tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Μακεδονικές γεύσεις σε έκθεση τροφίμων στο Παρίσι

Γαστρονομική εκδήλωση, με παρασκευές και συνταγές βασισμένες σε προϊόντα της Μακεδονικής Κουζίνας, από τον καταξιωμένο και βραβευμένο με αστέρι Michelin σεφ, Ανδρέα Μαυρομάτη, διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο της συμμετοχής της στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών “Sial Paris”.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022, στις 12.30’ το μεσημέρι, στο Taste Area, έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο γευσιγνωσίας εντός της έκθεσης, που πραγματοποιείται στο εκθεσιακό πάρκο “Paris Nord Villepinte”.

Η Περιφέρεια συμμετέχει για τρίτη φορά στη “Sial Paris”, στο πλαίσιο της πολιτικής της για την προβολή και προώθηση των αγροδιατροφικών προϊόντων της Κεντρικής Μακεδονίας.

Η διεθνής έκθεση “Sial Paris” (www.sialparis.com) για περισσότερα από 50 χρόνια αποτελεί μία από τις σπουδαιότερες και μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις τροφίμων και ποτών στον κόσμο. Η έκθεση διεξάγεται κάθε δύο χρόνια και προσελκύει εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες, πάνω από 7.000 εκθέτες από όλο των κόσμο.

Οι κύριοι κλάδοι που εκπροσωπούνται είναι: προϊόντα κρέατος, αλλαντικά, έτοιμα προϊόντα, θαλασσινά, γαλακτοκομικά προϊόντα, οργανικά προϊόντα και υγιεινής διατροφής, φρούτα και λαχανικά, προϊόντα παντοπωλείου, είδη gourmet, κονσερβοποιημένα τρόφιμα, κατεψυγμένα τρόφιμα, παγωτά, είδη ζαχαροπλαστικής, γλυκά, αρτοσκευάσματα, ροφήματα, κρασί και αλκοολούχα ποτά.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει με επιχειρήσεις από την ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας που δραστηριοποιούνται στους κλάδους της παραγωγής αγροδιατροφικών προϊόντων, όπως ελιές και ελαιόλαδο, κρέμες βαλσάμικου, βιολογικά τρόφιμα, xειροποίητα τουρσιά και ορεκτικά, μέλι, chutney και σάλτσες, αναψυκτικά, σοκολάτες και προϊόντα σοκολατοποιίας και γαλακτοκομικά.

Όπως τόνισε ο Τομεάρχης Καινοτομίας και Εξωστρέφειας Σωτήρης Μπάτος, “με τη σταθερή και δυναμική παρουσία μας στη Sial Paris στοχεύουμε στην προώθηση στη διεθνή αγορά των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων που παράγονται στην Κεντρική Μακεδονία. Στοχεύουμε στην αύξηση της εξωστρέφειας, στην εύρεση νέων αγορών και στην τόνωση των εξαγωγών. Η ανάπτυξη του κλάδου και η τόνωση του πρωτογενούς τομέα είναι απόλυτη προτεραιότητά μας. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει σταθερά τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο της αγροδιατροφής και φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα ισχυρό διεθνές και αναγνωρίσιμο brand name για τα αγροδιατροφικά μας προϊόντα, αλλά και για τη Μακεδονική Κουζίνα”.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69