Δημοσιεύτηκε στην Διαύγεια ο διορισμός της Γεωργίας Μπάτσαρα ως Διοικήτριας της Δομής Φιλοξενίας Αλεξάνδρειας
- Γράφτηκε από τον/την Αντώνης Χατζηκυριακίδης
Δημοσιεύτηκε στη «Διαύγεια» η απόφαση του Γενικού Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Δημήτριου Γλύμη, με την οποία ορίζεται η Γεωργία Μπάτσαρα του Νικολάου ως νέα Διοικήτρια της Ελεγχόμενης Δομής Προσωρινής Φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο (ΕΔΠΦΑΑ) «Αλεξάνδρειας».
Η κ. Μπάτσαρα είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και απόφοιτος του Μαθηματικού Τμήματος της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Ο διορισμός της έχει διάρκεια ενός (1) έτους, με δυνατότητα ανανέωσης για ακόμη δύο (2) έτη, και αφορά τη δομή που υπάγεται στη Διεύθυνση Δομών Βορείου Ελλάδος της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΥΠ.Υ.Τ.) του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.
Η απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο της ομαλής και αποτελεσματικής λειτουργίας των δομών φιλοξενίας, με στόχο την ενίσχυση της διοικητικής επάρκειας και την καλύτερη διαχείριση των αιτούντων άσυλο στη Βόρεια Ελλάδα.