tsakiridis ban july21

sidiropoulos oil

Τα Παπάκια

Δείτε το φυλλάδιο προσφορών!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

access ban20

ΚΚΕ Ημαθίας: "Η ενέργεια πρέπει να είναι κοινωνικό αγαθό κι όχι εμπόρευμα"

Από το ΚΚΕ Ημαθίας ανακοινώθηκαν τα εξής αναφορικά με την εγκατάσταση αιολικού πάρκου στο Βέρμιο:

"Μετά την κατά πλειοψηφία θετική απόφαση τα Επιτροπής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ολοκληρώνεται ακόμα μια πράξη στο έργο της μετατροπής του Βερμίου σε ένα απέραντο αιολικό πάρκο.

"Κυβέρνηση ,περιφερειακή και τοπική διοίκηση (το ΔΣ του Δήμου Βέροιας ενέκρινε κατά πλειοψηφία τη θετική εισήγηση του Δημάρχου για την εγκατάσταση των Αιολικών Πάρκων στα όρια του Δήμου Βέροιας , ενώ το ΔΣ του Δήμου Νάουσας απέρριψε κατά πλειοψηφία τη θετική εισήγηση του Δημάρχου Νάουσας αντίστοιχα ) προχωράνε χέρι-χέρι στην παράδοση του φυσικού και ενεργειακού πλούτου του ορεινού όγκου του Βερμίου στις ορέξεις των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων στην Ενέργεια , αδιαφορώντας για τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει στο περιβάλλον και στη ζωή των κατοίκων της περιοχής μας η άναρχη διασπορά των ανεμογεννητριών. Συγκεκριμένα στις ήδη 41 εγκατεστημένες ανεμογεννήτριες θα προστεθούν άλλες 70, ενώ έχουν εκδοθεί κι άλλες άδειες για την περιοχή.

Κριτήριο και αυτής της επένδυσης δεν είναι η κάλυψη των λαϊκών αναγκών για φτηνό ρεύμα ούτε φυσικά η προστασία του περιβάλλοντος όπως ισχυρίζονται τα μονοπώλια και αναπαράγουν οι εκπρόσωποι της αντιλαϊκής πολιτικής σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, αλλά τα κέρδη των καπιταλιστών.

Η λεγόμενη «απελευθέρωση» της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ιδιώτες επενδυτές έχει οδηγήσει σε όξυνση της ενεργειακής φτώχειας του λαού μας μέσω της αύξησης του κόστους κάλυψης των ενεργειακών αναγκών και των πράσινων χαρατσιών, στη χειροτέρευση των όρων εργασίας για τους εργαζόμενους του κλάδου ,σε απολύσεις οι οποίες δεν αντισταθμίζονται από τις όποιες προσλήψεις στις μονάδες ΑΠΕ.

Ακόμα και τα χιλιοειπωμένα «αντισταθμιστικά οφέλη» για την τοπική κοινωνία, αποτελούν κοροϊδία, μπροστά στα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων που θα εμπλακούν καθώς αυτά εξανεμίζονται από τις συνδυασμένες αρνητικές επιπτώσεις.

Το πραγματικό δίλημμα που τίθεται δεν είναι « ναι ή όχι» στα αιολικά πάρκα. Το πραγματικό δίλημμα είναι : ανάπτυξη για τα κέρδη των μονοπωλίων ή ανάπτυξη για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών»

Το ΚΚΕ απευθύνεται με ξεκάθαρο λόγο στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής μας προτείνοντας το δρόμο της εργατικής-λαϊκής εξουσίας και οικονομίας όπου τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής θα αποτελούν κοινωνική ιδιοκτησία. Μέσα σ’αυτό το πλαίσιο η παραγωγή, οι εγχώριες πλουτοπαραγωγικές πηγές , η μεταφορά και η διανομή της Ενέργειας θα σχεδιάζονται κεντρικά , επιστημονικά και θα υλοποιούνται προς όφελος του λαού.

Μόνο αυτός ο δρόμος ανάπτυξης μπορεί ουσιαστικά να διασφαλίσει την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Πρέπει άμεσα να γίνει υπόθεση του εργατικού – λαϊκού κινήματος, να προχωρήσει η ενότητα της εργατικής τάξης και η συμμαχία με τα λαϊκά στρώματα που θα βάλει στην ημερήσια διάταξη τη διέξοδο αυτή. Για να ανοίξει αυτή η ελπιδοφόρα προοπτική αγωνιζόμαστε ενάντια στην «απελευθέρωση»-ιδιωτικοποίηση του τομέα Ενέργειας και ταυτόχρονα διεκδικούμε:

• Ενέργεια – κοινωνικό αγαθό κι όχι εμπόρευμα. Όχι στην παράδοση του φυσικού και ενεργειακού πλούτου στα μονοπώλια.

• Μείωση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά, τους φτωχούς αγρότες και αυτοαπασχολούμενους της πόλης. Αγωνιζόμαστε ενάντια στην αύξηση τιμών για τη λαϊκή οικογένεια σε ηλεκτρικό, νερό, τηλέφωνο, βασικά αγαθά. Διεκδίκηση μείωσης των τιμών χρήσης ηλεκτρικού, πετρελαίου, νερού για την κατανάλωση των εργατικών - λαϊκών νοικοκυριών, για τους αγρότες.

• Καμία διακοπή ρεύματος, νερού, σταθερού τηλεφώνου, σε άνεργους, απλήρωτους εργαζόμενους. Αναστολή κάθε υποχρέωσης προς τράπεζες και Δημόσιο. Διαγραφή των χρεών από τόκους".

H iRepair σας περιμένει στην Βέροια!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ

methodos orizontio

ΜΙΜΗΣ ΚΟΓΙΑΣ

sidiropoulos

studio 69