tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Τι συζητήθηκε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας

Συνεδρίασε την Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας. Η συνεδρίαση έγινε και πάλι με τηλεδιάσκεψη λόγω των υγειονομικών μέτρων. Ο πρόεδρος του σώματος Άρης Λαζαρίδης έκανε γνωστό ότι έγινε προσπάθεια μεσοβδόμαδα ώστε να επιστρέψουν οι συνεδριάσεις στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου αλλά ο χώρος δεν φτάνει για να τηρηθούν τα μέτρα. Ο Παύλος Παυλίδης πρότεινε να διεξάγονται σε εξωτερικό χώρο οι συνεδριάσεις.

Ο δήμαρχος ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στον κορονοϊό. «Είναι μια δύσκολη κατάσταση από εδώ και πέρα. Θα πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή ανάμεσα στην υγεία του πληθυσμού και την μη κατάρρευση της οικονομίας. Υπάρχουν στην Βέροια συνεργεία του ΕΟΔΥ και κάνουν δειγματοληπτικούς ελέγχους στις δημόσιες υπηρεσίες» σημείωσε ο κ. Βοργιαζίδης. «Ο κορονοϊός είναι ακόμη εδώ και σκοτώνει» σχολίασε η Γεωργία Μπατσαρά σημειώνοντας ότι θα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα προφύλαξης. Για το θέμα της προστασίας από τα κουνούπια, ο κ. Βοργιαζίδης σημείωσε ότι ζητήθηκε η συμβολή των δήμων για καλύτερα αποτελέσματα και θα γίνουν παρεμβάσεις σε χωριά με βόθρους.

Ο δήμαρχος είπε ακόμη ότι μαζί με τον δήμαρχο Αλεξάνδρειας έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στην ΠΕΔ για την τοποθέτηση διοδίων στην Εγνατία στον Πλάτανο και πρόσθεσε ότι θα συνεχιστεί η προσπάθεια να μην περάσει. Την δίκαιη κατανομή στην τοποθέτηση των διοδίων ώστε τα βάρη να κατανέμονται ίσα, υποστήριξε ο Αντώνης Μαρκούλης σημειώνοντας ότι θα πρέπει να μπαίνουν πλευρικά διόδια μόνο στις εξόδους. Το ίδιο υποστήριξε και ο Δημήτρης Τσανακτσίδης. «Φτάνουν πια τα δωράκια στους επιχειρηματίες» σημείωσε ότι ο Γιάννης Τσαναξίδης.

Ο κ. Βοργιαζίδης είπε ακόμη από το ΣτΕ κρίθηκε παράνομη η εισαγωγή 10.000 ακινήτων στο Υπερταμείο και πρόσθεσε ότι θα ξεκινήσει προσπάθεια να επιστρέψουν στους δήμους.

Τέλος, ο κ. Βοργιαζίδης ενημέρωσε το σώμα ότι εντάχθηκε η αποχέτευση Βεργίνας – Παλατιτσίων στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Ήταν μια σημαντική προσπάθεια που κατέβαλε η ΔΕΥΑ Βέροιας ώστε το έργο να ενταχθεί στο πρόγραμμα και να εξασφαλίσει χρηματοδότηση μεγαλύτερη των 9 εκ. Ευρώ. Ο κ. Βοργιαζίδης ευχαρίστησε και τον υφυπουργό Απόστολο Βεσυρόπουλο για το ενδιαφέρον που έδειξε.

Η θετική είδηση χαιρετίσθηκε από την πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ Γεωργία Μπατσαρά. Την ικανοποίησή του εξέφρασε και ο Παύλος Παυλίδης και ευχήθηκε να γίνει και σε άλλα δημοτικά διαμερίσματα. Ικανοποιημένος δήλωσε και ο Αντώνης Μαρκούλης ο οποίος πρόσθεσε ότι το έργο θα έπρεπε να βρίσκεται στην φάση υλοποίησης. Το έργο χαιρετίσθηκε και από τον Δημήτρη Τσανακτσίδη.

