tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

''Λαϊκή Συσπείρωση'' Κοινότητας Νάουσας: Περί... ''Λαχανόκηπου''!

Από του εκλεγμένους με τη ''Λαϊκή Συσπείρωση'' συμβούλους του Κοινοτικού Συμβουλίου Νάουσας, Δημήτρη Βαλαή, Σταύρο Ζάχο, Χρήστο Πίτο, ανακοινώθηκαν τα εξής σχετικά με τον Δημοτικό Λαχανόκηπο που πρόκειται να υλοποιηθεί:

"Στη συνεδρίαση της 18ης Σεπτεμβρίου 2020 του Κοινοτικού Συμβουλίου Νάουσας, ένα από τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης ήταν και το αίτημα της κ. Στεργιανής Αραμπατζή, Προέδρου του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΚΚΠ&Α), για ''ανεύρεση και διάθεση καλλιεργήσιμης γης εντός του αστικού ιστού για την λειτουργία Δημοτικού Λαχανόκηπου υπό την επίβλεψη του ΚΚΠ&Α''.

Σύμφωνα με την εισήγηση της Προέδρου ''Η πρόσφατη οικονομική κρίση, η εντεινόμενη ύφεση της οικονομίας και οι περικοπές στις κοινωνικές παροχές που δημιουργούν ανησυχητικά φαινόμενα φτωχοποίησης των νυκοκυριών, ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα, μας οδηγούν σε πολιτικές όπως αυτή της δημιουργίας Δημοτικών Λαχανόκηπων για την ανακούφιση των δημοτών μέσω της ιδίας παραγωγής τροφίμων και την κοινωνική ένταξη ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού...''. Ισχυρίζεται, ακόμη, η κ. Αραμπατζή πως ''Η οικονομική ευημερία παλαιότερων ετών επέτρεπε την αγορά των προϊόντων αυτών, όμως η σημερινή κρίση επιβάλλει μια άλλη συμπεριφορά''. Γι' αυτό το σκοπό εισηγείται στην  Κοινότητα Νάουσας ''την παραχώρηση της καλλιεργήσιμης γης ενός στρέμματος'', όπου ''η κάθε οικογένεια/δημότης θα δικαιούται 50τ.μ. τα οποία και θα καλλιεργούν''. Οι πόροι δε, για τις αναγκαίες κατασκευές του ''Λαχανόκηπου'', θα προέρχονται ''από τον Δήμο, από ανταποδοτικά τέλη και από χορηγούς''.

Η τοποθέτηση της ''Λαϊκής Συσπείρωσης''

  • Για τη φτώχεια και την εξαθλίωση των λαϊκών νοικοκοκυριών ευθύνεται η καπιταλιστική κρίση και οι πολιτικές της ΕΕ και των κυβερνήσεων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Ουδέποτε υπήρξε οικονομική ευημερία για όλους! Μόνο το κεφάλαιο ευημερεί και σε περιόδους ανάπτυξης και σε περιόδους κρίσης. Οι εργαζόμενοι είναι, μόνιμα, τα θύματα αυτού του σάπιου, εκμεταλλευτικού συστήματος και πρέπει να παλέψουν για να το ανατρέψουν.
  • Η φτώχεια και η εξαθλίωση δεν αντιμετωπίζονται παραχωρώντας σε 20 άτομα ''λαχανόκηπους'' των 50τ.μ.! Δε νικάς τον καρκίνο με ασπιρίνη! Εάν θέλουν οι Δημοτικές Αρχές να ανακουφίσουν, κάπως, τους συμπολίτες μας που βρίσκοναι σε δεινή οικονομική κατάσταση, ας τους προσφέρουν δωρεάν κτήματα για καλλιέργεια, σαν αυτά που πρόθυμα βρίσκουν και προσφέρουν σε μεγαλοεπιχειρηματίες για χασισοκαλλιέργειες και φωτοβολταϊκά!
  • Είμαστε αντίθετοι με την εξεύρεση πόρων (για το ''Λαχανόκηπο'' και όχι μόνο) από ανταποδοτικά τέλη ή ''χορηγούς''. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να ταπεινώνει τους οικονομικά αδύναμους με ''χορηγίες''! Η Δημοτική Αρχή, αντί να είναι το δεξί χέρι της Κυβέρνησης, να διεκδικήσει, επιτέλους, πόρους απ' το Κράτος και να συνταχθεί με τους εργαζόμενους ενάντια στις πολιτικές που φτωχοποιούν το λαό και αυξάνουν τα κέρδη των καπιταλιστών.
  • Για όλους τους παραπάνω λόγους καταψηφίζουμε τη συγκεκριμένη εισήγηση-πρόταση".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69