tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Βεσυρόπουλος: "Εκδόθηκε η απόφαση για την διαδικασία τη διαδικασία παραχώρησης των αγροτικών εκτάσεων στα Ριζώματα"

Κάνοντας πράξη τη δέσμευσή του για οριστική λύση σε ένα πρόβλημα που διαιωνιζόταν για χρόνια, ο Υφυπουργός Οικονομικών και βουλευτής Ημαθίας, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, υπέγραψε την απόφαση που εκδόθηκε σήμερα, με την οποία καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις και η ακριβής διαδικασία παραχώρησης των αγροτικών εκτάσεων της Τοπικής Κοινότητας Ριζωμάτων της Δημοτικής Ενότητας Μακεδονίδος του Δήμου Βέροιας.

Υπενθυμίζεται ότι κατόπιν συντονισμένων ενεργειών του κ. Βεσυρόπουλου,προηγήθηκε σχετική νομοθετική πρωτοβουλία, για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος που είχε ανακύψει με τις διεκδικήσεις του Δημοσίου έναντι μικροϊδιοκτητών στα Ριζώματα Ημαθίας. Συγκεκριμένα με το άρθρο 222 του ν. 4920/2022 όπως ισχύει, θεσμοθετήθηκε η κατά κυριότητα παραχώρηση στους ακτήμονες καλλιεργητές και μικροκτηνοτρόφους, ή στους καθολικούς και ειδικούς διαδόχους τους, των εκτάσεων που κατείχαν στα Ριζώματα.

Η υπουργική απόφαση που εκδόθηκε σήμερα, αποτελεί το επόμενο βήμα για την επίλυση του χρόνιου αυτού ζητήματος, αφού καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις της παραχώρησης των εκτάσεων αυτών στους δικαιούχους. Αποσαφηνίζει δηλαδή τη διαδικασία παραχώρησης της κυριότητας των καλλιεργούμενων και βοσκήσιμων εκτάσεων του δασοκτήματος Ριζωμάτων του Δήμου Βέροιας, που φαίνονται στον κυρωμένο δασικό χάρτη ως αγροτικές, οι οποίες αποδίδονται στους κατόχους αυτών.

Ο Υφυπουργός Οικονομικών και βουλευτής Ημαθίας, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κάνει πράξεις  τα όσα υπόσχεται, δίνοντας μόνιμες και βιώσιμες λύσεις στα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους Έλληνες πολίτες. Ειδικότερα, με την έκδοση της σημερινής απόφασης για τα Ριζώματα Ημαθίας ανοίγει ο δρόμος για την μόνιμη παραχώρηση των αγροτικών εκτάσεων και δίνεται ένα οριστικό τέλος στην πολυετή ταλαιπωρία των συντοπιτών μας. Συνεχίζουμε να μιλάμε με έργα, συνεχίζουμε να μιλάμε με ορατά και μετρήσιμα αποτελέσματα.»

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69