tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Επιμένει για την μετεγκατάσταση του Σταθμού Υπεραστικών σε δημοτικό ακίνητο στην είσοδο της πόλης ο Π. Παυλίδης

Τρίτη ανακοίνωση για την μετεγκατάσταση του Σταθμού Υπεραστικών στην είσοδο της πόλης, σε δημοτικό ακίνητο που σχεδιάζει η Δημοτική Αρχή κλειστό γυμναστήριο με αντικριστές κερκίδες, εξέδωσε ο επικεφαλής της παράταξης "Συνδημότες" Παύλος Παυλίδης. Συγκεκριμένα αναφέρει:

"κ. Δήμαρχε.

Λυπάμαι αλλά νομίζω ότι διακατέχεστε από έναν αρρωστημένο εγωισμό που δεν σας επιτρέπει να αντιληφθείτε τα αυτονόητα. Ότι ανεξάρτητα από την δική μας πρόταση ή την δική σας επιλογή, θέματα τόσο μεγάλα, χρειάζονται την συνδρομή των πολιτών, διότι εν τέλει αυτοί είναι και οι αποδέκτες των θετικών ή αρνητικών αποτελεσμάτων.

Καταθέσαμε και επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά, πρόταση σύγκλησης έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα τον καθορισμό ενός στρατηγικού σχεδίου, που θα περιλαμβάνει την χάραξη των χώρων εγκατάστασης, των όποιων μεγάλων έργων πρόκειται να κατασκευαστούν. Είναι πλούτος η άποψη των πολιτών, είναι πλούτος η μοναδική θέση ενός εκάστου, είναι πλούτος τα επιχειρήματα, είναι επίσης αναγκαίο για ένα όργανο εκπροσώπησης αυτών, να σέβεται το δικαίωμά τους να συνδιαμορφώνουν τα μείζονα.

Συγχρόνως με την επανάληψη της άποψής μας για τα θέματα που ετέθησαν, οφείλω να απαντήσω  και στα όσα αστεία ή συκοφαντικά υπονοούμενα αφήσατε στην απαντητική σας επιστολή.

α. Η παράταξή μας, πιστεύει ότι το ιδανικό μέρος για την εγκατάσταση του σταθμού των Yπεραστικών λεωφορείων είναι ο χώρος δίπλα στο νέο Διοικητήριο. Διότι: 

(Αντιγράφω ξανά για να γίνει κατανοητό)

"Ο χώρος δίπλα στο νέο Διοικητήριο, είναι η ιδανική επιλογή για εγκατάσταση  σύγχρονου σταθμού Υπεραστικών λεωφορείων. Διότι: Είναι μόλις λίγα μέτρα από κόμβο της Εγνατίας Οδού, γεγονός που επιτρέπει την προσέγγιση  των λεωφορείων χωρίς την παραμικρή επιβάρυνση για το κυκλοφοριακό της πόλης. Είναι δίπλα στο νέο Διοικητήριο, συνεπώς εξυπηρετεί όλους τους πολίτες που έρχονται για να επιλύσουν υπόθεσή τους στις αντίστοιχες υπηρεσίες. Είναι δίπλα στον χώρο που θα εγκατασταθεί η Αστυνομία, γεγονός που παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια στους ταξιδιώτες. Μια σύγχρονη εγκατάσταση θα δώσει επιπλέον και άριστες συνθήκες στους πολίτες που επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες αυτές. Είναι με μια φράση, ο ιδανικός χώρος."

β. Το πόσα στρέμματα θα απαιτηθούν κ.Βοργιαζίδη είναι αντικείμενο της μελέτης ανθρώπων με ιδιαίτερες γνώσεις κατασκευής ενός σύγχρονου Σταθμού Yπεραστικών λεωφορείων και συναφών χώρων και φυσικά της σύμφωνης γνώμης  του Δημοτικού Συμβουλίου. Είναι εντελώς αδόκιμο και επιπόλαιο να μιλάμε σήμερα για αριθμητική περιγραφή του απαιτούμενου χώρου.

γ. Το ποια θα είναι η οικονομική συμφωνία, είναι θέμα που προφανώς έπεται. Η λογική λέει ότι πρώτα αποφασίζουμε εμείς στον Δήμο ότι αυτός είναι ο κατάλληλος χώρος για την εγκατάσταση του Σταθμού και έπειτα καλούμε τους ενδιαφερόμενους για να συμφωνηθούν οι όποιοι όροι. Ακολουθεί λοιπόν. Πιο συγκεκριμένα δε, ο Σταθμός είναι των Υπεραστικών λεωφορείων και όταν έλθει η ώρα να μιλήσουμε με κάποιον, αυτός θα είναι ο πρόεδρος των Υπεραστικών ΚΤΕΛ κ.Συμεωνίδης και όχι εγώ. Ο οποίος μέχρι σήμερα έχει προτείνει πέντε σημεία, έμειναν τρία και σε λίγο δεν θα υπάρχουν ούτε αυτά.

