tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Το προσφυγικό στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

Κουβέντα για το θέμα των προσφύγων έγινε στο δημοτικό συμβούλιο Βέροιας με αφορμή την ενημέρωση του δημάρχου Κώστα Βοργιαζίδη. Ο κ. Βοργιαζίδης ενημέρωσε το σώμα για την συζήτησει που έγινε στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Συγκεκριμένα είπε ότι "την Τρίτη 1/3 έγινε έκτακτη σύσκεψη στην Περιφέρεια για το προσφυγικό. Ξεχώρισαν οι δυο τοποθετήσεις των δυο δημάρχων της περιοχής Κιλκίς. Κατέθεσαν μια συγκεκριμένη πρόταση, που λέει ισοκατανομή των προσφύγων σε όλη την Ελλάδα. Δεν συζητήθηκε αυτή η πρόταση. Θα έρθει αυτή η στιγμή που θα πρέπει να μοιραστούν παντού και περιλαμβάνει και εμάς".

"Φαίνεται ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο από την πολιτεία για το προσφυγικό. Έγιναν επαφής κυβερνητικών παραγόντων με τον δήμο για την αντιμετώπιση του ζητήματος; Είναι όμως όλοι πρόσφυγες; " ρώτησε ο κ. Καραπαναγιωτίδης.

"Δεν έγινε καμιά επίσημη επαφή. Ξέρω ανεπίσημα ότι ήρθε κλιμάκιο και είδε το στρατόπεδο της Αγίας Βαρβάρας αλλά δεν τους άρεσε. Σήμερα μπορεί να αφορά λίγους το θέμα αλλά σύντομα θα μας αφορά όλους. Ο δήμος δεν έχει κανέναν κατάλληλο χώρο να προτείνει. Αν έχει η κυβέρνηση τέτοιο χώρο ας μας πει. Αν γίνει κάτι τέτοιο θα διεκδικήσουμε κάποια πράγματα γι αυτούς τους ανθρώπους " απάντησε ο δήμαρχος.

dimotiko prosfiges2

"Δεν υπάρχει καμιά υποχρέωση για ισοκατανομή. Οι άνθρωποι αυτοί δεν θέλουν να μείνουν στη Ελλάδα. Πρέπει να βρίσκονται κοντά στα σύνορα για να φύγουν" σχολίασε ο κ. Παπαγιάννης.

"Όλο αυτό γίνεται για να διαμελίσουν μια χώρα και να μοιράσουν τον πλούτο τους. Η κυβέρνηση κάτι ότι καλύτερο μπορεί. Θα μπορούσε να ρίξει τον φράχτη στον Έβρο ή να δώσει βίζες για να φύγουν. Πρέπει να είμαστε κοντά στο δράμα αυτών των ανθρώπων. Ο δήμος θα πρέπει να δημιουργήσει μια επιτροπή με στόχο να ερευνήσει το θέμα της φιλοξενίας προσφύγων. Θα πρέπει να περιλαμβάνονται όλα τα απαραίτητα για μια αξιοπρεπή διανομή. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι κι όχι να πουλάμε μούρη σαν τα Περιφερειάρχη" είπε ο κ. Μπέκης.

"Η Συρία, είναι η μοναδική που διεξάγονται εκλογές, η οικονομική ολιγαρχία συντηρεί μια εμπόλεμη κατάσταση και δημιουργεί το προσφυγικό ζήτημα. Είναι ζήτημα ανθρωπισμού. Θα πρέπει να αποτελέσουμε πιλότο δήμο ώστε όσοι πρόσφυγες θέλουν να φιλοξενηθούν σε αυτή την πόλη, να έχουν την δυνατότητα. Θα πρέπει να δημιουργηθούν χώροι υποδοχής με συνθήκες αξιοπρεπής διαβίωσης" πρόσθεσε ο κ. Μαρκούλης.

dimotiko prosfiges3

"Οι χιλιάδες ξεριζωμένοι έρχονται να αντιμετωπίσουν και την καταστολή της Ε.Ε και να εγκλωβίζονται. Όλα αυτά με την σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης. Το φαινόμενο είναι αποτέλεσμα ιμπεριαλιστικών πολιτικών. Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας σε αυτό το λαό. Ζητάμε να συζητηθεί το θέμα του στο δημοτικό συμβούλιο. Όχι στα hotspot, να δημιουργηθούν ανοιχτοί χώροι προσωρινής παραμονής και να τους δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα για να φύγουν" σημείωσε ο κ. Μελιόπουλος.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69