tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Κουτσογιάννης: "Και η διαδικασία και η απόφαση για το Χιονοδρομικό πάσχουν από άποψη νομιμότητας"

Σχολιάζοντας την διαδικασία και την απόφαση που ελήφθη για την μίσθωση του Χιονοδρομικού 3-5 Πηγαδιών, ο πρώην δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης δήλωσε:

"Η παράταξη μας με εντιμότητα και με απόλυτο γνώμονα το συμφέρον του Δήμου παραμένει σταθερή στο μοντέλο της παραχώρησης χρήσης για την αξιοποίηση των 3-5 Πηγαδιών.

Έτσι διασφαλίζονται πλήρως τα συμφέροντα του Δήμου και οδηγούμαστε στην εξεύρεση ενός αξιόπιστου επενδυτή που θα μπορέσει να διασφαλίσει τη μετατροπή τους από ένα χιονοδρομικό κέντρο δίμηνης λειτουργίας σε ορεινό θέρετρο ενναλακτικών μορφών τουρισμού που θα λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
 
Η δημοτική αρχή με ακατανόητη εμμονή επέμενε να περάσει μια, βλαπτική για τα συμφέροντα του Δήμου, μίσθωση του Χιονοδρομικού Κέντρου. Σε αυτή της την επιδίωξη δεν δίστασε να μετέλθει κάθε θεμιτού και αθέμιτου μέσου για να επιτύχει τον στόχο της, επενδύοντας ακόμη και στον διχασμό της τοπικής κοινωνίας.
 
Στήριξε όλη την επιχειρηματολογία της στα περίφημα 10,7 εκατομμύρια. Τώρα, δυο χρόνια μετά, μάθαμε ότι δεν υπάρχουν ακόμα και πως τώρα γίνονται οι μελέτες για να εγκριθούν.
 
Αρχικά ο Δήμαρχος μας είπε ότι οι μελέτες γίνονται από το Υπουργείο, τώρα μας είπε πως γίνονται από τον ίδιο και κάποιους γνωστούς του. Στις ερωτήσεις μας τι περιλαμβάνουν αυτές και γιατί δεν συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο εισπράξαμε την απάντηση «σιγά μην τις συζητήσουμε 33 δημοτικοί σύμβουλοι».
 
Μέσα από αυτές τις πρακτικές φτάσαμε στην συνεδρίαση της 16ης Νοεμβρίου, μια συνεδρίαση των «θαυμάτων» και της θεσμικής εκτροπής.
 
Η «απόφαση» που ισχυρίζεται η Δημοτική αρχή πως λήφθηκε με «σχετική πλειοψηφία», καθώς και η όλη διαδικασία που προηγήθηκε πάσχουν από άποψη νομιμότητας. Τα ανωτέρω ζητήματα τα επισημάναμε εγκαίρως στον Πρόεδρο του ΔΣ και τη Δημοτική Αρχή.
 
Αφού όμως η Διοίκηση θεωρεί – με αποκλειστικά δική της ευθύνη – πως λήφθηκε απόφαση για τη μίσθωση των 3-5 Πηγαδιών,  εμείς δηλώνουμε πως δεν θα προβούμε σε καμία προσφυγή κατά αυτής της απόφασης, προκειμένου να διασφαλιστεί η λειτουργία του Χιονοδρομικού στο σύνολο του κατά τη φετινή χρονιά, όπως υποσχέθηκε ο ίδιος ο Δήμαρχος.
 
Επισημαίνουμε πως σε περίπτωση που τα ελεγκτικά όργανα των αποφάσεων που λαμβάνουν τα Δημοτικά Συμβούλια, εξετάζοντας αυτεπαγγέλτως την εν λόγω απόφαση, είτε τώρα είτε σε επόμενο στάδιο της διαγωνιστικής διαδικασίας, αποφασίσουν πως δεν τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες, την ευθύνη για την όποια αρνητική εξέλιξη για τη φετινή λειτουργία του Χιονοδρομικού τη φέρει αποκλειστικά η Δημοτική Αρχή του κ. Καρανικόλα και αυτοί που με «εξυπνακισμούς» και ειρωνίες προέβαλαν πάλι το εγώ τους εις βάρος του τόπου.

Αναμένουμε τις ενέργειες από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής για τη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου στο σύνολο του κατά τη φετινή χρονιά που τόσο ανάγκη έχει η χειμαζόμενη τοπική οικονομία και συνεχίζουμε με υπευθυνότητα και αγάπη για τον τόπο μας".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69