δ. Επειδή επιχειρήσατε να εμφανιστείτε  ως ο μοναδικός που αγωνίζεστε για την περιουσία του Δήμου και το ότι σε καμιά των περιπτώσεων δεν δίνετε δημοτική περιουσία σε ιδιώτη,  οι ίδιες πράξεις σας σας διαψεύδουν. Μόλις  προ ολίγων μηνών αποφασίστηκε με δική σας πρόταση , εκχώρησης (δωρεάν δηλαδή!) δημοτικής περιουσίας σε ιδιωτική εταιρεία, με βάση τη λογική του μακροπρόθεσμου συμφέροντος των πολιτών! Είναι  η απόφαση παραχώρησης δωρεάν στην ΔΕΠΑ (Επιχείρηση Φυσικού Αερίου) δύο φιλέτων, για την τοποθέτηση του σταθμού εφοδιασμού. Ήδη λοιπόν παραχωρήσαμε δημοτική περιουσία σε ιδιωτική εταιρεία, κατόπιν δικής σας εισηγήσεως!!! Με βάση το άκαμπτο του σημερινού σας σκεπτικού, ήταν  ιδιωτική εταιρεία και μάλιστα αμιγώς και αν επιθυμούσε χώρους, όφειλε να τους αγοράσει. Αλλά τους δώσατε δωρεάν... Μην παριστάνετε την τίγρη στους πολίτες και στέκεστε "γατάκι" στους ιδιώτες... Ισορροπείστε... 

ε. Στο θέμα της πρόβλεψης χώρου για τα Αστικά και τα ταξί. Επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά, ελπίζοντας κάποιος από τους συνεργάτες σας να μπορέσει να σας δώσει να καταλάβετε το ολίσθημά σας. Τα Αστικά και τα ταξί θα κινούνται μέσα στην πόλη και στα όρια του Δήμου γενικότερα. Εκεί είναι ο χώρος παροχής υπηρεσιών. Συνεπώς μόνιμη εγκατάσταση σε άλλον χώρο είναι αδύνατη. Όμως, όπου και αν εγκατασταθεί ο Σταθμός Υπεραστικών λεωφορείων, κάπου  εκεί στον περιβάλλοντα χώρο θα οριστεί υποχρεωτικά και χώρος στάθμευσης των Αστικών και πιάτσα ταξί. Οι επιβάτες που θα βρεθούν εκεί, θα πρέπει να μετακινηθούν είτε με Αστικό είτε με ταξί στην πλειονότητά τους. Συνεπώς είναι αναγκαία η πρόβλεψη χώρου για τα μέσα αυτά. Ακόμη και αν τελικά αποφασιστεί να κατασκευαστεί  Γυμναστήριο και πάλι θα απαιτηθεί πρόβλεψη χώρων για τα ΜΜΜ.

στ. Κ.Βοργιαζίδη, η πρόταση μας είναι σταθερά στην κατεύθυνση επίλυσης ενός βασικού προβλήματος κατά τον καλύτερο για την πόλη και τον Δήμο γενικότερα τρόπο. Εσείς όμως, διακατεχόμενος από ένα δυσεξήγητο  εκνευρισμό, καταφύγατε σε χυδαίους και συκοφαντικούς υπαινιγμούς περί προτάσεων από μέρους μας,  που υποκρύπτουν δήθεν  οικονομικό δόλο και σκοπιμότητα!!! Η γνωστή τακτική της λάσπης...  Διαβάζοντας τους υπαινιγμούς σας ειλικρινά αηδίασα από τον κατήφορο που έχετε πάρει. Σπιλώνετε προσωπικότητες στην πρώτη ευκαιρία, κάποτε χρησιμοποιώντας "αναλώσιμους" συνεργάτες σας και τελευταία αναλαμβάνοντας την "εργολαβία" εσείς προσωπικά. Είναι πλέον εμφανές ότι έχετε μάθει να πολεμάτε για την εξουσία, "αρρωσταίνοντας" την κοινωνία.

