tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Στον ΕΛΓΑ ο Τάσος Μπαρτζώκας και αντιπροσωπεία αγροτών - Συνάντηση και με τον αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας

Το υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Βέροια επισκέφθηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης 11 Ιουλίου ο βουλευτής Ημαθίας Τάσος Μπαρτζώκας, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί μετά το καταστροφικό μπουρίνι της Τετάρτης και να εξεταστούν οι ενέργειες που πρέπει άμεσα να γίνουν από πλευράς του Οργανισμού.
Μαζί με τον βουλευτή παραβρέθηκε στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ και αντιπροσωπεία από τον Αγροτικό Σύλλογο Γεωργών Βέροιας, οι οποίοι ενημέρωσαν για την ολοκληρωτική καταστροφή, τόσο τον βουλευτή, όσο και τους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Αμέσως μετά, ο Τάσος Μπαρτζώκας και η αντιπροσωπεία των αγροτών επισκέφθηκαν τον αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη, με τον οποίο συζήτησαν τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν από κοινού. Στην συνάντηση στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη παραβρέθηκε και ο βουλευτής Λάζαρος Τσαβδαρίδης.
Από την πλευρά του ο κ. Καλαϊτζίδης επικοινώνησε άμεσα με υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας και τους Δήμους και δρομολογήθηκε η διαδικασία για να κηρυχτεί η Ημαθία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στη συνάντηση των βουλευτών με τον αντιπεριφερειάρχη και τους αγρότες τονίστηκε ότι πρέπει να υπάρξει άμεση αντιμετώπιση του θέματος και αν χρειαστεί να κατέβει τις επόμενες μέρες αντιπροσωπεία στην Αθήνα για να συναντήσει τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ κράτησαν ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας για τον περαιτέρω συντονισμό των ενεργειών τους.

Σε δήλωση του ο Τάσος Μπαρτζώκας αναφέρει:

«Η καταστροφή που υπέστη το σύνολο της Ημαθίας ήταν πρωτοφανής, ενώ οι ζημιές σε αγροκτήματα όλου του νομού ανυπολόγιστες. Από νωρίς το πρωί της Πέμπτης βρέθηκα στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Βέροια μαζί με αντιπροσωπεία Αγροτών προκειμένου να ενημερωθούμε περαιτέρω για κατάσταση, αλλά και να ζητήσουμε να γίνουν άμεσα οι απαιτούμενες ενέργειες για καταγραφή της κατάστασης αρχικά. Αντίστοιχη συνάντηση είχαμε και με τον αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη. Το ζητούμενο είναι αρχικά η καταγραφή και από εκεί και πέρα μαζί με τους συναδέλφους βουλευτές, τον αντιπεριφερειάρχη και τους αγρότες θα κατέβουμε ακόμα και στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αν χρειαστεί, για να ζητήσουμε άμεση παρέμβαση της πολιτείας για την επούλωση των πληγών από τη θεομηνία. Δεν είναι μόνο ότι καταστράφηκε η αγροτική παραγωγή, καταστράφηκαν εγκαταστάσεις, θερμοκήπια, αποθήκες, ξεριζώθηκαν δέντρα. Για όλα αυτά, θα πρέπει να υπάρξει ειδική μέριμνα από την πολιτεία και αυτό θα επιδιώξουμε».

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69