tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Θεοχαρόπουλος: "Η Δημοκρατική Συμπαράταξη οφείλει να μετεξελιχθεί σε έναν ανοικτό φορέα" (βίντεο, φωτογραφίες)

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, άνοιξε την αυλαία της πολιτικής εκδήλωσης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Ο κ. Θεοχαρόπουλος άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και στην συνέχεια αναφέρθηκε στην μετεξέλιξη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σε έναν σε ένα ανοικτό φορέα, ικανό να εκφράσει νέες ιδέες, νέες προτεραιότητες, νέους ανθρώπους, Αναλυτικά είπε:

"Επειδή χρέος μας είναι η μνήμη να νικά πάντοτε την λήθη, επιτρέψτε μου αρχικά μία σημαντική αναφορά. Σήμερα συμπληρώνονται 54 χρόνια από την δολοφονία, στην Θεσσαλονίκη, του Γρηγόρη Λαμπράκη, του Βουλευτή της Ενιαίας Δημοκρατικής Αριστεράς (ΕΔΑ) και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης. Ο Γρηγόρης Λαμπράκης δικαίως έχει τη θέση που του ανήκει στις σελίδες της ιστορίας αυτού του τόπου. Η δολοφονία του από ακροδεξιά και παρακρατικά στοιχεία στις 22 Μαΐου του 1963, εδώ στην Μακεδονία και μάλιστα περίπου την ίδια ώρα με τώρα, επανέρχεται στη μνήμη μας πιο επίκαιρη από ποτέ, καθιστώντας όλους μας υπεύθυνους για την προάσπιση της δημοκρατίας και της ειρήνης απέναντι σε φωνές μίσους, που έρχονται και πάλι από το σκοτάδι. Απαιτείται εγρήγορση για να μην ξαναζήσουμε στην χώρα μας παρόμοια φαινόμενα. Τίποτα δεν είναι δεδομένο και τίποτα δεν κατακτάται χωρίς αγώνες. Λύση στα σημερινά αδιέξοδα δεν είναι οι ακροδεξιές και οι εθνικολαϊκιστικές δυνάμεις, λύση είναι μία προοδευτική πολιτική και η εθνική συνεννόηση.

Στα δικά μας τώρα,

Σήμερα από την καρδιά της Μακεδονίας, την Βέροια, δίνουμε ένα σήμα στους πολίτες. Να εκπροσωπήσουμε την λογική, την υπευθυνότητα, την προοδευτική προοπτική. Να αντιπαλέψουμε τον λαϊκισμό, τον συντηρητισμό. Να προτάξουμε την περιφερειακή ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση ως τον τρόπο υπέρβασης της κρίσης.

Τώρα είναι η ώρα για σημαντικά βήματα μπροστά από όλους. Να ξεπεράσουμε κομματικούς εγωισμούς, ανασφάλειες και μικροκομματικές περιχαρακώσεις. Για να γίνουμε ένα μαζικό, κοινωνικό ρεύμα που θα πετύχει την αλλαγή των συσχετισμών.

Ο πολιτικός χρόνος πλέον έχει άλλη βαρύτητα και δυναμική. Η επανάληψη ενός αντιπολιτευτικού λαϊκίστικου λόγου με επικοινωνιακά κόλπα, όπως του ΣΥΡΙΖΑ, μου είναι παντελώς αδιάφορος. Τώρα πρέπει να ξεδιπλώσουμε το όραμα μας, τις σκέψεις και τις προτεινόμενες πολιτικές που θα μας βγάλουν από το αδιέξοδο. Χρέος μας είναι να κοιτάξουμε μπροστά. Η προσδοκία για το μέλλον είναι αυτή που κινητοποιεί τους πολίτες.

Οι αυταπάτες και η αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν επώδυνες συνέπειες για την κοινωνία, μόνο την προηγούμενη βδομάδα το κόστος ανήλθε σε 5 δις ευρώ νέα οριζόντια μέτρα.

Μήπως όμως παρά τα βαριά μέτρα πέτυχε η κυβέρνηση κάτι σχετικά με την αναδιάρθρωση του χρέους; Όχι, τα παραπέμπουν όλα στις ελληνικές καλένδες. Ο κ. Τσίπρας είναι σήμερα απλά θεατής των διαπραγματεύσεων ΔΝΤ και Σόιμπλε για το ελληνικό χρέος, το οποίο είναι μη βιώσιμο. Εκεί έχει καταλήξει η “περήφανη” διαπραγμάτευση. Παρά τα νέα απαράδεκτα μέτρα που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο σημερινό Eurogroup έχουμε τα εξής: Πρωτογενή πλεονάσματα υψηλά 3,5% τουλάχιστον για μία πενταετία που υπονομεύουν την δυνατότητα εξόδου της χώρας από την κρίση και οδηγούν σε διαρκή λιτότητα και υπερφορολόγηση, μη άμεση ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση όπως έπρεπε να γίνει εδώ και αρκετό καιρό και μη ουσιαστική και γενναία αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους. Τι να πω; Τέτοια “επιτυχία” δεν θα την αντέξει ο ελληνικός λαός!

Να σημειωθεί βέβαια ότι ταυτοχρόνως σημαντικές ευθύνες έχει και η τρόικα, ευθύνες μάλιστα που είναι και διαχρονικές σε όλη την περίοδο των μνημονίων.
Σήμερα στην χώρα μας ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στήνουν μία καρικατούρα ενός δήθεν δικομματισμού με μία στείρα αντιπαράθεση, ενώ απαιτείται εθνική συνεννόηση.

