tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Προγράμματα κατάρτισης για 120 απασχολούμενους και άνεργους της Ημαθίας υλοποιεί η Περιφέρεια

Προγράμματα συμβουλευτικής, κατάρτισης και πιστοποίησης δεξιοτήτων για 120 απασχολούμενους και ανέργους υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην Ημαθία, μετά την υπογραφή των σχετικών αποφάσεων από τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα.

Πρόκειται για τρία προγράμματα κατάρτισης για 60 απασχολούμενους και για τρία προγράμματα για 60 ανέργους, τα οποία έχει αναλάβει η «Αναπτυξιακή Νομού Ημαθίας Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρία».

Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας«αξιοποιούμε ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να δώσουμε τα εφόδια και να ενισχύσουμε τις δεξιότητες εργαζομένων και ανέργων σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, με στόχο να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας που έχουν ή να διεκδικήσουν με αξιώσεις τη θέση τους στην αγορά εργασίας. Τα προγράμματα συμβουλευτικής, κατάρτισης και πιστοποίησης δεξιοτήτων για απασχολούμενους και άνεργους αποτελούν όπλο μας στον διαρκή αγώνα για ανάσχεση της ανεργίας και για αύξηση της απασχόλησης. Μέχρι σήμερα εκατοντάδες συμπολίτες μας σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες έχουν συμμετάσχει στα συγκεκριμένα προγράμματα και αξιοποιούν τις δυνατότητές τους, που τους δίνουν την ευκαιρία για ένα καλύτερο εργασιακό μέλλον. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συνεχίσει αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, που έχει και κοινωνικό και αναπτυξιακό αποτύπωμα».

Η δράση «Συμβουλευτική, κατάρτιση και πιστοποίηση δεξιοτήτων απασχολουμένων» αφορά στην υλοποίηση τριών προγραμμάτων κατάρτισης για 60 απασχολούμενους, διάρκειας 120 ωρών το καθένα. Πρόκειται για θεωρητική και πρακτική κατάρτιση, που απευθύνεται σε απασχολούμενους ανεξαρτήτως κλάδου οικονομικής δραστηριότητας. Με το πρόγραμμα αυτό θα αναβαθμισθούν οι ικανότητες των καταρτιζομένων και θα τους δοθεί η δυνατότητα για συμπλήρωση των γνώσεων και των δεξιοτήτων τους, διευκολύνοντας έτσι την παραμονή τους στην αγορά εργασίας ή ακόμη και τη διεκδίκηση καλύτερης θέσης εργασίας.

Η δράση «Συμβουλευτική, κατάρτιση και πιστοποίηση δεξιοτήτων ανέργων» αποτελεί μια ολοκληρωμένη παρέμβαση για την απόκτηση δεξιοτήτων επιχειρηματικότητας και την ένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας. Αφορά στην υλοποίηση δράσεων συμβουλευτικής, επαγγελματικού προσανατολισμού, κατάρτισης και πιστοποίησης δεξιοτήτων και επαγγελματικών προσόντων ανέργων στην εγκεκριμένη περιοχή εφαρμογής σχεδίων Τοπικής Ανάπτυξης με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης και Αλιείας - Θάλασσας (ΤΑΠΤΟΚ/ΠΑΑ/ΕΠΑΛΘ) στην Ημαθία. Θα υλοποιηθούν τρία προγράμματα, με αριθμό ωφελουμένων 60, θεωρητικής και πρακτικής κατάρτισης, τα οποία θα απευθύνονται σε μακροχρόνια ανέργους οι οποίοι επιθυμούν να αναπτύξουν επιχειρηματική δράση ή να βελτιώσουν τους όρους πρόσβασης τους στην αγορά εργασίας. Ιδιαίτερη μέριμνα θα παρασχεθεί σε μακροχρόνια ανέργους με ηλικία άνω των 50 ετών, προκειμένου ευκολότερα να ενταχθούν στην αγορά εργασίας. Με τα προγράμματα αυτά θα αναβαθμισθούν οι ικανότητες των καταρτιζομένων και θα τους δοθεί η δυνατότητα για συμπλήρωση των γνώσεων και των δεξιοτήτων τους, διευκολύνοντας έτσι την είσοδο ή την επανένταξη τους στην αγορά εργασίας.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69