tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Περιφέρεια: Ημερίδα για την ενεργειακή αξιοποίηση κλάσματος μη ανακυκλώσιμων αστικών απορριμμάτων σε μία βιώσιμη αγορά παραγωγής ενέργειας από απορρίμματα

aporimata

Τη 2η Ημερίδα – Workshop με θέμα: «Ενεργειακή Αξιοποίηση Κλάσματος Μη Ανακυκλώσιμων Αστικών Απορριμμάτων σε μία Βιώσιμη Αγορά Παραγωγής Ενέργειας από Απορρίμματα» διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ως εταίρος του έργου ENERGY WASTE, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα LIFE+ (LIFE09 ENV/GR/000307).

Η ημερίδα θα διεξαχθεί την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014 στο εκθεσιακό κέντρο M.E.C. Expo Center στην Παιανία Αττικής (αίθουσα Ανοιχτού Συνεδριακού χώρου - Open Space Conference), από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, στο πλαίσιο της 7ης Εμπορικής Εκθεσιακής Συνάντησης "Building Green Εxpo 2014" που διεξάγεται από τις 21 έως τις 23 Νοεμβρίου 2014.

Στόχος της ημερίδας είναι η διάχυση των αποτελεσμάτων του έργου ENERGY WASTE και ειδικότερα των αποτελεσμάτων από την πιλοτική εφαρμογή της ενεργειακής αξιοποίησης (αεριοποίησης) του κλάσματος των μη ανακυκλώσιμων (υπόλειμμα) που προέρχεται από τα Εργοστάσια Ανακύκλωσης, Επεξεργασίας και Ανάκτησης Αποβλήτων. Η μέχρι σήμερα διαχείριση του υπολείμματος αυτού είναι η διάθεσή του ως απόβλητο στους χώρους υγειονομικής ταφής αποβλήτων (ΧΥΤΑ).

Επικεφαλής εταίρος του έργου ENERGY WASTE είναι η εταιρεία WATT Α.Ε. (πρώην ΕΠΑΝΑ A.E.) και εταίροι του έργου είναι το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης / Ινστιτούτο Χημικών Διεργασιών και Ενεργειακών Πηγών (ΕΚΕΤΑ/ΙΔΕΠ), η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ) και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (EREF). Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου για όλους τους εταίρους ανέρχεται στο ποσό των 1.923.079,00 €.

Την ημερίδα θα χαιρετήσει ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Ανταγωνιστικότητας και Περιβάλλοντος της Π.Κ.Μ. Θεοφάνης Παπάς ενώ εισηγήσεις θα πραγματοποιήσουν εκπρόσωποι των εταίρων του έργου και εκπρόσωποι του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α.), της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Π.Κ.Μ.), της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.), του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ενεργειακής Αξιοποίησης Αποβλήτων (WTERT), της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Ε.Ε.Δ.Σ.Α.), της ΑΕΙΦΟΡΟΣ Α.Ε. - Μέλους του Συνδέσμου Βιομηχανιών και Επιχειρήσεων Ανακύκλωσης και Ενεργειακής Αξιοποίησης (Σ.ΕΠ.ΑΝ.) καθώς και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας.
Στην ημερίδα έχουν κληθεί να συμμετέχουν εκπρόσωποι εθνικών και περιφερειακών φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της διαχείρισης στερεών αποβλήτων, της ανακύκλωσης και αξιοποίησης αυτών.

Η είσοδος στην ημερίδα είναι ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο ΕNERGY WASTE, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.energywaste.gr καθώς και να επικοινωνούν στα εξής: Tηλ: +30 210 6565 170, Φαξ: +30 210 6565 171, E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69