tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ο Δημήτρης Τσανακτσίδης στο "Εξ αποστάσεως" - Τι λέει για την δημοτική αρχή αλλά και την αγορά που δέχεται βαρύ πλήγμα

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Δικαίωμα για νέα Βέροια" και αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας Δημήτρης Τσανακτσίδης ήταν καλεσμένος της εκπομπής "Εξ αποστάσεως" του "Πληροφοριοδότη".

Στην συνέντευξη που παραχώρησε αναφέρθηκε στις εντυπώσεις που αποκόμισε την πρώτη χρονιά του στο Δημοτικό Συμβούλιο. Άσκησε κριτική στην δημοτική αρχή χαρακτηρίζοντας χαμένη την τετραετία που διανύουμε διότι ο δήμος Βέροιας δεν έχει στόχους και δεν έχει ξεκαθαρισμένο τι θέλει. "Δεν υπάρχει ένα επεξεργασμένο σχέδιο που να καλύπτει τις ανάγκες της περιοχής" σχολίασε. Σε ερώτηση για το πως κρίνει την συνεργασία Βοργιαζίδη - Μπατσαρά, απάντησε ότι έχουν καλή σχέση αλλά βαδίζουν μαζί στον δρόμο της αποτυχίας ενώ σε άλλη ερώτηση είπε ότι ο δήμος μένει πίσω σε θέματα διεκδίκησης χρηματοδοτήσεων.

Ερωτηθείς για το αν η πανδημία αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στην άσκηση πολιτικής, παραδέχθηκε ότι αυτό ισχύει αλλά δεν θα πρέπει να αφήνει τις διοικήσεις μακριά από τις εξελίξεις. Σε άλλη ερώτηση για το αν ο δήμος Βέροιας αντιμετώπισε καλά την πανδημία, απάντησε ότι τα πήγε καλά σε αυτό τον τομέα και πρόσθεσε ότι η Δημοτική Αστυνομία μπορούσε να κάνει πιο ουσιαστικούς ελέγχους στις καφετέριες πριν το lockdown για να αποτρέπονται φαινόμενα συνωστισμού. 

Αναφορικά με την ερώτηση που κατέθεσε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το αν υπάρχει δημοτικός υπάλληλος με δυο μισθούς, είπε ότι υπάρχει μόνιμος υπάλληλος δημοτικής επιχείρισης που είναι και εξωτερικός συνεργάτης άλλης δημοτικής επιχείρησης του δήμου. "Δεν είναι παράνομο. Θα μπορούσε όμως να ζει άλλη μια οικογένεια με τον μισθό από την δεύτερη δημοτική επιχείρηση" σχολίασε.

Στα θέματα που αφορούν τον εμπορικό κόσμο, ο κ. Τσανακτσίδης τόνισε ότι η υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό και πρόσθεσε ότι το λιανεμπόριο τήρησε υπεύθυνη στάση και δεν επέτρεψε να δημιουργηθούν εντός των καταστημάτων εστίες μετάδοσης του κορονοϊού. 

Για την μέθοδο click away υποστήριξε ότι δεν εξυπηρετεί την περιοχή μας διότι ο πληθυσμός είναι γερασμένος και δεν χρησιμοποιεί τις νέες τεχνολογίες ενώ και πολλές επιχειρήσεις δεν έχουν ηλεκτρονικά καταστήματα. Τόνισε ότι μπορούσε να λειτουργήσει με ασφάλεια η εξυπηρέτηση πελατών με ραντεβού και με έναν πελάτη μέσα στο κατάστημα ενώ υπογράμμισε ότι οι έμποροι είναι με την πλάτη στον τοίχο διότι έχουν αγοράσει εμπόρευμα που θα μείνει απούλητο.

Σε ερώτηση για το πως βλέπει το διάστημα μετά την πανδημία, απάντησε ότι όσοι αντέξουν και δεν κλείσουν, θα περάσουν μια δύσκολη, οικονομικά, διετία. Ερωτηθείς αν μπορεί ο δήμος να βοηθήσει τις επιχειρήσεις με κάποιο τρόπο, απάντησε ότι είναι συγκεκριμένα τα πράγματα που μπορεί να κάνει μια δημοτική αρχή ενώ εξέφρασε την δυσαρέσκειά του που έμεινε χωρίς στολισμό η αγορά. 

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69