tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Τόλκας: "Το Ολοκαύτωμα, διαχρονικά, στέλνει πολλαπλά μηνύματα"

Με αφορμή την 199η επέτειο του Ολοκαυτώματος της Νάουσας, ο πρώην υφυπουργός Άγγελος Τόλκας εκανε την εξής δήλωση:

"199 χρόνια μετά από τη μεγάλη θυσία τιμούμε το Ολοκαύτωμα της Ηρωικής μας Πόλης με έναν ιδιαίτερο τρόπο καθώς η πανδημία ορίζει να ενεργούμε με περίσκεψη.

Ο νους μας είναι στους προγόνους μας που αγωνίστηκαν για την ανθρώπινη ζωή και την αξιοπρέπεια. Που παρέθεσαν τον απερίγραπτο ηρωισμό τους μπροστά σε έναν άνισο στρατό, στη φωτιά, στον χαλασμό.

Η γενναιότητα, η δίψα για ελευθερία ήταν τόσο μεγάλη που οι Ναουσαίες Ηρωίδες και οι Ναουσαίοι Ήρωες δεν υπολόγισαν τίποτα κι έδωσαν τα πάντα. Ο αγώνας τους αποτελεί ένα σημείο δόξας για την ελληνική ιστορία, για την συλλογική μνήμη, για τον πατριωτισμό μας.

Το Ολοκαύτωμα, διαχρονικά, στέλνει πολλαπλά μηνύματα.

Ορίζει το χρέος μας να δημιουργήσουμε για τη νέα γενιά μια κοινωνία με σεβασμό στο συνάνθρωπο, χωρίς ανισότητες και αδικίες. Με αισιοδοξία, ελπίδα και έναν νέο Πατριωτισμό σε έναν κόσμο διαφορετικό που αλλάζει ταχύτατα.

Αποτελεί, ταυτόχρονα, για τη Νάουσα, το πιο ισχυρό αρχέτυπο που καθόρισε τη νοητική προδιάθεση, τις κοινές αξίες, τις πεποιθήσεις μας.

Ο τόπος αυτά τα 199 χρόνια έχει δοκιμαστεί σκληρά, έφτασε πολλές φορές στα όριά του. Πέσαμε αλλά ξανασηκωθήκαμε, μεγαλουργήσαμε και γίναμε πρωτοπόροι αλλά και ολιγωρήσαμε ή χάσαμε τον προσανατολισμό μας.

Η μοίρα μας είναι στα χέρια μας με την προϋπόθεση να ξανακοιταχτούμε στα μάτια, να ξαναδούμε τον τόπο μας, να διευρύνουμε την κοινωνία μας πέρα από τους εαυτούς μας.

Ο αναστοχασμός των 199 ετών, λίγο πριν τη συμπλήρωση δύο αιώνων από το Ολοκαύτωμα της πόλης μας, ας γίνει η αφορμή για την αρχή μιας νέας πορείας, μιας νέας πρότασης για την πόλη μας, της Νάουσας της ακμής και της προόδου". 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69