tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

Το ΠΑΣΟΚ μπορεί

Γράφει ο Κώστας Ασλάνογλου

Την Κυριακή θα κληθούμε να αποφασίσουμε για το παρόν και το μέλλον της πατρίδας μας, αλλά και της Ευρώπης. Σπεύδω από την αρχή να υπογραμμίσω – με βάση τη δική μου οπτική για την πολιτική συμμετοχή – ότι στο εξής θα δικαιούνται να ομιλούν και ασφαλώς να κρίνουν ΜΟΝΟ όσοι θα συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία. Όσοι γυρίσουν την πλάτη και αδιαφορήσουν για αυτό το κορυφαίο δικαίωμα, αλλά και υποχρέωση ως πολίτες, με οποιαδήποτε δικαιολογία, θα είναι απλώς άχρηστοι και όχι.. «φιλήσυχοι». Η αποχή από τις εκλογές σημαίνει εκούσια έξοδο από το κοινωνικό σύνολο και τις ανάγκες του. Αυτό το είδος των ανθρώπων που επιλέγουν αυτή την στάση είναι στην πραγματικότητα η «μαγιά» για τη διάλυση του κοινωνικού συμβολαίου, που οδήγησε την ανθρωπότητα μέχρι σήμερα. Όσοι λοιπόν τοποθετούνται απέναντι στην κοινωνική συνοχή και στην εξέλιξη, είναι εξ ορισμού αντίπαλοι, είναι εχθροί.

Οι εκλογές της Κυριακής είναι πολύ σημαντικές τόσο για τη χώρα μας, όσο και για την Ευρώπη. Οι αποφάσεις που θα ληφθούν τα επόμενα χρόνια στο πεδίο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου θα καθορίσουν, σε μεγάλο βαθμό, το μέλλον της Ένωσης και κατά συνέπεια και της πατρίδας μας. Αυτές οι εκλογές πραγματοποιούνται σχεδόν ένα χρόνο μετά την «άνετη» επικράτηση της ΝΔ στις εθνικές εκλογές του ‘23. Ωστόσο παρότι έχει περάσει μόλις ένας χρόνος από τότε, νομίζω ότι οι περισσότεροι θα συμφωνήσουμε ότι μοιάζει σαν να έχει παρέλθει ένας… αιώνας. Τι να πρωτοθυμηθούμε, την τραγωδία των Τεμπών και την επιχείρηση συγκάλυψης των πολιτικών ευθυνών, τις καταστροφές από τις πλημμύρες, τις τρομακτικές φωτιές σε ολόκληρη τη χώρα, την έκρηξη της εγκληματικότητας παντού, την κατάργηση (στην πράξη) του κορυφαίου κοινωνικού θεσμού, του Εθνικού Συστήματος Υγείας, του ευρωπαϊκού «πρωταθλητισμού» στην ακρίβεια, τα υπερκέρδη των τραπεζών, των εμπόρων του ρεύματος και το «χάλκινο» μετάλλιο, στην Ευρώπη, στα κέρδη μιας μικρής ομάδας μονοπωλιακών επιχειρήσεων της χώρας. Και η Κυβέρνηση της ΝΔ απαντά μονότονα, στην κριτική που τις ασκείτε για όλα αυτά και άλλα πολλά ότι δηλαδή  είναι απλώς τροχονόμος συμφερόντων, με το 41% που έλαβε στις εθνικές εκλογές. Είναι επομένως απολύτως λογικό και αναμενόμενο οι εκλογές της Κυριακής να έχουν ως κύριο θέμα την εν πολλοίς άθλια πραγματικότητα που βιώνει η ελληνική κοινωνία. Η κυβέρνηση της ΝΔ θα ήθελε βεβαίως να αποφύγει αυτή τη δυσάρεστη, για αυτήν, συζήτηση, να περιοριστεί σε μια life style αντιπαράθεση με τον «βολικό» αντίπαλο(;) και όλοι καταλαβαίνουμε τι εννοώ. Σε κάθε περίπτωση η μοναδική γραμμή άμυνας της ΝΔ σε αυτές τις εκλογές είναι η διατήρηση της «σταθερότητας», λες και αν ηττηθεί η πολιτική της θα υπάρξει θέμα κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Από την άλλη πλευρά οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης προσπαθούν να κεφαλαιοποιήσουν τη δεδομένη κυβερνητική φθορά, ώστε να δημιουργηθούν οι προυποθέσεις στις επόμενες εθνικές εκλογές να αμφισβητηθεί η επίπλαστη κυριαρχία της ΝΔ.

