tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Βέροια: Ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε θέσεις του για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

siriza veria iliadi

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το βράδυ, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ξενοδοχείου Αιγές, με μεγάλη επιτυχία η ανοιχτή εκδήλωση του Τομέα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και Ανάπτυξης της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας.

Τη συζήτηση άνοιξε και συντόνισε Ο Νίκος Ηλιάδης υπεύθυνος του τομέα στο Νομό και μέλος του τομέα κεντρικά του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος παρουσίασε και τους δύο κύριους ομιλητές:

Τον Σκουτή Παναγιώτη, Οικονομολόγο, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και του τομέα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

Και τον Σκορίνη Νίκο, μέλος του προεδρείου της ΓΕΣΕΒΕ, της ΟΚΕ και της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, επικεφαλής του τομέα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

Ο πρώτος αναφέρθηκε στο Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που ολοκληρώνεται και επικαιροποιείται και θα αποτελέσει το επόμενο διάστημα αντικείμενο συζήτησης με τα στελέχη και με το λαό. Αναφέρθηκε στις κοινωνικές και πολιτικές συμμαχίες που προϋποθέτει η υλοποίησή του καθώς και στη γενικότερη προσπάθεια που θα καταβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της χώρας. Επίσης στο ρόλο των τοπικών κοινωνιών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης περί αυτού.

Ο δεύτερος ομιλητής αναφέρθηκε στα μεγάλα και αξεπέραστα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και στο κλείσιμο χιλιάδων από αυτές στα πλαίσια της μνημονιακής πολιτικής των τελευταίων ετών. Αναφέρθηκε στις επεξεργασίες και στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ όπως η ΝΕΑ ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ που αφορά το κούρεμα των δανείων των επαγγελματιών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων τα οποία συσ σωρεύτηκαν κατά τη μνημονιακή περίοδο. Στο ρόλο των τραπεζών-που θα τεθούν υπό κρατικό έλεγχο- στη στήριξη των μικρομεσαίων επαγγελματιών. Σε μέτρα που θα δώσουν μια πραγματική ανάσα στην αγορά και στους επαγγελματίες. Σε ό,τι αφορά τα ασφαλιστικά και φορολογικά θέματα και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ πάνω σε αυτά, ειπώθηκε πως κανείς δεν θα μείνει ανασφάλιστος από υγειά και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και πως θα επιδιωχθεί μια ρύθμιση των χρεών προς τα ταμεία βιώσιμη. Επίσης ο εκπρόσωπος της ΓΕΣΕΒΕ είπε όχι στην βαριά φορολογία και στα φαινόμενα που ζούμε αυτές τις μέρες με τους υψηλούς φόρους και το στραγγαλισμό της αγοράς. Τόνισε τέλος πως πρέπει να αισιοδοξούμε αφού διαμορφώνεται η κοινωνική και πολιτική συμμαχία που θα θέσει τέρμα στη μνημονιακή πολιτική.

Ακολούθησε συζήτηση με τοποθετήσεις και πολλές ερωτήσεις των παρευρισκομένων προς στους ομιλητές που εξέφραζαν την αγωνία για το μέλλον του εμπορικού κόσμου και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ως εκπρόσωποι φορέων τοποθετήθηκαν ο πρόεδρος των ανασφάλιστων Ν. Ημαθιας Α. Κωστόπουλος και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ημαθίας Ν. Ουσουτζόγλου.

Αναφορές τέλος έγιναν και στα αγροτικά θέματα της Ημαθίας και στη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί την εποχή αυτή στον τομέα του ροδάκινου.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69