tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Μετράει τις...πληγές από τη θεομηνία η Νάουσα

toixio-3dimsxoleio-1

Η πρωτοφανής βροχόπτωση που συνοδεύθηκε από σφοδρή χαλαζόπτωση και δυνατούς ανέμους το απόγευμα της Τρίτης (22-7), προκάλεσε τεράστιες καταστροφές σε αγροτικές καλλιέργειες στην ευρύτερη περιοχή της Νάουσας και πάρα πολλά προβλήματα με υλικές ζημίες σε κτίρια και κατοικίες. Η θεομηνία ξεκίνησε περίπου στις 4 το απόγευμα, ήταν ισχυρότατη σε ένταση και μεγάλη διάρκεια, ενώ το χαλάζι που είχε μέγεθος καρυδιού (!) έπληξε το σύνολο της αγροτικής παραγωγής σχεδόν σε όλο το Δήμο Νάουσας (Νάουσα, Ανθέμια, Ειρηνούπολη).

dromoi-220714-1

Αμέσως, με εντολή του Δημάρχου κ. Αναστάσιου Καραμπατζού, τέθηκαν σε επιφυλακή τα συνεργεία του Δήμου Νάουσας και της Δ.Ε.Υ.Α.Ν, τα οποία σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Αστυνομία κατέβαλλαν μέχρι αργά το βράδυ προσπάθεια να αποκαταστήσουν βλάβες και ζημιές. Μηχανήματα του Δήμου απομάκρυναν πέτρες και χώματα από τους κεντρικούς δρόμους που άφησαν στο πέρασμα τους τα ορμητικά νερά της βροχής, καθώς και το δέντρο που ξεριζώθηκε από τον αέρα κι έκλεισε τον κεντρικό δρόμο προς την Κοινότητα Μονοσπίτων.

Από τα νερά της ισχυρής βροχόπτωσης υποχώρησε τοιχίο μήκους 7 μέτρων στο προαύλιο του 3ου Δημ. Σχολείου, ενώ ο δυνατός αέρας έσπασε στη μέση δέντρο στο προαύλιο του 4ου Δημ. Σχολείου προκαλώντας από την πτώση του ζημιές στη στέγη του "Σεφέρτζειου". Συνεργείο του Δήμου απομάκρυνε το πεσμένο δέντρο, ενώ για το τοιχίο στα "Γαλάκεια" η τεχνική υπηρεσία του Δήμου ξεκίνησε τη διαδικασία εκτίμησης της ζημίας για την αποκατάστασή του. Επίσης, προβλήματα από τη βροχή προκλήθηκαν στην είσοδο και στο ισόγειο του Πολυχώρου Πολιτισμού της "Βέτλανς", όπου χρειάστηκε η επέμβαση οχήματος της Π.Υ.Ν. για να αντληθούν τα νερά.

dentro-4odsxoleio-1

Ο κ. Καραμπατζός είναι σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους αγροτικούς φορείς για την καταγραφή των ζημιών από τη θεομηνία, και θα παραστεί στη σύσκεψη που συγκάλεσε για αύριο Πέμπτη η Π.Ε. Ημαθίας στη Βέροια, με σκοπό τη συντονισμένη αντιμετώπιση των μεγάλων ζημιών από τη θεομηνία.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69