Μια φιλική συμβουλή. Δεν έχω επιλέξει ποτέ ως μέσο αντιπαράθεσης την λασπολογία. Αυτή η τακτική ανήκει στους απελπισμένους και τους στερούμενους επιχειρημάτων. Σωθήκατε μια φορά σκορπίζοντας λάσπη και ρίχνοντας τον πήχη μιας πολιτικής αντιπαράθεσης. Προσέξτε μην πέσετε μέσα!

Ήδη χρησιμοποιώντας την δικιά σας λογική πολλοί συμπολίτες μας κάνοντας ανάλυση των στοιχείων, τώρα που ξέρουν πλέον την αλήθεια, συζητούν για το ποιοι μπορούν να ευθύνονται από την τραγική εικόνα μιας πόλης που έχει χρόνια τώρα στο κέντρο της τον σταθμό των Υπεραστικών λεωφορείων. Αναζητούν να θυμηθούν κατά πόσο συμβάλλατε και τι κάνατε όταν διατελέσατε Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας. Συζητούν για τις ιδιοκτησίες που έχετε στον χώρο των ΚΤΕΛ εσείς προσωπικά κι αναρωτιούνται μήπως είναι αυτός ένας από τους λόγους που μπορεί να σας κάνει να πολεμάτε με προσχήματα μια εύλογη πρόταση. Αναρωτιούνται ακόμη ποια και που είναι τα "φιλέτα" και για ποιον. Μάλλον εσείς είστε αυτός που πρέπει να απαντήσετε για τους ιδιωτικούς σκοπούς που επικαλείστε.

Εμείς καταθέσαμε πρόταση καλώντας όλους τους φορείς να συναποφασίσουμε. Εσείς όχι μονο την αρνείστε, αλλά και την πολεμάτε. Ποιος λοιπόν δυνητικά μπορεί να έχει δεύτερες δόλιες σκέψεις;

ζ. κ. Δήμαρχε, υπάρχει και ένα θέμα νομιμότητας. Θα μπορούσατε να μας ενημερώσετε ποια συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου είχε ως θέμα τον προσδιορισμό χώρου κατασκευής του κλειστού Γυμναστηρίου, βάσει της οποίας θα καταθέσετε πρόταση στο πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης"; Διότι ως Δήμαρχος είστε υποχρεωμένος να μεταφέρετε την άποψη του Δημοτικού Συμβουλίου. Η δική σας είναι σεβαστή, αλλά  είναι για τους οικείους σας...  Αν δεν υπάρχει τέτοια απόφαση, που δεν υπάρχει, τότε είστε εκτός "πεδίου". Ούτε στην τοπική Κοινότητα Βέροιας δεν έχει ζητηθεί η γνώμη, ούτε από την Επιτροπή Διαβούλευσης, ούτε καν οι Δημοτικοί σας Σύμβουλοι δεν το γνωρίζουν!!! Τι συμπεριφορές "Βοναπαρτισμού" είναι αυτές;

Εκτός από το ότι δεν καλέσατε ούτε μια φορά έως τώρα τους επικεφαλής των παρατάξεων για ένα έστω θέμα, σήμερα αποφεύγετε όπως "ο διάβολος το λιβάνι" την συναπόφαση και με τους φορείς της πόλης. Ο λόγος απλός. Τρέμετε την απόρριψη των προτάσεών σας.

Όλοι πλέον έχουν καταλάβει ότι κοροϊδεύατε τον κόσμο τότε στην αρχή της θητείας σας όταν μιλούσατε για το πνεύμα συνεργασίας που σας διακατέχει. Τελικά αποδείχτηκε ότι η μόνη συνεργασία που γνωρίζετε είναι αυτή της "συναλλαγής" θέσεων.

Υ.Γ.  Συγκινητικός ο τίτλος του κειμένου σας..."Η περιουσία του Δήμου στους Δημότες"... Συναφές προς το "Το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του"...

Παύλος Παυλίδης

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης 

"Συνδημότες"

Επιπρόσθετα και επειδή συγκεντρώθηκε μεγάλος αριθμός θεμάτων που η Δημοτική Αρχή χειρίστηκε κατά τρόπο απαράδεκτο και οι πολίτες οφείλουν να γνωρίζουν, την μεθεπόμενη εβδομάδα θα δώσουμε ως παράταξη συνέντευξη τύπου, δυστυχώς διαδικτυακή λόγω των γνωστών θεμάτων της πανδημίας. Εκεί θα μιλήσουμε με στοιχεία για έναν χαμένο κυριολεκτικά χρόνο "συγκυβέρνησης" Βοργιαζίδη-Μπατσαρά. Σε λίγες μέρες τα αποτελέσματα της  "εμπορικής συμφωνίας".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69