tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Την Πέμπτη η ορκωμοσία του Άγγελου Τόλκα

Αύριο, 1η Ιουλίου 2021 στις 9:30 πμ στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου ορκίζεται βουλευτής Ημαθίας ο Άγγελος Τόλκας. Ο πρώην Υφυπουργός, μετά την επανακαταμέτρηση των ψήφων και τη δικαίωσή του από το εκλογοδικείο, καταλαμβάνει τη βουλευτική έδρα του ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία.

Ο Άγγελος Τόλκας είναι δικηγόρος, κατέχει μεταπτυχιακό στο οικονομικό δίκαιο και διατηρεί γραφείο σε Βέροια και Αθήνα. Έχει πολυετή εμπειρία στο χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των εμπορικών επιμελητηρίων, στις συγχωνεύσεις εταιριών και έχει αναλάβει την ανάπτυξη σχημάτων κατοχύρωσης, τυποποίησης και ανάδειξης τοπικών επαγγελματικών δραστηριοτήτων. Επίσης, λόγω και της θητείας τους σε οργανισμούς πιστοποίησης και διαπίστευσης, έχει πρωτοστατήσει στην αναγνώριση πολιτιστικών και οικονομικών δραστηριοτήτων σε διεθνές επίπεδο (οργανισμούς ISO, UNESCO κλπ).

Εκλέχτηκε Νομαρχιακός Σύμβουλος Ημαθίας το 2006. Εκλέχτηκε βουλευτής Ημαθίας το 2009 με το ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου. Τον Αύγουστο του 2011 ορίζεται υφυπουργός παρά τον πρωθυπουργό, θέση που κατέχει μέχρι την απομάκρυνσή του με την συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας υπό τον Λουκά Παπαδήμο.  Τον Μάιο του 2012 επανεκλέγεται Βουλευτής Ημαθίας ενώ στις επαναληπτικές εκλογές του Ιουνίου η έδρα καταλήγει για λίγες ψήφους στα Ιωάννινα λόγω εκλογικού νόμου.

Το 2015 ήταν υποψήφιος με το ΚΙΔΗΣΟ του Γ. Παπανδρέου στην Ημαθία. Τον Οκτώβριο του 2018, ως γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΚΙΝΑΛ, συγκρούεται με την ηγεσία και αποχωρεί από το ΚΙΝΑΛ λόγω της αλλαγής πολιτικής και τον αποκλεισμό ευρύτερων προοδευτικών συνεργασιών.  

Τον Φεβρουάριο του 2019, μετά  την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, αναλαμβάνει Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα για τη συγκρότηση της Προοδευτικής Συμμαχίας και στις εκλογές του 2019 είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία λαμβάνοντας 6667 ψήφους.  

Ο Άγγελος Τόλκας διαμένει μόνιμα στη Νάουσα, είναι παντρεμένος και έχει μία κόρη.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69