tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Χριστουγεννιάτικο πάρκο στη Νάουσα - Αντιδράσεις από την μειοψηφία για την συμμετοχή της εταιρείας του Δημάρχου

dimotiko naousa park

Χριστουγεννιάτικη αγορά θα λειτουργήσει τις ημέρες των γιορτών στη Νάουσα. Πρόκειται για το «Χριστουγεννιάτικο Θεματικό Πάρκο της Νάουσας» το οποίο θα στηθεί στο πλακόστρωτο του πάρκου και θα είναι ανοιχτό από τις 12 Δεκεμβρίου έως τις 6 Ιανουαρίου. Η παραχώρηση του πάρκου εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο Νάουσας ωστόσο υπήρξαν αντιδράσεις διότι σε μια από τις εταιρείες που θα έχουν την εκμετάλλευση, είναι μέτοχος ο δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης.

Αντιδράσεις για την συμμετοχή της εταιρείας του Δημάρχου στην εκμετάλλευση του Χριστουγεννιάτικου πάρκου υπήρξαν από τις παρατάξεις της μειοψηφίας. Ο πρώην δήμαρχος Τάσος Καραμπατζός αν και δεν ήταν αντίθετος με την ιδέα χαρακτήρισε "κεραυνό εν αιθρία" την επαγγελματική εμπλοκή του δημάρχου σε αυτό το εγχείρημα. "Υπάρχει μια ξεκάθαρη τριγωνική σχέση, ο δήμος, δηλαδή ο δήμαρχος, η ΕΤΑ πρόεδρος της οποίας είναι ο δήμαρχος, και η εταιρία που θα πάρει τη διοργάνωση στην οποία και πάλι συμμετέχει ο δήμαρχος, αυτά είναι πρωτόγνωρα πράγματα. Η θα αποχωρήσει ο δήμαρχος ή θα αποχωρήσει η εταιρία" είπε ο κ. Καραμπατζός.

Ο Δημήτρης Ρίζος με την σειρά του σημείωσε: "Είχα εκφράσει εξαρχής τις επιφυλάξεις μου για το ποιες εταιρίες θα αναλάβουν τη διοργάνωση του Χριστουγεννιάτικου Πάρκου. Τελικά παίζονται άλλα παιχνίδια. Εμείς κάνουμε άλλη πρόταση, να γιορτάσει η Νάουσας στους δρόμος με τη συμμετοχή των τοπικών μας φορέων και των πολιτιστικών συλλόγων. Αποκρύψατε ποια εταιρία θα στήσει το πάρκο. Όλοι οι ενδοιασμοί μου έγιναν πραγματικότητα. Παραχωρείται το πάρκο στην ΕΤΑ τη στιγμή που πρόεδρος είναι ο δήμαρχος και η εταιρία που θα αναλάβει το Χριστουγεννιάτικο Πάρκο είναι συμφερόντων του δημάρχου, άρα η ΕΤΑ χρησιμοποιείται ως δούρειος ίππος».

Απαντώντας ο δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης σημείωσε ότι δεν αρνήθηκε ποτέ ότι κατέχει 16,6 % της εταιρίας «Επενδυτική Βορείου Ελλάδος, μιας εκ των εταιριών που θα εμπλακούν επιχειρηματικά στο Χριστουγεννιάτικο πάρκο και πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει να ασκεί επιχειρηματική δράση διότι δεν θέλει να γίνει επαγγελματίας πολιτικός.

