tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

pistofidis ban1

Η Περιφέρεια στη διεθνή έκθεση FΟΟD & DRINKS BY DETROP 2025

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της πολιτικής της για την προβολή και προώθηση των τροφίμων και ποτών της περιοχής, συμμετείχε δυναμικά στη διεθνή έκθεση «FΟΟD & DRINKSBYDETROP2025», η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 14 έως τις 16 Νοεμβρίου 2025 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η φετινή έκθεση FOOD AND DRINKS BY DETROP, που αποτελεί τη διάδοχο των εκθέσεων Detrop & Oenos, πρότεινε στους επισκέπτες νέο σχεδιασμό και φιλοσοφία, προσαρμοσμένη στις σύγχρονες απαιτήσεις του χώρου των εκθέσεων. Με τη διοργάνωση πλήθους παράλληλων εκδηλώσεων, η έκθεση κατάφερε να αναδείξει τις πιο σύγχρονες μεθόδους παραγωγής προϊόντων που επικρατούν στον αγροδιατροφικό κλάδο αλλά και την πλούσια μεσογειακή διατροφή.

Για πρώτη φορά η HELEXPO συνδύασε δύο κλαδικές εκθέσεις, της αγροδιατροφής, την «FOOD AND DRINKS BY DETROP» και του τουρισμού «PHILOXENIA – HOTELIA», κάτω από την ίδια διοργάνωση σε έναν κοινό εκθεσιακό χώρο, πετυχαίνοντας τη διασύνδεση των δύο βασικών πυλώνων της οικονομίας: τον τουρισμό με τη γαστρονομία και την αγροδιατροφή. Το νέο εκθεσιακό δίδυμο δημιούργησε έναν κόμβο καινοτομίας, εξωστρέφειας και εμπορικών συνεργασιών και προσέλκυσε περισσότερους από 20.000 επισκέπτες από 47 χώρες.

Παράλληλα με την έκθεση, υλοποιήθηκαν προγραμματισμένες Β2Β συναντήσεις, δίνοντας την ευκαιρία στους εκθέτες να αναπτύξουν την εξωστρέφεια, να ενισχύσουν τις εμπορικές σχέσεις και να διευρύνουν τη δικτύωση της επιχείρησής τους.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε στη φετινή διοργάνωση με περισσότερες από 50 επιχειρήσεις, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας, στη δικτύωση και στην εδραίωση των τοπικών επιχειρήσεων στην αγορά.

Η συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας πλαισιώθηκε από γαστρονομικές εκδηλώσεις σε συνεργασία με την Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας, όπου καταξιωμένοι chefs μαγείρεψαν συνταγές της Μακεδονικής Κουζίνας με προϊόντα από τις εταιρείες που συμμετείχαν στην έκθεση, αναδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο τη παράδοση και τον γευστικό πλούτο της Περιφέρειας. Σε όλη τη διάρκεια του τριημέρου, στο ειδικά διαμορφωμένο food stage, οι chefs χάρισαν στους επισκέπτες που παρακολουθούσαν τις εκδηλώσεις μοναδικά αρώματα και «γευστικά ταξίδια» στην ιδιαίτερη παράδοση και τη γαστρονομία της Κεντρικής Μακεδονίας.

Το περίπτερο της Κεντρικής Μακεδονίας τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Γεώργιος Κεφαλάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Εξωστρέφειας Μπράνισλαβ (Μπάνε) Πρέλεβιτς, Περιφερειακοί Σύμβουλοι της ΠΚΜ,  Περιφερειάρχες και Αντιπεριφερειάρχες άλλων Περιφερειών, διακεκριμένοι executive chefs και πλήθος υπηρεσιακών παραγόντων και επισκεπτών.

Όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Εξωστρέφειας Μπράνισλαβ (Μπάνε) Πρέλεβιτς: «Ο αγροδιατροφικός τομέας είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες της οικονομίας μας και αποτελεί το κύτταρο ανάπτυξης της υπαίθρου. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας φέτος συμμετείχε με περισσότερες από 50 επιχειρήσεις στην έκθεση Food and Drinks by Detrop 2025, μοιρασμένες σε όλα τα θεματικά halls και έδειξε έμπρακτα τη στήριξη στις επιχειρήσεις της αγροδιατροφής μας. Ευχαριστούμε όλες τις επιχειρήσεις που συνεργάστηκαν μαζί μας δίνοντας το παρών στην έκθεση και φυσικά ένα μεγάλο ευχαριστώ στους chefs, οι οποίοι ξεπέρασαν τον εαυτό τους και μάγεψαν τους επισκέπτες με νόστιμες συνταγές, παραδοσιακές και σύγχρονες, αναδεικνύοντας μέσω της Μακεδονικής Κουζίνας τα προϊόντα των επιχειρήσεων. Στόχος μας είναι με τη συμμετοχή μας σε εκθεσιακά γεγονότα στη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και το εξωτερικό, να μεταφέρουμε το μήνυμα της εξωστρέφειας και να κάνουμε γνωστά τα προϊόντα της Περιφέρειας μας ανά τον κόσμο».

color feel banner

meta morfo22

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69