tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Το ΚΚΕ Ημαθίας για το αναπτυξιακό συνέδριο του Δήμου Νάουσας

Από το ΚΚΕ Ημαθίας ανακοινώθηκαν τα εξής σχετικά με το αναπτυξιακό συνδέδριο του Δήμου Νάουσας:

"Το αναπτυξιακό συνέδριο που οργάνωσε η δημοτική αρχή Νάουσας  επιβεβαίωσε για άλλη μια  φορά ποια είναι η πολυσυζητημένη ανάπτυξη που ευαγγελίζονται οι εκπρόσωποι της αστικής τάξης και στην τοπική διοίκηση, ποιους έρχεται να εξυπηρετήσει. Ανάπτυξη για τους λίγους, για τους επιχειρηματικούς ομίλους σε βάρος του λαού της Νάουσας.

Οι φιέστες που οργανώνουν δεν μπορούν να κρύψουν την ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα της Νάουσας. Ζητούν να προσαρμοστούμε στην νέα κανονικότητα που προϋποθέτει συνεχιζόμενες θυσίες από τον λαό στο όνομα μιας κρίσης που όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν θα είναι «παρατεταμένη» για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Δεν μας έχουν απαντήσει όμως με ποια «παρατεταμένη κρίση» ήρθαν αντιμέτωποι οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην κομπόστα; που είναι πρώτοι σε εξαγωγές, που επεκτείνουν τα εργοστάσια τους με κρατικές επιδοτήσεις, την ίδια στιγμή που εργαζόμενοι δουλεύουν ήλιο με ήλιο το καλοκαίρι προσδοκώντας να μαζέψουν δύο δεκάρες για να ζήσουν το χειμώνα. Οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην ενέργεια που είδαν τα κέρδη  τους να εκτινάσσονται ως και 400% όταν τα λαϊκά σπίτια έρχονται αντιμέτωπα με τους δυσβάσταχτους λογαριασμούς και την απειλή της διακοπής, οι αυτοαπασχολούμενοι με τον κίνδυνο να κλείσουν τα μαγαζιά τους.

Καυχιούνται για την βαθύτερη εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στην περιοχή στοχοποιώντας ακόμα περισσότερο την χώρα μπροστά στην κλιμάκωση του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία.

Το θράσος τους έσπασε κάθε κοντέρ βέβαια αφού επιδιώκουν να αντιστρέψουν την πραγματικότητα που έχει βιώσει ο λαός της Νάουσας , όταν αποφάσισαν οι «μεγάλοι ευεργέτες» του τόπου όπως τους αποκαλούν να πάρουν τα εργοστάσια τους και να τα μεταφέρουν σε χώρες με φτηνότερα μεροκάματα μπροστά στο αέναο κυνήγι του κέρδους.  Φτάνοντας στα όρια της γελοιότητας μάλιστα αναπαράγουν σκοταδιστικές και αντιεπιστημονικές θεωρίες μακριά από κάθε επιστημονική έρευνα στην προσπάθεια τους να πείσουν τον λαό ότι είναι της μοίρας του γραφτό η αθλιότητα που ζει.

Ο λαός της Νάουσας έχει πείρα από το τι σημαίνει καπιταλιστική ανάπτυξη, βιώνει χρόνια τώρα τις συνέπειες στο πετσί του, με την ερήμωση της πόλης, την παράδοση του φυσικού πλούτου της περιοχής στους επιχειρηματίες, τις τεράστιες ελλείψεις σε δομές υγείας και πρόνοιας στα σχολεία.

Ο λαός της Νάουσας έχει όμως και πείρα από μαζικούς αποφασιστικούς αγώνες. Αυτόν τον δρόμο τον καλούμε να διανύσουμε, μακριά από την παθητική αναμονή των λύσεων από τα πάνω από την κυβερνητική εναλλαγή που όσες φόρες ο λαός έχει εναποθέσει εκεί τις ελπίδες του οδηγήθηκε στα ίδια τραγικά αποτελέσματα.

Το ΚΚΕ έχει εμπιστοσύνη στη  δύναμη  του λαού που αγωνίζεται, το έχει αποδείξει άλλωστε πόσα μπορεί να καταφέρει.  Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις στην οργάνωση του αγώνα για να μπουν όλοι αυτοί στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, για να γίνει ο λαός νοικοκύρης στον τόπο του, στον πλούτο που παράγει, για  μια οικονομία, μια ανάπτυξη που γνώμονα θα έχει την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών  αναγκών και όχι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων".    

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69