Το 2017 μπορεί και πρέπει να είναι η χρονιά μεγάλης ανακατάταξης του πολιτικού συστήματος στην χώρα μας. Για να μην στραφεί η κοινωνία σε ακραίες λαϊκίστικες λύσεις πρέπει να ισχυροποιηθεί ο σοσιαλδημοκρατικός προοδευτικός πόλος. Για να γίνει αυτό είναι απαραίτητη η ανανέωση προσώπων, ιδεών και πολιτικών πρακτικών και όχι η συντήρηση των ίδιων πρακτικών που μας έφεραν στην κρίση. Η προοδευτική παράταξη πρέπει να έχει στόχο να αποτελέσει τον έναν από τους δύο κύριους πόλους της πολιτικής ζωής του τόπου. Είναι κοινή πεποίθηση σήμερα πως η κοινωνία είναι έτοιμη. Το στοίχημα είναι να πεισθούν οι νέες και οι νέοι, αυτοί που έχουν υποστεί κυρίως τις συνέπειες της κρίσης, τα λαϊκά στρώματα, ο κόσμος που απέχει. Αυτό το στοίχημα δεν πρέπει να χαθεί. Για αυτό στοχεύουμε σε έναν ισχυρό ενιαίο φορέα για να εξελιχθεί σε ένα μεγάλο προοδευτικό ρεύμα πλειοψηφίας μακριά από μικροκομματικές αντιπαραθέσεις που δεν αφορούν το παρόν και το μέλλον.

Το εγχείρημα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σήμερα οφείλει να οδηγηθεί σε μια δημιουργική μετεξέλιξη, σε ένα ανοικτό φορέα, ικανό να εκφράσει νέες ιδέες, νέες προτεραιότητες, νέους ανθρώπους. Οφείλουμε να παρουσιάσουμε μία ξεκάθαρη πολιτική και προγραμματική πρόταση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας και την υπέρβαση της κρίσης. Για αυτό είναι σημαντικό το βήμα του Συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τον Ιούνιο, ώστε να ολοκληρωθεί επιτυχώς η φάση της προγραμματικής ενότητας των κομμάτων και κινήσεων που απαρτίζουν την Δημοκρατική Συμπαράταξη. Για να γίνει ταυτοχρόνως η υπέρβαση χρειάζεται να σηματοδοτηθεί στο Συνέδριο αυτό ένα ξεκίνημα στραμμένο στο παρόν και στο μέλλον. Με ένα νέο σύμβολο και πολιτική-προγραμματική πρόταση με προοδευτικές τομές και ανατροπές. Και κυρίως με ένα ξεκάθαρο οδικό άξονα που θα οδηγεί στον ενιαίο προοδευτικό φορέα που θα ενώσει τις δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας, του μεταρρυθμιστικού κέντρου και της ανανεωτικής αριστεράς, μέσα από ένα Ιδρυτικό Συνέδριο για ένα ενιαίο κόμμα και στη συνέχεια εκλογή επικεφαλής του από την βάση εντός του 2017.

Και η εκλογή του Πέδρο Σάντσεθ στην ηγεσία του Ισπανικού Σοσιαλιστικού Κόμματος με ανοιχτές διαδικασίες, εκλογή για την οποία του αξίζουν θερμά συγχαρητήρια, δείχνει ξεκάθαρα ότι και οι Ισπανοί σοσιαλδημοκράτες επιλέγουν την αυτόνομη πορεία της παράταξης απέναντι όχι μόνο στον αριστερό λαϊκισμό αλλά και στον δεξιό συντηρητισμό και νεοφιλελευθερισμό. Είναι ξεκάθαρη η στροφή που επιζητά η βάση της προοδευτικής παράταξης σε όλο και περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, αντίθετα με ότι επιδιώκουν ορισμένοι παράγοντες του χώρου, σε μία σοσιαλδημοκρατία σε προοδευτική κατεύθυνση, σε μία σύγχρονη αριστερή σοσιαλδημοκρατία, σε έναν ισχυρό αυτόνομο πόλο απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές. Η βάση επιλέγει ξεκάθαρα τον αυτόνομο ρόλο και όχι τον ρόλο του συμπληρώματος είτε σε δεξιές νεοφιλελεύθερες πολιτικές είτε σε δήθεν αριστερές αλλά τελικά βαθιά συντηρητικές πολιτικές.

Η πρόκληση είναι να γίνει η προοδευτική παράταξη ένα κόμμα της βάσης και όχι ένα κόμμα παραγόντων. Να ενώσουμε και να ανανεώσουμε την κεντροαριστερά.
Τώρα είναι η ώρα για να πετύχουμε την υπέρβαση, για να υπάρχει ενιαία έκφραση της κεντροαριστεράς σε όλα τα επίπεδα και να προχωρήσουν όλα τα επόμενα βήματα. Με ξεκάθαρο πολιτικό στίγμα. Με ενότητα και ανανέωση.

Καλούμε όλα τα μέλη και τους φίλους μας, αλλά και όλους τους προοδευτικούς πολίτες να συμμετέχουν στις συλλογικές διαδικασίες που δρομολογούνται. Για να υπάρξει στην χώρα μας ένας σύγχρονος ενιαίος φορέας της κεντροαριστεράς.

Από εδώ, σήμερα, δίνουμε λοιπόν το σήμα. Να ξανακάνουμε το δημοκρατικό, προοδευτικό, σοσιαλιστικό ρεύμα μια πλειοψηφική πρόταση. Ένα ρεύμα κοινωνικής ευθύνης και ρεαλιστικής προοπτικής. ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ!".

{jlex}flickr:72157681295052512{/jlex}

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69