tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Τόλκας: «Εμπαιγμός κι εξάρτηση πολιτών και λογιστών, ευνοιοκρατική φορολογία»

Ο Βουλευτής Ημαθίας Άγγελος Τόλκας πραγματοποίησε στις 19/7/2022 θεσμική συνάντηση με τον πρόεδρο της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ημαθίας, κο Ζυγουλιάνο Στέργιο.

Το τελευταίο διάστημα όλοι οι σύλλογοι Λογιστών / Φοροτεχνικών καθώς και η Πανελλήνια Ομοσπονδία τους τονίζουν μετ’ επιτάσεως τα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί στη λειτουργία των λογιστικών γραφείων καθώς και στην αδυναμία ολοκλήρωσης των φορολογικών δηλώσεων για το έτος 2022.

Στην Ημαθία 22.000 ακόμη δηλώσεις εκκρεμούν και πρέπει να κατατεθούν έως τις 29 Ιουλίου 2022, δηλαδή σε 10 ημέρες!!

Ο λογιστικός κλάδος έχει επιβαρυνθεί πολλαπλά με τον Covid, με την λειτουργία πολλών ηλεκτρονικών πλατφορμών, τα δικαιολογητικά των επιστρεπτέων προκαταβολών, τις αλλαγές στα επαγγέλματα εστίασης και φυσικά όλες τις δηλώσεις και τις άλλες εργασίες με τις οποίες συνεχώς φορτώνεται το επάγγελμα.

Ο Άγγελος Τόλκας, μετά τη συνάντηση, δήλωσε:

"Καλούμε τον Ημαθιώτη Υφυπουργό κο Βεσυρόπουλο να υπογράψει απόφαση παράτασης των δηλώσεων, όπως έκανε και προ μηνός.

Ρωτούμε, όταν προεκλογικά δίνατε υποσχέσεις για σταθερό φορολογικό σύστημα, δια στόματος κου Μητσοτάκη, εννοούσατε ότι θα αλλάζατε με 430 άρθρα το φορολογικό - τελωνειακό σύστημα της χώρας σε 54 νόμους;

Προτρέπουμε, αλλάξτε το σύστημα προθεσμιών υποβολής δηλώσεων και μην το μετατρέπετε σε ρουσφέτι εξάρτησης ενός ολόκληρου κλάδου ο οποίος σας περιγράφει τα προβλήματα κι εσείς δήθεν του κάνετε την χάρη πριν λήξει η προθεσμία.

Γιατί ακόμη και εάν έρθετε και δώσετε νέα παράταση, πέραν της 29ης Ιουλίου, θα είστε εκτεθειμένοι γιατί γνωρίζετε τα προβλήματα και απλά φτάνετε στο αμήν την κοινωνία.

Τέλος, σταματήστε πια να ευνοείτε του λίγους κολλητούς σας.

Τη στιγμή που βεβαιώνετε τη λεγόμενη επιστρεπτέα προκαταβολή και οι πολίτες αγωνιούν πως θα ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις ψηφίσατε  διάταξη με την οποία δωρίζετε αναστολή πληρωμών στους εφοπλιστές".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69