τα εργατικά και λαϊκά στρώματα χειροτερεύουν, σε περίοδο που οι πολεμοκάπηλοι ιμπεριαλιστές συνεχίζουν και επεκτείνουν τους κατακτητικούς πολέμους και τις επεμβάσεις σε Ουκρανία και τη Μ. Ανατολή καθιστώντας αβέβαιο το μέλλον, το αστικό πολιτικό σύστημα επιδιώκει να συσκοτίσει την πραγματικότητα και να στρέψει αλλού την προσοχή του λαού ενόψει εκλογών, γιατί γνωρίζει άριστα πως μία πραγματικά ουσιαστική συζήτηση και παρουσίαση των προβλημάτων δεν το συμφέρει! Ενόψει ευρωεκλογών το Μ-Λ ΚΚΕ θεωρεί αναγκαίο να θέσει επί τάπητος τα πραγματικά προβλήματα, ό,τι είναι αληθινά σημαντικό για το παρόν και για το μέλλον του τόπου και του λαού!

Αλήθεια που δεν μπορεί κανένα επικοινωνιακό επιτελείο και κανείς προπαγανδιστικός μηχανισμός να κρύψει είναι η κυβέρνηση ΝΔ-Μητσοτάκη επιδίδεται σε μία τεράστια λεηλασία της ζωής των εργαζόμενων. Ποια είναι η πάγια πρακτική της; Η κυβέρνηση από τη μια λεηλατεί και κατακλέβει το λαϊκό εισόδημα- ή ό,τι έχει απομείνει από αυτό- κι από την άλλη μοιράζει επιδόματα ελεημοσύνης. Πέρα από επικοινωνιακά φτιασίδια κάθε είδους, που τα κυρίαρχα κόμματα χρησιμοποιούν για να αποκρύψουν και να ωραιοποιήσουν την κατάσταση, αυτή είναι η μοναδική αλήθεια που ο κάθε εργαζόμενος βιώνει και γνωρίζει. Μισθοί πείνας- όταν και αν υπάρχουν- κοροϊδία για δήθεν αυξήσεις , συντάξεις ανέχειας, ασυγκράτητη ακρίβεια που φτωχαίνει και εξαθλιώνει όλο και πιο πολύ, διάλυση της αγροτικής παραγωγής και των αγροτών μας. Κατάσταση ακραίας φτώχειας κι εξαθλίωσης που οι κυβερνώντες επιχειρούν “να χρυσώσουν” με ελεημοσύνη.  Αυτόν το ρόλο επιφυλάσσουν για τη συντριπτική πλειοψηφία των εργατικών και λαϊκών στρωμάτων, το ρόλο του επαίτη και υποταγμένου στις ορέξεις τους. Κι από την άλλη ασφαλώς διαρκώς ανοιχτά “ταμεία” για να ενισχύσουν με κάθε τρόπο ντόπιους εκμεταλλευτές και ξένους επικυρίαρχους!

Κι αν αυτή είναι η μία πλευρά του νομίσματος, η σκοτεινή πλευρά της κυβέρνησης, και η άλλη πλευρά, αυτή της “αντιπολίτευσης” είναι εξίσου σκοτεινή για τα λαϊκά συμφέροντα. ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ διαγκωνίζονται για την κατάκτηση της θέσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αδιαφορώντας για τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα. Άλλωστε , όντας κυβερνήσεις και τα δύο αυτά κόμματα κατά το πρόσφατο παρελθόν, διακρίθηκαν για τη δέσμευσή τους στα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα των Μνημονίων, λειαίνοντας το δρόμο για την κυβέρνηση ΝΔ-Μητσοτάκη και αφαιρώντας και αυτά δικαιώματα και κατακτήσεις. Κανένα από τα δύο αυτά κόμματα της αστικής αντιπολίτευσης δεν μπορεί να πείσει τα εργατικά και λαϊκά στρώματα , αφού η πολιτική που εφάρμοσαν υπήρξε έντονα αντιλαϊκή και ως τέτοια έχει εγγραφεί στη συνείδησή τους! Από το κάδρο δεν βγαίνουν και οι δυνάμεις της ακροδεξιάς, που τρέφονται από την κατάσταση αυτή αλλά εντέλει υπηρετούν παρά τα λόγια τους τα ίδια αφεντικά.       

