tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

super course

Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στην Ημαθία: Το χρονικό ενός αυτονόητου αιτήματος

Το θέμα της λειτουργίας Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στην Ημαθία αναδεικνύει με τοποθέτησή της η πρώην βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου. Αναλυτικά αναφέρει:

"Η λειτουργία Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) στην Ημαθία είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα των θεμάτων με τα οποία ασχολούμαι. Έχω φέρει επανειλημμένα το θέμα τόσο στη Βουλή, όσο και στην Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων.

Έχω κάνει αλλεπάλληλες συναντήσεις με άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους, με τους Δήμους και την Περιφέρεια, με φορείς και συλλόγους του τόπου μας, αλλά και με τα αρμόδια Υπουργεία. Δε χωρά αμφιβολία πως η συστράτευση των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων της Ημαθίας αποτελεί μονόδρομο.

Θέλω, λοιπόν, να θυμίσω ορισμένα πράγματα:

  • Αρχές του 2019 θέσαμε σε εφαρμογή νέο κανονιστικό πλαίσιο για τις Σ.Υ.Δ., με το οποίο άνοιξε ο δρόμος για τη φιλοξενία ατόμων με κάθε είδους αναπηρία. Κινητική, νοητική ή αισθητηριακή αναπηρία, εκ γενετής ή επίκτητη.
  • Με προτεραιότητα την αποϊδρυματοποίηση εκπονήσαμε σχέδιο δημιουργίας 160 νέων Στεγών με δυνατότητα υποστηριζόμενης διαβίωσης, προσφέροντας ανακούφιση στα άτομα με αναπηρία που ζουν με τους γονείς τους και αγωνιούν για το μέλλον τους.
  • Εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση ύψους 52 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ και εκκινήσαμε άμεσα τις διαδικασίες για την ίδρυση των δομών. Το σχέδιό μας προέβλεπε μικρές κατοικίες 2-6 ατόμων στον αστικό ιστό, σύμφωνες με τις πιο σύγχρονες απόψεις για το συμφέρον των ωφελούμενων, την αξιοπρεπή τους διαβίωση και τη φροντίδα τους μέσα στην κοινότητα και όχι σε ιδρύματα.
  • Από τον Ιούλιο του 2019, η κυβέρνηση της ΝΔ πάγωσε τις σχετικές διαδικασίες.
  • Η διαπραγμάτευση και η εναρμόνιση μεταξύ ΕΟΠΠΥ, φορέων Σ.Υ.Δ. και του αναπηρικού κινήματος διεκόπη.
  • Έκτοτε έχω καταθέσει 2 ερωτήσεις για το μέλλον των Σ.Υ.Δ. και της φροντίδας των ατόμων με αναπηρία προς τα αρμόδια Υπουργεία.
  • Επί μήνες επεδίωκα συνάντηση με τον Περιφερειάρχη, ώστε να ενημερωθώ για την πρόβλεψη και τον προγραμματισμό που υπάρχει για τις Σ.Υ.Δ. της Ημαθίας, χωρίς ανταπόκριση. Την ίδια τύχη είχε και η δημόσια επιστολή που απέστειλα.

Γιατί λοιπόν δεν προχωράει το ζήτημα των Σ.Υ.Δ.;

Υπάρχει η θέληση να αξιοποιηθεί η υπάρχουσα από το 2019 νομοθεσία;

Να μιλήσουμε επιτέλους ειλικρινά, για μια μέριμνα που αφορά χιλιάδες συνανθρώπους μας, που βιώνουν τραγικές καταστάσεις ανασφάλειας, αγωνίας και ψυχικής ταλαιπωρίας, από την απουσία ενός κράτους πρόνοιας.

Θέτω πάντα τον εαυτό μου στην διάθεση όλων και αρωγό σε αυτήν την προσπάθεια.

Να κάνουμε το αυτονόητο, δυνατό".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

methodos orizontio

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69