tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Το ΜΛ ΚΚΕ χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις ΔΕΥΑ

Σχολιάζοντας τις κινητοποιήσεις στις ΔΕΥΑ, το ΜΛ ΚΚΕ Ημαθίας ανακοίνωσε τα εξής:

"Η Κομματική Οργάνωση Ημαθίας του ΜΛ ΚΚΕ χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΔΕΥΑΒ και ΔΕΥΑΝ ,που μαζί με τους υπόλοιπους εργαζομένους των ΔΕΥΑ αγωνίζονται ενάντια στο Πολυνομοσχέδιο του ΥΠΕΝ ,το οποίο ανοίγει τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση του νερού. Η νέα πια Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και Υδάτων (ΡΑΑΕΥ) που αναλαμβάνει τις αρμοδιότητες ρύθμισης και ελέγχου(ρυθμιστικές,κανονιστικές,αδειοδοτικές,κυρωτικές,τιμολογιακές) όλων των φορέων παροχής της δημόσιας υπηρεσίας ύδρευσης και αποχέτευσης της χώρας από το αρμόδιο υπουργείο και το κράτος, γίνεται ο προπομπός για τη μετατροπή των υπηρεσιών αυτών από υπηρεσίες που αντιμετωπίζονται ως δημόσια αγαθά κοινής ωφελείας σε εμπορευματοποιημένα προιόντα που θα παρέχονται από ιδιωτικοποιημένους φορείς.

Την ώρα που ακόμα η χώρα δεν μπορεί να συνέλθει από τον τραγικό θάνατο τόσων ανθρώπων ,σε ένα μέσο που ξεπούλησαν μέσω της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ),τα προηγούμενα χρόνια, η κυβέρνηση της ΝΔ έρχεται να νομοθετήσει υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων  ,παρά τις αποφάσεις  της Ολομέλειας του ΣτΕ, με τις οποίες το νερό ορίζεται ως αποκλειστικό δημόσιο Αγαθό, εντάσσοντας αρχικά τις μετοχές της ΕΥΔΑΠ/ΕΥΑΘ και στη συνέχεια εντάσσοντας τις ΔΕΥΑ στη ΡΑΑΕΥ.

Η ιδιωτικοποίηση του νερού δεν θα σημαίνει μόνο το χάρισμα ενός ακόμα νευραλγικού τομέα της περιουσίας του δημοσίου στους ιδιώτες. Θα σημαίνει και την αύξηση τιμών στο νερό σύμφωνα με τους νόμους της αγοράς και τις ανάγκες αύξησης των κερδών των ιδιωτικών εταιρειών. Αλλά κυρίως θα σημάνει τη χειροτέρευση της ποιότητας του πόσιμου νερού ( λόγω ελλιπούς συντήρησης των δικτύων) ,όπως άλλωστε δείχνει και το παράδειγμα του ιδιωτικοποιημένου ΟΣΕ.

Ο αγώνας για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των ΔΕΥΑ ,ο αγώνας για νερό-δημόσιο αγαθό είναι αγώνας όλων των εργαζομένων. Ο παλλαικός ,μαζικός αγώνας των εργαζομένων είναι η απάντηση    για την προάσπιση των  δημόσιων αγαθών και του δημόσιου πλούτου που όλες οι κυβερνήσεις επιχείρησαν και επιχειρούν να εκποιήσουν".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69