tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Αθηνά Τζιούρτζια: "Είμαστε σε έναν ανεξάρτητο συνδυασμό με καλοδομημένο πρόγραμμα"

Υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Ημαθίας, με τον συνδυασμό ΣΥΝ-εργασία του Βασίλη Ρόκου είναι η Αθηνά Τζιούρτζια. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον "Πληροφοριοδότη", μιλά για τον συνδυασμό αλλά και τις δυνατότητες παρέμβασεις που έχει η Περιφέρεια για να βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών.

Πώς πήρες την απόφαση να ενταχθείς ως υποψήφια στις περιφερειακές εκλογές;

Εντελώς αυθόρμητα. Κάτι σαν απόφαση συμμετοχής σε εθελοντική δράση. Είπα: Ναι κι εγώ μαζί σου Βασίλη. Κουβαλάμε τα ίδια "θέλω" και τα ίδια "πρέπει". Βρήκα τον "όμοιο μου" που λένε... Δεν φαντάστηκα ότι θα προκαλούσε αναστάτωση, για να το πω εκλεπτυσμένα, αυτή η απόφαση μου. Η εντελώς αντισυμβατική και αντιπολιτική μου, φύση με οδήγησε σε αυτήν την απόφαση της συμμετοχής μου ως υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλο Νομού Ημαθίας με τον ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ Συνδυασμό ΣΥΝ-εργασία.

Τον κ. Ρόκο τον ήξερες από πριν;

Προσπαθώ να φανταστώ για ποιον λόγο θα μπορούσε να ενδιαφέρει κάποιον η χρονική στιγμή της γνωριμίας μας με τον Βασίλη Ρόκο. Παρόλα αυτά απαντώντας και στις δύο ερωτήσεις έχω να πω ότι γνωριστήκαμε σε εθελοντική δράση. Μαζεύοντας σκουπίδια. Ήρθε να μαζέψει σκουπίδια μαζί με την ομάδα μας χωρίς να συστηθεί ως Υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, παρά μόνον σαν Βασίλης. Απλός ταπεινός συνομίλησε με όλους. Έκανε εθελοντικό κάλεσμα θεραπευτικής ιππασίας ΑΜΕΑ συζητώντας μαζί μου για τις ανάλογες δομές τις πόλης μας και σιγανά όπως ήρθε. Έφυγε για να συνεχίσει τον αγώνα του. Ζητώντας μου να μην κοινοποιήσω φωτογραφία του άλλα και την ιδιότητα του. Δεν χρειάστηκε να πούμε πολλά λόγια. Μιλήσαμε με πράξεις. Αυτές τις πράξεις τις θεώρησα πιο δυνατές στο να αποφασίσω να μπω στον ανεξάρτητο συνδυασμό του Βασίλη Ρόκου ΣΥΝ-εργασία. 

Πιστεύεις ότι η περιφέρεια ως θεσμός μπορεί να συμβάλει στην βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών;

Η Περιφέρεια είναι κατά κύριο λόγο σαν έννοια άγνωστη στους περισσότερους συμπολίτες-ψηφοφόρους. Ενώ οι αρμοδιότητες της καλύπτουν το 100 % της λειτουργίας ενός Νομού. Ακούμε συχνά να λένε: Δεν με ενδιαφέρει η Περιφέρεια, δεν ξέρω αν θα ψηφίσω για την Περιφέρεια, Όσο επικρατούσε ο όρος Νομαρχία ήταν κατανοητός και οικείος. Όταν επικράτησε ο όρος Περιφέρεια έχασε την δυναμική και οι ψηφοφόροι θεωρούν ότι δεν τους αφορά η ψηφοφορία για την ανάδειξη Περιφερειάρχη ,σε αντίθεση με την ανάδειξη Δημάρχου που δείχνουν να τους αφορά όλους σε μέγιστο βαθμό. Οι αρμοδιότητες της Περιφέρειας είναι άπειρες.

