tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Μια μεγάλη αγκαλιά της πόλης στους πρόσφυγες

Του Νίκου Μπέκη

Η φρίκη και ο αποτροπιασμός που γεννά η νέα επίθεση των ισλαμοφασιστών στις Βρυξέλες πρέπει να μας αφυπνίσει όλους και όλες. Στην κατεύθυνση αυτή το ελάχιστο αυτονόητο είναι η φραστική καταδίκη της τρομοκρατίας, που θα ακουστεί ακόμα και από αυτούς που, έμμεσα ή άμεσα την εξέθρεψαν και την υποκίνησαν με τις βόμβες τους, τους στρατούς και τα όπλα τους, εναντίον μιας σειράς χωρών της Ασίας και Αφρικής. Το μέγιστο αυτονόητο είναι η πάλη όλων για να συνειδητοποιήσει ο κόσμος βαθειά μες στην καρδιά και το νου του, εδώ στην πόλη μας και παντού, κάποιες, ολοφάνερες πλέον, αλήθειες που τις κρύβουν οι ισχυροί του χρήματος και τις πολιτικής. Πολύ συνοπτικά:

- Ένα πλατύ κίνημα ειρήνης για το σταμάτημα όλων των επεμβάσεων στη Συρία, το «πνίξιμο» πολιτικά και οικονομικά του ΙΣΙΣ και της λεγόμενης «μετριοπαθούς αντιπολίτευσης», που δεν είναι άλλη παρά μεταμφιεσμένη η Αλ Κάιντα.

- Ένα πλατύ κίνημα αλληλεγγύης και βοήθειας στους πρόσφυγες που αποτελούν θύματα του πολέμου και των επιθέσεων των ίδιων δυνάμεων που ματοκύλισαν το Παρίσι και τώρα τις Βρυξέλες. Και τώρα αποτελούν, πάλι, διπλά θύματα καθηλωμένοι στα λασπόνερα του Λιβάνου, της Τουρκίας και της Ειδομένης ή φυλακισμένοι σε οιωνεί στρατόπεδα συγκέντρωσης στις ίδιες και άλλες ευρύτερες περιοχές.

- Απομόνωση όλων όσων (προσώπων, θεσμών, κυβερνήσεων, πολιτικών, δημοσιολόγων κ.τ.λ.) επενδύουν στο μίσος και την ξενοφοβία, στη μισαλλοδοξία και την απομόνωση. Όλα αυτά δεν είναι απλώς κακοί σύμβουλοι. Είναι το σπέρμα του ανέμου που θα γεννήσει θύελλες.

- Τα κλειστά σύνορα δεν παρέχουν καμιά προστασία. Οι πρόσφυγες δεν είναι οι θύτες των επιθέσεων. Είναι τα πρώτα θύματα Αντίθετα οι πρόσφυγες μπορούν να αποτελέσουν «ασπίδα προστασίας» για όλους μας σε πολλαπλά επίπεδα.

Τώρα που οι ακροδεξιοί ρατσιστές θα βρουν άλλο ένα άλλοθι για «κυνήγι μαγισσών», τώρα περισσότερο από ποτέ, οφείλουμε να πορευθούμε με καθαρό νου, καθαρή καρδιά και αταλάντευτη πυξίδα τα ανθρώπινα δικαιώματα και τον «ξένιο Δία». Να ανοίξουμε την αγκαλιά μας στους πρόσφυγες. Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. Ίσα-ίσα έχουμε να κερδίσουμε πολλά σε όλα τα επίπεδα.

Άρθρο του Νίκου Μπέκη στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69