tsakiridis ban july21

sidiropoulos oil

Δείτε το φυλλάδιο προσφορών!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

http://e-karamitsos.gr/

«Πρωτόνιο»: Ένα πρότυπο εκπαιδευτήριο Χημείας για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας

access ban20

Με θετικό πρόσημο έκλεισε το τριήμερο του Imathia Quality στο Ζάππειο (φωτογραφίες)

Με ιδιαίτερα θετικό πρόσημο έκλεισε το τριήμερο της εκδήλωσης Imathia Quality, που πραγματοποιήθηκε από την Παρασκευή 13η έως και την Κυριακή 15η Οκτωβρίου, στο Ζάππειο Μέγαρο των Αθηνών. Η πρώτη μέρα έκλεισε με το γκαλά των επίσημων προσκεκλημένων, στο οποίο σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο της γαστρονομικής ζωής, αλλά και διευθυντές μεγάλων ξενοδοχείων των Αθηνών είχαν την δυνατότητα να γευτούν την παράδοση της Ημαθίας, με ιδιαίτερα προσεγμένες δημιουργίες μεγάλων σεφ, που περιελάμβαναν μοσχαρίσιο ημαθιώτικο κρέας, τυριά, φρούτα και το φημισμένο ρεβανί.

Η δεύτερα μέρα των εκδηλώσεων, Σάββατο 14 Οκτωβρίου, άνοιξε με τράπεζα συζητήσεων για την τουριστική ανάπτυξη της Ημαθίας, την οποία συντόνισε η περιφερειακή σύμβουλος κα. Νίκη Καρατζιούλα. Αναπτύχθηκαν τα θέματα , «Αρχαιολογία παντός καιρού: το χρυσοφόρο κοίτασμα της Ημαθίας» από την Έφορο Αρχαιοτήτων κα. Αγγελική Κοτταρίδη, «Η Μακεδονική Κουζίνα στην πράξη» από τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη κ. Φάνη Παπά, «Discover Veria-Ανακαλύψτε τη Βέροια: το σταυροδρόμι του πολιτισμού και των θρησκειών», από τον αντιδήμαρχο κ.Βασίλη Λυκοστράτη , «Naoussa sorry... no beaches», από τον δήμαρχο κ. Νίκο Κουτσογιάννη και «Κομβικές αγροτοδιατροφικές βιομηχανίες της Αλεξάνδρειας και η σημασία τους στην τοπική οικονομία», από τον δήμαρχο κ.Παναγιώτη Γκυρίνη.

Ακολούθησε το εύγεστο μέρος της ημέρας, με τους σεφ Βησαρίωνα Παρθένη, Ελένη Ψυχούλη, Γιώργο Παλησίδη και πολλούς ακόμη εξαιρετικούς εστιάτορες από την περιφερειακή μας ενότητα, να παρουσιάζουν μοναδικές συνταγές με κεντρικό θέμα του μενού το «μοσχαρίσιο κρέας, την σαλάτα «Mix Imathia», την ροδακινόπιτα και το ρεβανί.

Η τελευταία μέρα του Imathia Quality, Κυριακή 15η Οκτωβρίου έδωσε την δυνατότητα ελευθέρας εισόδου για γευστική και οινική γνώση στους επισκέπτες του Ζαππείου. Ξινόμαυρο κρασί Ναούσης, τυριά παραγωγών από το Βέρμιο, αγνό μέλι και βότανα του βουνού μας, σε συνδυασμό με λαχανικά, φρούτα και κομπόστες.

Χορόχρωμα στους καλεσμένους έδωσε ο πολιτιστικός σύλλογος Μελίκης, τα μέλη του οποίου έδωσαν, υπό τους ήχους του αρχέγονου αυλού-ζουρνά και τις φορεσιές της περιοχής το έναυσμα για ένα κυκλικό χορό.

Στα πλαίσια των γαστρονομικών παρουσιάσεων φοιτητές του «Χαροκόπειου» Πανεπιστημίου και Σχολών Μαγειρικής, δημιούργησαν μια τεράστια μακεδονική πράσινη σαλάτα από φρούτα και λαχανικά της Ημαθίας που δεν άφησε αδιάφορο κανέναν!

Η εκδήλωση έκλεισε με την βράβευση όλων των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στο ιδιαίτερα κοπιαστικό τριήμερο, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους στην προβολή των τουριστικών, πολιτιστικών και γαστρονομικών διαδρομών της Ημαθίας. Βραβεύτηκαν επίσης οι μαθητές των Πανεπιστημίων και των σχολών Μαγειρικής που συμμετείχαν αφιλοκερδώς στα γευστικά δρώμενα, καθώς και οι συντελεστές τούτης της προσπάθειας, με πρώτους τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής του Imathia Quality.

O αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Κώστας Καλαϊτζίδης τονίζει σε μήνυμα του για την επιτυχή διοργάνωση του Imathia Quality. «Η καρδιά της Αθήνας, χτύπησε το τριήμερο 13 με 15 Οκτωβρίου στο αίθριο του Ζαππείου Μεγάρου, σε μακεδονικούς, ημαθιώτικους ρυθμούς. Η προσπάθεια υπήρξε απόλυτα επιτυχής και μας κάνει αισιόδοξους να οραματιστούμε ακόμη πιο ψηλούς στόχους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Οργανωτική Επιτροπή, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το υπουργείο Τουρισμού, τους δήμους Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας, την Εφορία Αρχαιοτήτων Ημαθίας, την ΑΝ.ΗΜΑ, το Επιμελητήριο Ημαθίας, την Ένωση Ξενοδόχων Ημαθίας, την και όλους τους Ημαθιώτες που συμμετείχαν ως εκθέτες και δημιουργοί. Το Imathia Quality δεν άνοιξε μόνο τις πόρτες του Ζαππείου, αλλά και τις καρδιές των Αθηναίων και των χιλιάδων επισκεπτών του».

{jlex}flickr:72157688043724344{/jlex}

H iRepair σας περιμένει στην Βέροια!

methodos orizontio

ΜΙΜΗΣ ΚΟΓΙΑΣ

sidiropoulos

studio 69