tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Μήνυμα από τον ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας για το Πολυτεχνείο

Με αφορμή την σημερινή επέτειο του Πολυτεχνείου, ο ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας εξέδωσε το παρακάτω μήνυμα:

"Σαράντα οκτώ χρόνια μετά τιμούμε στις 17 Νοέμβρη, τους αγώνες και τις θυσίες των αγωνιστών του Πολυτεχνείου. Τιμούμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου που οδήγησε στην πτώση της αμερικανοκίνητης χούντας των Συνταγματαρχών.

Αντλούμε δύναμη και έμπνευση από τον αντιδικτατορικό αγώνα, που μας δείχνει ότι με τη δράση μας, μπορούμε να αναμετρηθούμε και να ανατρέψουμε καθεστώτα και κυβερνήσεις που μοιάζουν ακλόνητα.

Ο αγώνας για την παιδεία, την ελευθερία και την κοινωνική δικαιοσύνη είναι  σημείο αναφοράς και μια παρακαταθήκη για την ιστορία του τόπου μας.

Η κυβερνητική αυθαιρεσία και καταστολή της ΝΔ, δείχνουν ότι το σύνθημα ``ψωμί, παιδεία, ελευθερία΄΄ παραμένει επίκαιρο και μας οδηγεί σε νέους κοινωνικούς αγώνες.

Κάτω απ΄αυτές τις συνθήκες, γίνεται όλο και πιο επιτακτική η προάσπιση της δημοκρατίας, των ανθρώπινων δικαιωμάτων, του δημόσιου χαρακτήρα των Πανεπιστημίων και των δομών υγείας, που βάναυσα θέλει η νεοφιλελεύθερη πολιτική της ΝΔ να κτυπήσει, δημιουργώντας ένα κράτος τρομοκράτη.

Διεκδικούμε ένα Πανεπιστήμιο ανοικτό, δημόσιο  στο λαό και στη νεολαία. Διεκδικούμε το δικαίωμα στην μόρφωση όλης της νεολαίας, από οποιοδήποτε κοινωνικό στρώμα και αν προέρχεται.

Σήμερα ο αγώνας που έχουμε μπροστά μας ορίζεται κυρίαρχα από το καθήκον να νικήσει η ζωή! Να προστατεύσουμε την κοινωνία από τη φονική πανδημία και τις οικονομικές συνέπειες που έχει αυτή προκαλέσει! Να θωρακίσουμε την κοινωνία από το τρομακτικό κύμα λεηλασίας του λαϊκού εισοδήματος! Να βγούμε όρθιοι κ νικητές!

Θα τιμήσουμε τους εξεγερμένους του Πολυτεχνείου, τους νεκρούς, τους εξόριστους και τους φυλακισμένους,  συνεχίζοντας τον αγώνα τους για Ελευθερία, Δημοκρατία, και Κοινωνική Δικαιοσύνη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  καλεί τη νεολαία, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, κάθε δημοκρατικό πολίτη να τιμήσει αγωνιστικά,  να συμμετέχει ειρηνικά, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου του πολυτεχνείου".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69