Το ΠΑΣΟΚ είναι η μόνη πολιτική δύναμη, με βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία, που συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια καταθέτοντας συγκροτημένες, ολοκληρωμένες προτάσεις και λύσεις για όλα τα θέματα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Τα ΠΑΣΟΚ μπορεί λοιπόν να είναι ο άλλος πόλος εξουσίας στη χώρα. Συμμετέχει σε αυτές τις εκλογές με ένα εξαιρετικό ψηφοδέλτιο, ικανών και χρήσιμων ανθρώπων που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των καιρών.

Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ ή τέλος πάντων αυτό το μόρφωμα που στήθηκε στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, με μοναδικό στόχο την κατάληψη της εξουσίας υποσχόμενο τα πάντα στους πάντες, ξεφτιλίζοντας την έννοια της αριστεράς, αποδείχθηκε όχι μόνο κυβερνητικά ανίκανο αλλά τελικά αναδείχθηκε και στον μεγαλύτερο χορηγό μιας άθλιας συντηρητικής κυβέρνησης, που προφανώς τον επιλέγει ως απόλυτα βολικό και κύριο αντίπαλο. Θα αποφύγω οποιοδήποτε χαρακτηρισμό – αν και είναι εξαιρετικά ελκυστικό – για την σημερινή ηγεσία αυτού του μορφώματος. Θα πω μόνο ότι δυστυχώς ζούμε και στη χώρα μας τη ρηχότητα και τον ευτελισμό της πολιτικής, ένα είδος «τραμπισμού» σε βαλκανική εκδοχή. Δεν αξίζουμε μια τέτοια εξέλιξη και είναι βέβαιο ότι το υγιές πλειοψηφικό κομμάτι θα αντιδράσει, όσο και αν προσπαθούν, για πολύ συγκεκριμένους λόγους, οικονομικά, μιντιακά και πολιτικά συμφέροντα να κρατήσουν στον «αφρό» αυτή την αδιανόητη και απολύτως προσβλητική συμπεριφορά.

Εξίσου προσβλητικό, εξαιρετικά αντιαισθητικό και προφανέστατα πατριδοκάπηλο είναι και αυτός ο εσμός ψεκασμένων, λαϊκιστών, κρυπτοφασιστών με την ονομασία «Ελληνική Λύση». Αποτυπώνει και συσπειρώνει γύρω του ένα υπαρκτό κομμάτι της κοινωνίας μας που γοητεύεται από θεωρίες συνωμοσίας, ανορθολογισμό και ανοησία που καταντά γελοιότητα. Κάνει πολύ θόρυβο, στην πραγματικότητα παράγει ηχορύπανση και τίποτα περισσότερο. Άλλωστε είναι γνωστό ότι οι άδειοι τενεκέδες κάνουν θόρυβο και όχι οι γεμάτοι. Αυτοί υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν, όταν μάλιστα την δεδομένη ύπαρξη τους την εκμεταλλεύονται διάφοροι αγύρτες και δήθεν «θαυματοποιοί» τότε γίνονται επικίνδυνοι για όλους, γιατί στην ουσία δηλητηριάζουν ψυχές.

Επέλεξα να αναφερθώ λίγο περισσότερο για αυτά τα δύο σχήματα, γιατί κατά τη γνώμη μου, αποτυπώνουν μια πραγματικότητα που επιχειρεί να κυριαρχήσει στην κοινωνία μας.

Στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουμε ότι δεν μας αξίζει μια τέτοια προοπτική. Αναγνωρίζουμε την ύπαρξη και αυτού του κομματιού με το οποίο ήμασταν και θα είμαστε σε διαρκή αντιπαράθεση. Πιστεύουμε ότι η τελική επικράτηση των δυνάμεων της δημιουργίας και του ορθολογισμού είναι η μόνη ελπιδοφόρα προοπτική για την πατρίδα μας.

Το ΠΑΣΟΚ από την ίδρυση του έχει ταυτοτικές σχέσεις με αυτές τις δυνάμεις, στην ουσία είναι αυτές οι δυνάμεις, που ήρθε πλέον η στιγμή να αναλάβουν τις τύχες της χώρας μας

Στις  εκλογές της Κυριακής  η ενδυνάμωση του ΠΑΣΟΚ είναι πλέον μονόδρομος. Μόνο έτσι θα δημιουργηθεί το ανάχωμα στη συντηρητική οπισθοδρόμηση και η προϋπόθεση για την οριστική ανατροπή της.

Πλέον δεν υπάρχουν δικαιολογίες για ΚΑΝΕΝΑ.

ΑΣΛΑΝΟΓΛΟΥ ΚΩΣΤΑΣ

π. Γραμματέας Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ                      

methodos orizontio

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

meta morfo22

protonio ban egraf

savantidou ban

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69