● Γεωργίας - Κτηνοτροφίας - Αλιείας
● Προγραμματισμού - Ανάπτυξης
● Απασχόλησης - Εμπορίου - Τουρισμού
● Μεταφορών - Επικοινωνιών
● Έργων - Χωροταξίας - Περιβάλλοντος
● Υγείας
● Παιδείας - Πολιτισμού - Αθλητισμού
● Πολιτικής Προστασίας- Διοικητικής Μέριμνας

Λίγο πιο αναλυτικά θα έλεγα ότι: Οφείλει να στηρίζει την γεωργία και την κτηνοτροφία από την παραγωγή μέχρι και την μεταποίηση των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων προβάλλοντας την εκπόνηση περιφερειακών αναπτυξιακών προγραμμάτων καθώς και μελετών. Οφείλει να ερευνήσει τον λόγο των πολυπληθών ανέργων και να παράξει θέσεις εργασίας Η συμμετοχή και η υλοποίηση σε προγράμματα δράσεων και πρωτοβουλιών προώθησης της απασχόλησης και της κοινωνικής ενσωμάτωσης διαφόρων κατηγοριών ανέργων, είναι και ο σοβαρότερος λόγος που οδήγησε τον Βασίλη Ρόκο να διεκδικήσει την θέση του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Όπως λέει ο Βασίλης : Όλοι οι φίλοι μου έχουν φύγει στο εξωτερικό...γιατί να μην μπορεί το ποιο δυναμικό και έφορο διαμέρισμα της Ελλάδας να κρατήσει τα παιδιά του. Οφείλει την ανάπτυξη υποδομών για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής καθώς και Έργων - Χωροταξίας - Περιβάλλοντος, την υλοποίηση προγραμμάτων δημόσιας Υγείας, την επιχορήγηση φιλανθρωπικών σωματείων και Ιδρυμάτων, την διενέργεια κοινωνικών ερευνών για την εφαρμογή των προγραμμάτων πρόνοιας, καθώς και θέματα άσκησης κοινωνικής εργασίας, παιδείας - Πολιτισμού - Αθλητισμού, την συμμετοχή σε προγράμματα πολιτιστικών και αθλητικών φορέων της περιφέρειας και των δήμων. Την κοινή οργάνωση με τοπικούς φορείς πολιτιστικών εκδηλώσεων με σκοπό τη διατήρηση της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς και τη διάδοση της στους νέους, τον συντονισμό και την επίβλεψη του έργου της πολιτικής προστασίας για την πρόληψη, ετοιμότητα, αντιμετώπιση και αποκατάσταση των καταστροφών.

Εκτός από τις αρμοδιότητες έχει και υποχρεώσεις : Η χρήση των κονδυλίων που διατίθενται για να γίνουν έργα να είναι δίκαια μοιρασμένη και αποτελεσματική και η διατήρηση της άριστης συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τους οργανισμούς. Έτσι λοιπόν πιστεύω πως ΝΑΙ, η Περιφέρεια μπορεί να συμβάλει στην βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Αν εκλεγείς, ποια θέματα της Ημαθίας θα έχεις στις προτεραιότητές σου;

