tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

Ρένα Δούρου και Γιώργος Καραμέρος: Γιατί είναι σημαντικές οι ευρωεκλογές

Τους λόγους που οι ερχόμενες ευρωεκλογές είναι κρίσιμες αλλά και το γιατί πρέπει να ενισχυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην κάλπη εξήγησαν σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ο βουλευτής Αττικής και υπεύθυνος  ψηφιακής πολιτικής και τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Καραμέρος και το μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου και βουλευτής Δυτικής Αθήνας Ρένα Δούρου.

Σύμφωνα με τον κ. Καραμέρο, οι ψηφοφόροι πρέπει να στείλουν ένα μήνυμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη διότι με την πολιτική της έχει δημιουργήσει καταστάσεις με προβλήματα. «Στις 9 Ιούνη δεν πρόκειται να πέσει η κυβέρνηση. Πρέπει να πάρει ένα μήνυμα αποδοκιμασίας. Αυτό δεν πρέπει να είναι η αποχή ούτε η ψήφος σε κόμματα στα δεξιά της ΝΔ διότι στα κρίσιμα ζητήματα στηρίζουν τον Μητσοτάκη» είπε ο κ. Καραμέρος.

Σύμφωνα με την κ. Δούρου το διακύβευμα των εκλογών είναι διπλό, ευρωπαϊκό και εθνικό. «Οι εκλογές θα κρίνουν αν η Ευρώπη είναι αντιφασιστική, είναι των πολλών κι όχι των λίγων, της ειρήνης κι όχι της οικονομίας του πολέμου» σημείωσε η κ. Δούρου και πρόσθεσε ότι οι εκλογές είναι σημαντικές διότι έχουμε επέλαση της μισαλλοδοξίας και της ακροδεξιάς, έχουμε επιστροφή του πολέμου στην Ευρώπη αλλά και επιστροφή στις πολιτικές λιτότητας. «Συναντάμε απόγνωση. Πολίτες που καταλαβαίνουν ότι οι δείκτες δεν βελτιώνουν την καθημερινότητά τους» σχολίασε η κ. Δούρου.

Δείτε στο βίντεο τις τοποθετήσεις της Ρένας Δούρου και του Γιώργου Καραμέρου

Αναφορικά με τα προβλήματα του αγροτικού χώρου, ο κ. Καραμέρος επέρριψε την ευθύνη στην μειωμένη ενίσχυση των οικολογικών σχημάτων στον ΟΠΕΚΕΠΕ και στην κυβέρνηση. «Ο ΟΠΕΚΕΠΕ είναι περίπτωση του απόλυτου σκανδάλου» σχολίασε και πρόσθεσε ότι έχει ανέβει σημαντικά το κόστος παραγωγής. Από την πλευρά της η κ. Δούρου πρόσθεσε: «Είναι επιλογή της κυβέρνησης η εγκατάλειψη του αγροτικού κόσμου. Δεν υπήρξε καμιά σοβαρά απάντηση της κυβέρνησης στις αγροτικές κινητοποιήσεις».

Όσον αφορά την ψηφιακή διακυβέρνηση, ο κ. Καραμέρος σχολίασε ότι το Υπουργείο στήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ η ΝΔ διαχειρίστηκε τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης με σκανδαλώδη τρόπο. «Έχουμε το πιο ακριβό και το πιο αργό ίντερνετ» πρόσθεσε.

Απάντησε σε Άδωνι Γεωργιάδη

Απάντηση στις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη στα εγκαίνια της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Βέροιας (περί άχρηστων και ανεπρόκοπων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ) έδωσε ο κ. Τσαπαρόπουλος. Συγκεκριμένα είπε ότι ο κ. Γεωργιάδης ψεύδεται και αλλάζει θέσεις, έχει κάνει το ψέμα δεύτερη φύση του, ως υπουργός της Κυβέρνησης Σαμαρά παρέδωσε ένα διαλυμένο τοπίο στην υγεία, σε ένα βράδυ διέλυσε την πρωτοβάθμια φροντίδα, έκλεισε 7 νοσοκομεία, επέτρεψε στους ιδιώτες γιατρούς να εισέλθουν στο δημόσιο σύστημα υγείας και δημιούργησε τα απογευματινά ιατρεία. «Η ιδιωτικοποίηση είναι οπισθοδρόμηση κι όχι πρόοδος. Ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε ένα σύστημα υγείας με 800 εκ. ευρώ χρέη και παρέδωσε ένα σύστημα με πλεόνασμα 250 εκ. ευρώ.

