tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Το Δημοτικό Πάρκο Νάουσας θα συμπεριληφθεί στην «Ευρωπαϊκή διαδρομή ιστορικών κήπων, πολιτιστική διαδρομή του Συμβουλίου της Ευρώπης»

Μετά από πρόσκληση του Υπουργείου πολιτισμού προς το Δήμο Νάουσας να συμμετέχει στο Πρόγραμμα Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης -Ελληνική συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Διαδρομή Ιστορικών Κήπων, η επιστημονική επιτροπή της οργάνωσης ενέκρινε την Παρασκευή 23/04/2021 την ένταξη του Δημοτικού Πάρκου Νάουσας στο εν λόγω δίκτυο.

Η συμμετοχή του Δήμου είναι η πρώτη και μοναδική μέχρι σήμερα στην Ελλάδα στο δίκτυο ERHG και το Υπουργείο κατόπιν επικοινωνίας το δέχτηκε με μεγάλη ικανοποίηση και χαρά.

Στο δίκτυο μπορούν να ενταχθούν δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς ή ιδρύματα που διαχειρίζονται ιστορικούς κήπους. Επιπλέον, το δίκτυο είναι ανοιχτό σε φορείς που έχουν στόχο τη μελέτη και την προστασία των εθνικών κήπων, καθώς και την ανάδειξη της φυσικής, ιστορικής, καλλιτεχνικής και κοινωνικής τους αξίας.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο σήμερα αριθμεί 40 πιστοποιημένες Πολιτιστικές Διαδρομές, ξεκίνησε το 1987 με στόχο την προώθηση, διαφύλαξη, αξιοποίηση και μεταβίβαση στις επόμενες γενιές της κοινής ευρωπαϊκής υλικής και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς. Οι Πολιτιστικές Διαδρομές αναπτύσσουν τον διαπολιτισμικό διάλογο, προωθούν τις ανταλλαγές προσώπων και ιδεών και γενικότερα συμβάλλουν στην κατανόηση της Ευρωπαϊκής ιστορίας και των πολλαπλών πολιτιστικών εκφάνσεών της.

Επιπλέον, οι Πολιτιστικές Διαδρομές προωθούν τον πολιτιστικό τουρισμό και τη βιώσιμη πολιτιστική ανάπτυξη. Σημειώνεται ότι οι Δρόμοι της Ελιάς αποτελούν έως σήμερα τη μοναδική ελληνικής πρωτοβουλίας Διαδρομή, ενώ η Ελλάδα συνολικά έχει διασυνδεθεί με δέκα Πολιτιστικές Διαδρομές.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69