Την αμέριστη αγάπη που έχω για τα Ιδρύματα Συλλόγου Σωματεία που προσφέρουν τεράστιο κοινωνικό έργο την γνωρίζουν άπαντες. Πιστεύω ακράδαντα ότι κρατάνε σε ισορροπία την κοινωνία μας. Η Περιφέρεια μπορεί να σταθεί αρωγός σε κάθε ανάγκη τους. Τουριστική Ανάπτυξη και προβολή καίριων μνημείων του Νομού μας με ακόλουθη συνέπεια την ανάταση της αγοράς. Η Περιφέρεια μπορεί να κάνει τον Τριπόταμο αγνώριστο, προσβάσιμο, ελκυστικό φιλόξενο.  Αξιοποιώντας τον παρά την ανάγλυφη όχθη του. Η δράση των Φίλων του ποταμού Τριποτάμου είναι αξιόλογη. Δουλεύουν οι εθελοντές! Έχουν δομήσει μελέτη της αξιοποίησής του και είναι στην διάθεση μας! Ένας Ημαθιώτικος κάμπος έφορος αλλά έρμαιο των ακραίων καιρικών φαινομένων! Η αγροτιά των παιδικών μου χρόνων απέχει παρά πολύ από τους σημερινούς αγρότες και κτηνοτρόφους. Που δεν θα είναι παρά επιχειρηματίες αξιοποιώντας τα προγράμματα που τους δίνει η περιφέρεια. Οι ομάδες των γονιών των παιδιών που είτε είναι εθισμένα είτε ψυχικά ασταθή είτε ΑΜΕΑ εχουν άμεση ανάγκη καθοδήγησης και ψυχολογικής ενδυνάμωσης. Η έλλειψη σχολής γονέων οδηγεί τους γονείς σε λάθος συμπεριφορικό χειρισμό έναντι των παιδιών τους. Αυτοί είναι οι πυλώνες που η δική μου λογική έχει σαν βάση χωρίς να εξαιρέσω όλες τις υπόλοιπες ανάγκες του Νομού μας. Του Νομού Ημαθίας που κρατάει στην αγκαλιά του την Βεργίνα τον Τριπόταμο το Σέλι τα Τρία Πέντε Πηγάδια τον Άγιο Νικόλα το Φράγμα του Αλιάκμονα ! Όμορφοι τόποι που μας δίνουν την διάθεση για όραμα και πρόγραμμα αξιοποίησής τους !

Γιατί οι πολίτες να επιλέξουν τον συνδυασμό του κ. Ρόκου;

Κύρια από όλους, τους λόγους θα έλεγα ότι ένας λόγος μέγιστης σημασίας είναι ότι ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΉΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΚΌΜΜΑ. Που σημαίνει ότι οποίοι ψηφοφόροι έχουν κάποια ένσταση για τους υπόλοιπους κομματικά υποστηριζόμενους συνδυασμούς της Περιφέρειας. Μπορούν να επιλέξουν να ψηφίσουν τον συνδυασμό ΣΥΝ-εργασία με υποψήφιο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας τον Βασίλη Ρόκο. Το 47 % των υποψήφιων είναι γυναίκες! Αυτό κι αν μας τιμά ιδιαίτερα δεδομένης της αποχής των γυναικών από άλλους συνδυασμούς ! Όλοι γνωρίζουν ότι" γάνιασαν" να "βάλουν γυναίκες στους συνδυασμούς. Ο μέσος όρος ηλικίας των υποψηφίων είναι τα 44 έτη. Άλλο ένα προτέρημα, είναι ότι πολλοί νέοι τάχθηκαν στον συνδυασμό ΣΥΝ- εργασία με χαρά όρεξη ιδέες και προπάντων χωρίς τα ετεροχρονισμένα κόμπλεξ που πλανώνται σε πολλούς από τους επαγγελματίες πολιτικούς που κρατάνε με το αυστηρό προφίλ τους ...τους νέους μακριά από την κάλπη .....! 
Επίσης το πρόγραμμα του ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ Συνδιασμου ΣΥΝ-εργασια

Μπορούν όλοι οι ψηφοφόροι να εμπιστευθούν τον δικό μας απλό Βασίλη Ρόκο. Τον Βασίλη τον σπουδαγμένο με τους δικούς του κερδισμένους τίτλους σπουδών και θέσεων. Έχοντας χτίσει ένα καλοδομημένο πρόγραμμα. Διεκδικεί την Θέση του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας. Με τον ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΤΑΥΤΌΤΗΤΑ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΣΥΝ-εργασια. Βλέπετε το τονίζω επανειλημμένα το ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ. Και αυτό συμβαίνει για να αποτινάξω από πάνω μας την ΚΑΚΗ ΠΛΗΡΟΦΌΡΗΣΗ που θέλει να αμαυρώσει την ΤΑΥΤΌΤΗΤΑ μας .....εσκεμμένα!

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69