tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Την αποκατάσταση της αδικίας, που έχει υποστεί ο Αναγκαστικός Συνεταιρισμός Διαχείρισης Συνιδιόκτητου Δάσους Βεργίνας ζητά ο Μπαρτζώκας

Με Κοινοβουλευτική Ερώτηση που υπέβαλε ο βουλευτής Ημαθίας Τάσος Μπαρτζώκας προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λίνα Μενδώνη, ζητείται η ανάκληση της Υπουργικής Απόφασης που φέρει την υπογραφή της απελθούσας Υπουργού, κ. Λυδίας Κονιόρδου, σύμφωνα με την οποία, τροποποιείται το πρότερο, νόμιμο καθεστώς υλοτόμησης του δάσους της Βεργίνας, το οποίο ανήκει κατά μεγαλύτερη κυριότητα στα μέλη του Συνεταιρισμού, με τρόπο που καθιστά την εκμετάλλευση σε καυσόξυλα, αδύνατη.

Όπως επισημαίνει ο Τάσος Μπαρτζώκας, τα μέλη και κατά κύριο λόγο, ιδιοκτήτες του Δάσους Βεργίνας αδυνατούν να καλύψουν τις ετήσιες ανάγκες τους σε καύσιμη ύλη, προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε θέρμανση, καταφεύγοντας σε πολύ πιο δαπανηρές εναλλακτικές.

Παράλληλα, ο βουλευτής Ημαθίας υπενθυμίζει ότι η υλοτόμηση μέχρι και το 2018, γινόταν σύμφωνα με τους όρους της εγκεκριμένης διαχειριστικής μελέτης, της οποίας η ισχύς μάλιστα, εκτεινόταν έως το έτος 2025. Επιπλέον, τονίζει ότι η Υπουργική Απόφαση ενέχει και τον κίνδυνο της διατάραξης της περιβαλλοντικής αρμονίας, καθώς ουσιαστικά θέτει απειλές για την πρόκληση μεγάλων ζημιών από φυσικούς κινδύνους.

Παρακολουθώντας τη ροή εγγράφων που ανταλλάσσουν οι συναρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίες γνωμοδοτούν υπέρ της επαναφοράς του προηγούμενου καθεστώτος, ο Τάσος Μπαρτζώκας αισιοδοξεί ότι η ανάκληση είναι ζήτημα χρόνου. Σε κάθε περίπτωση, σκοπεύει να θέσει το ζήτημα της δυσχερούς θέσης που έχουν περιέλθει οι υλοτόμοι και στην εκ του σύνεγγυς συνάντηση του με την Υπουργό.

Άλλωστε, για τον Τάσο Μπαρτζώκα, ο οποίος πρόσφατα αιτήθηκε την μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο για να μειωθεί η τιμή του, η αδυναμία πρόσβασης στο αγαθό της θέρμανσης είναι απαράδεκτη για μία πολιτισμένη κοινωνία.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69