tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

Οι Μωμόγεροι της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας στο Δημαρχείο

Σε κλίμα γιορτής και παράδοσης «αναστατώθηκε» το Δημαρχείο Νάουσας το μεσημέρι του Σαββάτου 27 Δεκεμβρίου 2025, με την αναβίωση του παραδοσιακού εθιμικού δρώμενου των «Μωμόγερων», που πραγματοποίησε η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας.

Τα μέλη της Λέσχης, φορώντας τις χαρακτηριστικές στολές και ακολουθώντας τα παραδοσιακά δρώμενα, μετέφεραν στο Δημαρχείο το εορταστικό πνεύμα των ημερών, αναδεικνύοντας τη διαχρονική αξία των λαϊκών εθίμων και της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής.

Στην αναβίωση του εθίμου παρευρέθηκε ο Πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας κ. Φώτης Φανιάδης.

Τους Μωμόγερους υποδέχθηκαν εκ μέρους του Δήμου Νάουσας ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Νίκος Κουτσογιάννης, η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Νεολαίας και Αθλητισμού κα Χριστίνα Ράλλη, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Νάουσας κ. Νίκος Κουτσογιάννης του Δημητρίου, καθώς και η Ειδική Σύμβουλος σε θέματα Κοινωνικής Κατοικίας κα Άννα Ασλανίδου.

Οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής συνεχάρησαν τα μέλη της Ευξείνου Λέσχης για τη διατήρηση και την αναβίωση του εθίμου, αντάλλαξαν ευχές για χρόνια πολλά και καλές γιορτές και υπογράμμισαν τη σημασία της παράδοσης ως ζωντανό στοιχείο πολιτισμού και συλλογικής μνήμης για τον Δήμο και την τοπική κοινωνία.

color feel banner

meta morfo22

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69