"Ξεκινήσαμε τον Σεπτέμβριο τις επαφές με εταιρίες που είχαν συγκεκριμένα πλαίσια πιστοποίησης και ασφαλιστικής κάλυψης. Μετά από συζητήσεις μόνο μία ανταποκρίθηκε. Προσπαθήσαμε να το κάνουμε εμείς δεν μπορούσαμε να βάλουμε 112 χιλ. ευρώ που είναι τα έξοδα. Αυτός που ανταποκρίθηκε μας πρότεινε να βρεθεί τοπικός εταίρος ο οποίος να ξέρει την αγορά. Γι αυτό και κάναμε την ανακοίνωση για να δούμε αν υπάρχει ενδιαφέρον. Η απόφαση για να προχωρήσει η συγκεκριμένη εταιρία είναι να γίνει σύμπραξη. Συμφωνήσαμε και στην πορεία προστέθηκε και τρίτη εταιρία από την Αθήνα" είπε ο κ. Κουτσογιάννης και πρόσθεσε:

"Ουσιαστικά με γνώμονα το συμφέρον του τόπου και της αγοράς εμείς κάναμε το βήμα στο κενό. Απ΄ όλη αυτή την διαδικασία οι μόνοι που κινδυνεύουν να βγουν χαμένοι είναι οι τρείς εταιρίες ο δήμος θα κερδίσει, η ΕΤΑ θα κερδίσει, ο εμπορικός κόσμος θα κερδίσει.
Επιχειρηματικά αυτό που πάει να γίνει είναι αυτοκτονικό. Η επιλογή της ΕΤΑ έγινε λόγω της δέσμευσης μου να εξασφαλίσουμε πως οι άνθρωποι αυτοί θα πληρωθούν. Γι αυτό επελέγη ως εταίρος, όλα τα χρήματα που θα προκύψουν θα κατευθυνθούν στην πληρωμή των εργαζομένων της ΕΤΑ. Αρχικώς είπαμε να μην λειτουργήσει η ΕΤΑ το Κιόσκι αλλά πήραμε τη δέσμευση πως μπορεί να το αναλάβει προστέθηκε και αυτό.

Γίνεται προσπάθεια να σωθεί η επιχείρηση, δεν θα υπάρχει είσοδος στο χωριό το μόνο αντίτιμο είναι η συμμετοχή στα παιχνίδια. Για όσους θέλουν να επιζητούν φαντάσματα εγώ ήμουν άνθρωπος που ασκούσα και θα ασκήσω επιχειρηματική δραστηριότητα εδώ δεν αναλαμβάνουμε έργο από το δήμο αλλά προσφέρουμε έργο προς τον δήμο. Τέθηκε θέμα ηθικής, είμαι απόλυτα ήσυχος με την συνείδηση μου με αυτή την επιχειρηματική δραστηριότητα βοήθησα τον τόπο μου να βγει θετικά προς τα έξω. Αν έχει κάποιος διαφορετική πρόταση να μας την πει για να μας αντικαταστήσει να γλιτώσομε κιόλας. Αν υπάρξουν κέρδη σας διαβεβαιώνω εγώ προσωπικά το δικό μου ποσοστό θα το δωρίσω στην ΕΤΑ.

Θα είναι μεγάλη απρέπεια να στηριχθούμε στο γεγονός αυτό. Να είναι πιο προσεκτικοί όσοι μιλάνε για σκιές. Δεν θα δεχθώ ξανά τέτοια μορφή προς το πρόσωπο μου. Την επόμενη φορά θα είναι αντιμέτωποι με το νόμο.

Ίσως θα έπρεπε όλη η διαδικασία να γίνει νωρίτερα, εγώ και μετά τη συνεδρίαση θα κοιτάω τους πάντες στα μάτια, δεν φαντάστηκα πως θα τύγχανε τέτοιας καπήλευσης αυτό το θέμα. Αν θεωρείται πως είναι προσπάθεια λαϊκισμού είστε βαθιά νυχτωμένοι. Που ήταν ο κ. Καραμπατζός όταν υπέφεραν οι εργαζόμενοι; Τα κίνητρα μου είναι τόσο αγνά σε σημείο παρεξηγήσεως, ο δήμαρχος δεν είναι για ανούσιες καλημέρες αλλά για να αφουγκράζεται τους πολίτες. Τα πράγματα ήταν και θα είναι ξεκάθαρα".

Με πληροφορίες από Naousanews.gr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69