tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Δήμος Βέροιας: "Συνεχίζεται το πιλοτικό πρόγραμμα διαχείρισης κενών συσκευασιών φυτοπροστατευτικών προϊόντων"

Από τον δήμο Βέροιας ανακοινώθηκαν τα εξής: 

"Ο Δήμος Βέροιας με γνώμονα την προστασία της Δημόσιας υγείας, εφαρμόζει για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά το Πιλοτικό Πρόγραμμα σε συνεργασία με τον Ελληνικό Σύνδεσμο Φυτοπροστασίας (ΕΣΥΦ), την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε. (Ε.Ε.Α.Α. Α.Ε.) με την υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ), το Σύλλογο Γεωπόνων Νομού Ημαθίας και την αρωγή του ΓΕΩΤΕΕ Παραρτήματος Κεντρικής Μακεδονίας.

Τονίζεται ότι οι συσκευασίες των γεωργικών φαρμάκων είναι επικίνδυνα απόβλητα και σύμφωνα με τον Ν.4036/2012, όποιος χρησιμοποιεί Γεωργικό Φάρμακο χωρίς να τηρεί τα αναγραφόμενα στη συσκευασία ή την ετικέτα τους, όπου γίνεται ρητή αναφορά σχετικά με τον τρόπο απόρριψης των κενών συσκευασιών, του επιβάλλεται πρόστιμο από 300 έως 30.000 ευρώ.

Μέσω της διαδικασίας του τριπλού ξεπλύματος των φιαλών, αμέσως μετά το άδειασμα του περιεχομένου τους στο βυτίο, την διατήρηση της κενής πλαστικής συσκευασίας σε ειδικό σάκο, και της παράδοσης τους στα σημεία συλλογής που ανακοινώνει ο Δήμος, ή στα καταστήματα πώλησης γεωργικών φαρμάκων που διαθέτουν ειδικό κάδο συλλογής, εξασφαλίζεται η ορθή διαχείριση του επικίνδυνου αυτού αποβλήτου και η προστασία της δημόσιας υγείας.

Οι Ειδικοί σάκοι, για τη διατήρηση των κενών συσκευασιών, είναι διαθέσιμοι στα καταστήματα πώλησης γεωργικών φαρμάκων, στους συνεταιρισμούς και στους προέδρους των Κοινοτήτων.

Για το έτος 2020, η πρώτη συλλογή θα πραγματοποιηθεί περί τα τέλη Μαΐου.

Τέλος, εν αναμονή της υποχρεωτικής εφαρμογής του προγράμματος διαχείρισης κενών συσκευασιών φυτοπροστατευτικών προϊόντων, το οποίο θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα της ανεξέλεγκτης απόρριψης τους και της μόλυνσης του περιβάλλοντος, η συμμετοχή όλων στο πρόγραμμα είναι απαραίτητη.

Ας μην ξεχνάμε πως «Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε το σήμερα καλύτερο…»".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69