tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Η υποψήφια βουλευτής Βαρβάρα Σαράντη με τις γυναίκες σε Βέροια και Νάουσα

Η Βαρβάρα Σαράντη, υποψήφια βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, πραγματοποίησε δύο εκδηλώσεις με θέμα « Η γυναίκα στην πολιτική» στη Βέροια και στη Νάουσα.

Η ανταπόκριση και η συμμετοχή των φίλων γυναικών αποδεικνύε τη μεγάλη σημασία του ζητήματος.

Στις συναντήσεις αυτές η υποψήφια στις εκλογές της 21ης Μάη μίλησε για το δύσκολο δρόμο που χρειάζεται να διανύσει μια γυναίκα μέσα απο τους ποικίλους ρόλους που το κοινωνικό της φύλο και η πατιαρχική αντίληψη επιτάσσει για να μπορέσει να συμμετέχει ενεργά στην πολιτική. Αναφέρθηκε στα στερεότυπα και τον σεξισμό που επικρατεί στον κατεξοχήν ανδροκρατούμενο χώρο της πολιτικής σκηνής και τα εμπόδια που πρέπει να προσπελάσει για την ισότιμη αντιμετώπισή της. Τόνισε όμως και τη συμβολή της γυναίκας με τη δυναμική και την ενσυναίσθηση που διαθέτει.

Ακολούθησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών που κατέληξε σε μια κοινή παραδοχή ότι πρέπει οι γυναίκες να ενώσουν τις φωνές και τις δυνάμεις τους και να χαράξουν μαζί τις μελλοντικές ενέργεις και τη δράση τους.

Ο Σύριζα - Π.Σ. στηρίζει διαχρονικά κάθε προσπάθεια που τιμά τη γυναίκα και τη θέση της στη σύγχρονη κοινωνία. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καθιέρωσε την ποσόστωση φύλου, το 50/50 στο συνέδριό του, ως το πρώτο βήμα για τη διαμόρφωση των συνθηκών προς την κατεύθυνση μιας ουσιαστικής δημοκρατίας που θα αφορά όλες και όλους, ως το πρώτο βήμα για την κατάκτηση της ισότητας μέσα από την ισότιμη ενεργό εμπλοκή των γυναικών στην πολιτική διαδικασία.

Το πρώτο βήμα έγινε. Ήρθε η ώρα να ακουστούν πιο δυνατά οι φωνές και οι εμπειρίες των γυναικών, ήρθε η ώρα για περισσότερη δημοκρατία, περισσότερη δικαιοσύνη και ισότητα στην πράξη, στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και στην κοινωνία ολόκληρη.

ΟΙ συναντήσεις έγιναν στο «Εκτός Χάρτη – Papatzikou art-gallery» στη Βέροια και στο Hamlet sofistikafe στη Νάουσα.

saranti344265789 5903782899731199

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69