Όλες αυτές οι πολιτικές δυνάμεις, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, συνένοχες για τα δεινα  της χώρας και του λαού μας, ενόψει των ευρωεκλογών στις 9  Ιούνη, καταφεύγουν σε μια τεχνητή όξυνση και πόλωση, υψώνουν κάλπικες διαχωριστικές γραμμές και ψευτοδιλήμματα, προκειμένου αφενός να αποπροσανατολίσουν το λαό από τα πραγματικά προβλήματα της οικονομικής και πολιτικής εξάρτησης της χώρας μας από τον ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό και από όλες τις εξαιρετικά επώδυνες συνέπειες της ένταξης και της παραμονής στην Ε.Ε. , για τις οποίες ασφαλώς δεν κάνουν κανέναν απολύτως λόγο!  Ακόμη και η ηγεσία του λαλίστατου ΚΚΕ, παραπέμποντας τη λύση όλων των προβλημάτων στη μελλοντική «λαϊκή εξουσία» του, όχι μόνο δεν κάνει αγώνα για άμεση έξοδο της Ελλάδας από την ΕΕ (και το ΝΑΤΟ) και για την απαλλαγή από τα δεσμά της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, αλλά αντίθετα καταγγέλλει όσους μιλούν για εξάρτηση και υποτέλεια.

Απέναντι σε αυτήν την πολιτική κατάσταση το Μ-Λ ΚΚΕ προσπαθεί με τις δυνάμεις του σε όλη τη χώρα, κάτω από δυσμενείς και απαγορευτικές συνθήκες , να αναδείξει τα κύρια σημεία , που καθορίζουν τη ζωή και τα πραγματικά προβλήματα των εργαζόμενων. Λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές τα κόμματα του αστικού κοινοβουλίου “δίνουν στον εαυτό τους” απλόχερα άφθονο χρόνο για να προπαγανδίσουν τις θέσεις τους, που έτσι κι αλλιώς διαθέτουν σε κάθε περίοδο! Μέσα από τα κυρίαρχα ΜΜΕ δημαγωγούν, εκβιάζουν, στήνουν σκηνικό απάτης των εργατολαϊκών στρωμάτων , για να εξασφαλίσουν τη συγκατάθεση και την υποταγή στις επιδιώξεις τους. Κατασπαταλούν δημόσιο χρήμα, χρήμα του λαού μας, μοιράζονται εκατομμύρια ευρώ επιχορηγήσεων. Και σαν μην έφτανε αυτό επέβαλαν με πρόσφατη ρύθμιση υπέρογκα παράβολα για τη συμμετοχή στις ευρωεκλογές, προσπαθώντας να αποκλείσουν τις δυνάμεις της πραγματικής Αριστεράς από αυτές. Ακόμη κι ο ελάχιστος τηλεοπτικός χρόνος που προβλέπεται να δοθεί για την παρουσίαση των θέσεων  της είναι απειροελάχιστος και οι ώρες αυτής της ελάχιστης παρουσίας...μεταμεσονύχτιος! Το Μ-Λ ΚΚΕ έχει να αντιπαλέψει κι αυτές τις δυσκολίες και το πράττει αρνούμενο να υποταχτεί και να υποτάξει τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και του λαού στις ορέξεις ντόπιων και ξένων εκμεταλλευτών και επικυρίαρχων.

Το Μ-Λ ΚΚΕ με τις δυνάμεις που διαθέτει συμμετέχει και σε αυτήν την εκλογική μάχη, αναδεικνύοντας με όποιο μέσο διαθέτει, το πραγματικό πολιτικό διακύβευμα για το λαό·  την αναγκαιότητα ο λαός μας να σηκώσει το ανάστημά του , να αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις για τη ζωή του! Να αγωνιστεί τώρα για έξοδο από την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ! Να αγωνιστεί για Ειρήνη , Δουλειά, Δημοκρατία. Για εθνική ανεξαρτησία, σοσιαλισμό.

Στις ευρωεκλογές της 9 Ιούνη το μόνο σύνθημα που πρέπει να ακουστεί δυνατά από το στόμα κάθε εργαζόμενου  είναι “Έξω η Ελλάδα από την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ”.

Στις ευρωεκλογές Ψηφίζουμε Μ-Λ ΚΚΕ!

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

EBORIDIS

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69