tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Μικρά - μικρά από το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

Χωρίς πολλά ζητήματα κύλησε η προ ημερήσιας συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας. Στην ενημέρωσή του ο δήμαρχος Βέροιας στάθηκε σε δυο ζητήματα.

Ο κ. Βοργιαζίδης αναφέρθηκε στην έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ για την τοπική αυτοδιοίκηση, όπου συγκεντρώθηκαν προτάσεις για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών. Συγκεντρώθηκαν οι προτάσεις και θα γίνει μια έκτακτη συνεδρίαση για να κατατεθούν στο Υπουργείο. Βαρύτητα δόθηκε στην απόδοση των παρακρατηθέντων (από 2009 και μετά) στους δήμους. Μέχρι το 2016, οι δήμοι λαμβάνουν τα παρακρατηθέντα έως το 2008. Για τον δήμο Βέροιας φθάνει το 1,2 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Ο δήμαρχος Βέροιας αναφέρθηκε και στην πριν δυο εβδομάδες εκδήλωση της Αρχαιολογίας στο νέο Μουσείο της Βεργίνας. Εκεί ο δήμαρχο Νάουσας πρότεινε την δημιουργία κέντρου επεξεργασίας ψηφιδωτών Ημαθίας στη Νάουσα. "Είπα στον κ. Κουτσογιάννη ότι αν αναφέρεται στα ψηφιδωτά της Βέροιας θα είμαστε απέναντι. Δεν θα φύγει ούτε μια ψηφίδα από τον δήμο Βέροιας" σημείωσε ο δήμαρχος Βέροιας.

"Με ποιο σκεπτικό υποδέχθηκε ο δήμαρχος της Βέροιας τους Ισπανούς κονσερβοποιούς" ρώτησε ο κ. Παπαγιάννης. "Συνεταιριστές από την περιοχή μας κάλεσαν Ισπανούς συναδέλφους τους για γνωριμία και ανταλλαγή πρακτικών. Μας ζήτησαν οι συνεταιριστές να τους δεχθούμε και να τους κάνουμε μια ενημέρωση για τον δήμο" απάντησε ο δήμαρχος.

"Στην λίστα με τους δικηγόρους που αναλαμβάνουν υπάρχει και συγγενής του κ. Βοργιαζίδη. Είναι ηθικό" ρώτησε ο κ. Παπαγιάννης. "Κάθε φορά που γίνεται μια ανάθεση σε δικηγόρο δημοσιεύεται στην Διαύγεια και μπορεί να το δει ο καθένας" σχολίασε ο κ. Παπαδόπουλο. "Η επιλογή των δικηγόρων γίνεται από την Οικονομική Επιτροπή κι όχι από τον δήμαρχο Βέροιας, μετά από εισήγηση του κ. Παπαστεργίου και μέσα από δυο λίστες που έχει δώσει ο Δικηγορικός Σύλλογος" απάντησε ο Κορωνάς.

"Γίνονται έργα στην Παλαιά Μητρόπολη χωρίς να προηγηθεί απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου" ρώτησε ο κ. Παπαγιάννης. "Δεν πρόκειται για έργο. Μας ζήτησε η αρχαιολογία να προστατέψουμε τον χώρο από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα εν όψει της επίσκεψης του Πατριάρχη και μπήκαν κολονάκια. Είναι ένα προσωρινό μέτρο, στο πλαίσιο της κατασκευής πεζοδρομίου" απάντησε ο κ. Λαζαρίδης.

"Τι γίνεται με το κτίριο παλαιών δικαστηρίων" ρώτησε ο κ. Μπέκης. "Πρέπει να αλλάξει η χρήση του και από χώρος δικαστηρίου να χαρακτηριστεί χώρος πολιτισμού. Θα πάρει χρόνο" απάντησε ο δήμαρχος.

"Τι γίνεται με την μετεγκατάσταση του Μουσικού Σχολείου στην Αγία Βαρβάρα" ρώτησε ο κ. Μπέκης. "Αυτό που είπα για τα ψηφιδωτά, είναι η αντίδραση της κ. Κοτταρίδη επειδή δεν της δόθηκε το κτίριο του ΑΠΘ στην Αγία Βαρβάρα. Το θέμα τρέχει υπηρεσιακά αλλά δεν θα προλάβουμε να κάνουμε πράγματα για να μπουν τα παιδιά τον Σεπτέμβρη" απάντησε ο δήμαρχος.

"Με ποια κριτήρια επιλέγονται δήμοι για να υλοποιήσουν προγράμματα κατά της ανεργίας" ρώτησε ο κ. Μπέκης. "Το κριτήριο είναι η ανεργία. Ξεκινούν οι πρώτοι 17 δήμοι και μετά μπαίνουμε κι εμείς" απάντησε ο δήμαρχος.

"Όλη η διοργάνωση της Εύηχης Πόλης ήταν πολύ καλή αλλά στην τελευταία εκδήλωση, η αλλαγή του χώρου από την Χάβρα στον πεζόδρομο στην όχθη του Τριποτάμου, ήταν ατυχής" σχολίασε ο κ. Μπέκης. "Στο θεατράκι υπήρχε ένα κτίριο ετοιμόρροπο και χαρακτηρίστηκε επικίνδυνο. Δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε τον αριθμό των θεατών και για λόγους ασφαλείας μετακινήσαμε την εκδήλωση" απάντησε ο κ. Σοφιανίδης.

"Τι γίνεται με την χρηματοδότηση στους παιδικούς σταθμούς" ρώτησε ο Γιώργος Μελιόπουλος. "Έχει βγει η νέα ΚΥΑ για την είσοδο των παιδιών στους παιδικούς. Η μόνη αλλαγή είναι ότι ο δικαιούχος θα λάβει το voucher και θα επιλέξει μόνος του παιδικό σταθμό. Αυτό μας δημιουργεί ένα θέμα προγραμματισμού. Η κυβέρνηση λέει οτι αυτό γίνεται για να μην μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών. Όσοι συμπληρώνουν αυτές τις αιτήσεις, να δηλώσουν και τις δομές για να ξέρουμε πώς θα λειτουργήσουμε. Επίσης ο κάθε παιδικό μπορεί να καλύψει το 100% των θέσεων του με τις επιδοτούμενες θέσεις της ΕΕΤΑΑ" απάντησε ο κ. Κορωνάς.

Πολλά σκουπίδια υπάρχουν στην είσοδο των Βασιλικών Τάφων της Βεργίνας εδώ και 15 ημέρες παρατήρησε ο Γιώργος Γουλτίδης. "Είναι ένα θέμα που θα το δούμε" είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

"Τα παιδιά της Φυτείας έχουν δικαίωμα να έχουν μια παιδική χαρά" ρώτησε ο πρόεδρος του χωριού κ. Αγγέλου. "Έχει περάσει από την υπηρεσία η ανάθεση προμήθειας ορισμένων οργάνων" απάντησε ο κ. Παπαδόπουλος σημειώνοντας ότι οι διαδικασίες ανάθεσης είναι χρονοβόρες. "Πολύ σύντομα θα τοποθετηθούν τα νέα όργανα" κατέληξε ο κ. Παπαδόπουλος.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69