Ο τοπικής ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

"Πρέπει να έχεις περίσσιο θράσος ώστε να κατηγορείς ως άχρηστους και ανεπρόκοπους την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τον Παύλο Πολάκη που στην μνημονιακή περίοδο  παρέλαβαν από την κυβέρνηση Σαμαρά ένα σύστημα υγείας με διαλυμένη την ΠΦΥ και με πλήρη κατάρρευση των νοσοκομείων αποτέλεσμα της κακοδιαχείρισης, των προμηθειών και των εργολάβων καθαριότητας και  το οδήγησαν  στην ανάταξη του. Πόσο ψεύδεται  ο υπουργός όταν κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ήταν ανίκανος να ολοκληρώσει το έργο της επέκτασης του Νοσοκομείου όταν το παρέδωσε στο 80% του συνόλου ενώ γνωρίζει τα εμπόδια που έβαζε η περιφέρεια με τις καθυστερήσεις στην εγκριση κονδυλίων και τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο εργολάβος με τις τράπεζες;

Ποιος είναι όμως ο Αδωνης Γεωργιάδης;

Είναι αυτός που σαν υπουργός υγείας στην Κυβέρνηση Σαμαρά ωρυόταν μπροστά στις κάμερες ότι δεν θα του πάρει την δόξα η τρόικα και θα απολύσει ιατρικό προσωπικό.

Είναι αυτός που σε μια νύχτα έκλεισε όλες τις δομές της ΠΦΥ(ΙΚΑ) και απέλυσε 3000 γιατρούς μόνιμους και αορίστου χρόνου χωρίς καμία αποζημίωση.

Είναι αυτός και η κυβέρνηση του που παρέδωσε στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ νοσοκομεία υπό κατάρρευση με χρέη 900εκ. και που παραδόθηκαν μετα με πλεόνασμα 350εκ.

Είναι αυτός που έκλεισε νοσοκομεία ως μη χρειαζούμενα.

Τι έκανε όμως ο  ΣΥΡΙΖΑ;

-Έδωσε πρόσβαση στο σύστημα υγείας 2.500.000 εκ. ανασφάλιστων πολιτών που είχαν την δυνατότητα αναγραφής φαρμάκων και εξετάσεων και σε ιδιωτικά ιατρεία.

-Διέγραψε τα χρέη των πολιτών προς τα νοσοκομεία

-Συνέβαλε στην πάταξη της κακοδιαχείρισης, των προμηθειών και εξυγίανε τα οικονομικά των νοσοκομείων.

-Αύξησε σε μνημονιακή περίοδο την κρατική επιχορήγηση στην υγεία

-Έκανε  χιλιάδες προσλήψεις

-Ξεκίνησε η ΠΦΥ με την δημιουργία των ΤΟΜΥ και του θεσμού του  οικογενειακού γιατρού παρά την υπονόμευση από την ΝΔ που τις χαρακτήρισε σοβιετοποίηση του συστήματος υγείας.

Και επειδή το ψέμα είναι η δεύτερη φύση του Άδωνη Γεωργιάδη μας κατηγορεί ότι έχουμε το θράσος να καταγγείλουμε την ΝΔ ότι θέλει να διαλύσει το Εθνικό σύστημα υγείας.

Όμως πρόσφατα κατατέθηκε στην Βουλή και ψηφίστηκε ο νόμος που επιφέρει τεκτονικές  αλλαγές σε βάρος του ΕΣΥ και οδηγεί τους πολίτες να βάλουν το χέρι βαθιά  στην τσέπη τους για να εξασφαλίσουν την καλύτερη δυνατή λύση στα όποια προβλήματα της υγείας τους.

Η κατάργηση των εργασιακών σχέσεων των γιατρών που θεσπίστηκαν με τον ιδρυτικό νόμο του ΕΣΥ με κύριο στοιχείο την άρση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, με την δυνατότητα  να εργάζονται στο ΕΣΥ ιδιώτες γιατροί οδηγεί σε μια αντίληψη πάρεργου που συμβάλει στην εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών υγείας.

Ενώ η εφαρμογή των απογευματινών χειρουργείων  με πληρωμή από τους πολίτες σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης τινάζει στον αέρα τα εισοδήματα της λαϊκής οικογένειας και ανοίγει τον δρόμο για την απόλυτη απαξίωση του χαρακτήρα των Δημόσιων νοσοκομείων.

Η ιδιωτικοποίηση των δομών υγείας δεν είναι πρόοδος αλλά βαθιά οπισθοδρόμηση στα πέτρινα χρόνια όπου η πρόσβαση στο σύστημα υγείας ήταν συνυφασμένη με την οικονομική κατάσταση του ασθενούς.

Όμως το ψέμα κ. Γεωργιάδη έχει κοντά ποδάρια και σύντομα θα το αντιληφθείτε".

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69