Ο Παύλος Παυλίδης άσκησε κριτική στην δημοτική αρχή γιατί δεν προχωρά άμεσα η παραχώρηση του κτιρίου του 3ου Δημοτικού Σχολείου στην Μητρόπολη για να περάσει το Δημαρχείο στον δήμο και να λειτουργήσουν οι τουαλέτες πίσω από το Βήμα Αποστόλου Παύλου. «Είναι ένα θέμα που το έχουμε στο πρόγραμμά μας» σχολίασε ο κ. Βοργιαζίδης. Επίσης ο κ. Παυλίδης ζήτησε την άποψη της κ. Μπατσαρά για το άρθρο Καμπούρη που αφορά την ΚΕΠΑ και το ΔΗΠΕΘΕ. «Σέβομαι κι εκτιμώ τον κ. Καμπούρη. Έχει τις απόψεις του. Δεν έχει όμως πλέον θεσμικό ρόλο. Το ΔΗΠΕΘΕ υφίσταται και είναι το μοναδικό που συμμετέχει σε μεγάλη συμπαραγωγή για το φετινό καλοκαίρι» απάντησε η κ. Μπατσαρά.

Ο κ. Παυλίδης άσκησε και πάλι κριτική στον κ. Βοργιαζίδη για το ότι δεν παραβρέθηκε στην Αγία Βαρβάρα όταν επισκέφθηκε την περιοχή ο πρωθυπουργός (για να διεκδικήσει χρηματοδότηση για την πόλη). «Όταν έχεις πρόταση πας και την καταθέτεις επίσημα στα Υπουργεία. Όταν ήρθε ο κ. Μητσοτάκης δεν είχαμε κάποια πρόταση έτοιμη. Τις είχαμε ήδη καταθέσει στα Υπουργεία και όπως βλέπετε κ. Παυλίδη ο κόπος μας ανταμείβεται. Δεν θέλαμε να πάμε μόνο για να δείξουμε το μπόι μας» απάντησε ο δήμαρχος. «Δεν έμαθα να τραβάω από το μανίκι πρωθυπουργούς και υπουργούς. Έμαθα να λειτουργώ θεσμικά» σχολίασε η κ. Μπατσαρά για το ίδιο θέμα.

Ο Αντώνης Μαρκούλης ανέδειξε το θέμα της λειτουργίας του Νοσοκομείου Βέροιας τονίζοντας ότι αποδυναμώνεται από την παράλληλη λειτουργία του Νοσοκομείου της Νάουσας. Ο κ. Μαρκούλης σημείωσε ότι θα πρέπει να ενισχυθεί το νοσοκομείο της Βέροιας για να μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες των πολιτών. «Είναι ένα σοβαρό θέμα. Θα είμαι ο τελευταίος που θα πει να κλείσει το Νοσοκομείο της Νάουσας. Να δούμε πως μπορούν να βελτιωθούν κάποια πράγματα» σχολίασε ο δήμαρχος Βέροιας.

Ο Δημήτρης Τσανακτσίδης γνωστοποίησε ότι υπάρχουν στάσιμα νερά σε ρέμα, στο ύψος του ξενοδοχείου Αιγές δημιουργούν δυσοσμία.

Ο Γιώργος Μελιόπουλος μίλησε για έλλειψη μελέτης πυροπροστασίας από δημοτικά κτίρια. Επίσης τάχθηκε κατά της εγκατάστασης αιολικού πάρκου στο Βέρμιο.  «Ναι στην ανάπτυξη, όχι στην ασυδοσία» απάντησε ο δήμαρχος λέγοντας ότι μπορεί στο παρελθόν να εγκρίθηκε πρόταση με 50 ανεμογεννήτριες αλλά δεν θα εγκρίνεται όποια πρόταση έρχεται απάντησε ο κ. Βοργιαζίδης.

