tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Νάουσα: Θα πραγματοποιηθεί το δρώμενο "Γενίτσαροι και Μπούλες"

Τηλεδιάσκεψη για το θέμα της τέλεσης του ιστορικού δρώμενου «Γενίτσαροι και Μπούλες» είχε σήμερα το μεσημέρι (Τετάρτη 23.02.2022) ο Δήμαρχος Η.Π. Νικόλας Καρανικόλας μετά από πρωτοβουλία και του Βουλευτή Ημαθίας της ΝΔ Λάζαρου Τσαβδαρίδη με τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη. 

Με την πολύτιμη και καθοριστική συνδρομή του κ. Τσαβδαρίδη, ο  Δήμαρχος Η.Π. Νάουσας - πέραν από τις επιστολές που απέστειλε στις 7 και 22 Φεβρουαρίου  στο Υπουργείο Υγείας και Εσωτερικών και τη συνεχή επικοινωνία με στελέχη του υπουργείου, με τις οποίες ζητούσε την διεξαγωγή του ιστορικού δρώμενου - εξήγησε σήμερα διεξοδικά στον Υπουργό το τελετουργικό του δρώμενου «Γενίτσαροι και Μπούλες», το οποίο έχει εγγραφεί  στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, επισημαίνοντας μαζί με τον κ. Τσαβδαρίδη ότι δεν αποτελεί αποκριάτικη εκδήλωση, αλλά ένα έθιμο με μακραίωνη ιστορία και με τεράστια σημασία για την πολιτιστική ταυτότητα και ζώσα παράδοση της πόλης. 

Ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε κατά την τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό ότι ο Δήμος Νάουσας θα ζητήσει από τους συντελεστές του εθίμου και τους εμπλεκόμενους φορείς την πιστή τήρηση των υγειονομικών μέτρων και την παράλληλη αυστηρή περιφρούρηση του για την αποφυγή συνωστισμού κατά την τέλεση του τελετουργικού. 

Επισημαίνεται ότι άμεσα θα συγκληθεί σύσκεψη στο Δημαρχείο Νάουσας όλων των εμπλεκόμενων φορέων για το συντονισμό της τέλεσης του εθίμου από τους πολιτιστικούς συλλόγους, με τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας. 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69