Ο κ. Μελιόπουλος επίσης τάχθηκε κατά της καύσης απορριμμάτων από τον ΦΟΣΔΑ  στο νομό Θεσσαλονίκη. «Δεν μιλάμε για καύση απορριμμάτων αλλά για αεριοποίηση. Δεν σχεδιάζεται καρκινογενής καύση» σημείωσε ο Βασίλης Παπαδόπουλος.

Ο Γιώργος Γουλτίδης ευχαρίστησε τον Υπουργό Βασίλη Κικιλία, τον βουλευτή Λάζαρο Τσαβδαρίδη και τον διοικητή του Νοσοκομείου Ηλία Πλιόγκα για την απόφαση – τοποθέτηση γιατρού και ασθενοφόρου στην Βεργίνα.

Ο Γιάννης Τσαναξίδης πρότεινε καταδίκη της παράτασης στο εμπάργκο στην Ρωσία, που δημιουργεί πρόβλημα στην διακίνηση των τοπικών αγροτικών προϊόντων. Επίσης ρώτησε αν υπάρχει στο πλάνο του δήμου η αναζήτηση κι άλλων επικίνδυνων δένδρων μετά τις πρόσφατες πτώσεις δένδρων από την κακοκαιρία.  «Υπάρχει σοβαρό θέμα αλλά δεν θα χαλάσουμε τα δένδρα της πόλης. Πρέπει όμως να ζήσουμε με τα δένδρα» απάντησε ο κ. Παπαδόπουλος.

Ο κ. Τσαναξίδης πρότεινε επίσης την τοποθέτηση οργάνων γυμναστικής στην οδό Πιερίων, εκεί που έχει τοποθετηθεί το παλαιό ηρώο.

Διεξαγωγή συνεδριάσεων δημοτικών συμβουλίων και στις δημοτικές ενότητες πρότεινε ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης. Επίσης πρότεινε την εφαρμογή των κανόνων λειτουργίας στην λαϊκή αγορά. «Όπως παραλαμβάνουν έναν χώρο, έτσι να τον παραδίδουν» σημείωσε. Ο κ. Θεοδωρίδης χαρακτήρισε επίσης «κρανίου τόπο» την περιοχή που δραστηριοποιούνται τα λατομία. «Θα πρέπει να γίνει γραμμογράμμηση για να μπορούμε να βάλουμε εκεί που πρέπει τα πρόστιμα» απάντησε ο κ. Παπαδόπουλος.

Η αντιδήμαρχος Συρμούλα Τζήμα είπε ότι στην Βέροια θα φιλοξενηθεί το βαθμολογικό κέντρο των Πανελληνίων.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ Στέργιος Διαμάντης μιλώντας για το πρόγραμμα της τοπικής αυτοδιοίκησης «Αντώνης Τρίτσης» είπε: «Περιμένουμε τέσσερις προσκλήσεις, είμαστε έτοιμοι, έχουμε τις μελέτες μας. Μέχρι 31/12 πρέπει να τις υποβάλλουμε».

Την επιστροφή των συνεδριάσεων στην αίθουσα του δημαρχείου ζήτησε ο Χρήστος Τσιούντας. Ο δήμαρχος πρότεινε να γίνει μια έρευνα μήπως μπορέσει να φιλοξενηθεί η συνεδρίαση, όσο διατηρούνται τα υγειονομικά μέτρα, σε μεγάλη αίθουσα του ξενοδοχείου Αιγές.

Ο πρόεδρος ΚΕΠΑ Θεόφιλος Κορωνάς ενημέρωσε το σώμα ότι φέτος μετά τις 15 Ιουλίου θα υλοποιηθεί η θερινός κινηματογράφος και συναυλίες με τοπικό σχήμα σε γειτονιές της πόλης και σε μεγάλα χωριά του δήμου. Επίσης σημείωσε ότι γίνεται προετοιμασία για την διεξαγωγή της Εύηχης Πόλης τον Σεπτέμβρη. Ο κ. Κορωνάς είπε ακόμη ότι στο πλάνο είναι η δημιουργία ενός μουσικού περίπτερου που θα φιλοξενεί καλλιτέχνη σε εξωτερική εκδήλωση στην πόλη.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69