tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Μήνυμα της Αντιδημάρχου Ισότητας Φύλων και Προέδρου της επιτροπής Ισότητας Φύλων Δήμου Βέροιας για τη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Εκπροσωπώντας όλα τα μέλη της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Βέροιας, στέλνουμε ηχηρό μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, που σήμερα καθίσταται πιο επίκαιρο από ποτέ.  Η 8 Μαρτίου αποφασίστηκε να είναι μία Παγκόσμια Ημέρα Ισότητας, για να μας υπενθυμίζει ότι η ανθρωπότητα χρειάζεται να σκύβει πάνω από κοινωνικοανθρωπιστικά προβλήματα της καθημερινότητας με στόχο να αξιολογεί την ποιότητα ζωής διαφορετικών ομάδων πολιτών… σίγουρα δεν πρόκειται για μια ημέρα για «πανηγύρια».

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας και Ισότητας για μία ακόμη χρονιά μας βρίσκει να ζούμε κάτω από ιδιαίτερες καθημερινές συνθήκες με πολλές δυσλειτουργίες και πιέσεις. Παρόλο αυτά, οφείλουμε να αφιερώσουμε κάποια λεπτά χρόνου και να αναρωτηθούμε γιατί ακόμη και σήμερα το θέμα της ισότητας μεταξύ ομάδων πολιτών βρίσκεται σε ιδιαίτερο κρίσιμο σημείο.

Σαφώς, οι απαντήσεις δεν είναι απλές και εύκολες αλλά έχουμε την υποχρέωση όλοι μας από τα ατομικά μας σημεία αναφοράς να αναλογιστούμε τις ευθύνες και την υποχρέωση μας να βελτιώσουμε τις συνθήκες συνύπαρξης και συνεργασίας κυρίως των δύο φύλων με στόχο τη βελτίωση του αυριανού κόσμου… το οφείλουμε στα παιδιά μας.

Οι αναγκαίες  ρυθμίσεις σίγουρα αφορούν τα παρακάτω:

  • Σύγχρονες νομοθετικές ρυθμίσεις για τα ατομικά δικαιώματα.
  • Παρατηρητήρια με την ευθύνη της υλοποίησης του νομικού πλαισίου για την ισότητα.
  • Κέντρα υποστήριξης στις τοπικές κοινωνίας (νομική, ψυχολογική, και οικονομική υποστήριξη των γυναικών)
  • Προγράμματα επιμόρφωσης και ενδυνάμωσης γυναικών
  • Προγράμματα ενδυνάμωσης πολιτών προς την διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους

Τις τελευταίες ημέρες και στην χώρα μας ακούμε και βιώνουμε πολλαπλές καταστάσεις οι οποίες μας έχουν δημιουργήσει πρωτόγονα συναισθήματα και μας έχουν βάλει σε σκέψεις που δημιουργούν «παράλυση». Τα θέματα που αφορούν την ανθρώπινη ύπαρξη και αξιοπρέπεια ποτέ δεν ήταν εύκολα, σήμερα απαιτείται ακόμα πιο σοβαρή συνεργασία όλων των φορέων και των πολιτών ώστε να εντοπίσουμε πιο αποτελεσματικές μεθόδους επίλυσης προβλημάτων. Το ευτυχές για το Δήμο μας είναι ότι διαθέτει πλείστες δομές που έχουν τη δυνατότητα να υποστηρίξουν τη γυναίκα και τον αδύναμο. Η ανοιχτή και τακτική συνεργασία, είναι η φόρμουλα η οποία ενδείκνυται για να πιστέψουμε ξανά  στη δημοκρατική, ανθρωπιστική και αληθινή ισότητα μεταξύ των πολιτών.

Η αντιδημαρχεία ισότητας των φύλων σε συνεργασία με την επιτροπή ισότητας του Δήμου Βέροιας, βρίσκεται συνεχώς σε εγρήγορση. Διοργανώθηκε με την πρωτοβουλία του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Βέροιας μια πολύ επιτυχημένη εκδήλωση με τη συμμετοχή όλων των φορέων της Ημαθίας για τις καλές πρακτικές συνεργασίας και την αναχαίτιση κάθε μορφής κακοποίησης. Συμμετέχουμε με εισηγήσεις μας σε όλες τις δράσεις της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των φύλων, όπως και στη διαδικτυακή εκδήλωση ,στις 8 Μαρτίου 2021, της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κας Μ. Συρεγγέλα με θέμα «Ισότητα στην Πράξη πολιτικές- δράσεις- προτάσεις». Τέλος ενημερωτικά, σχετικά βίντεο με τη γυναίκα και την ισότητα, με την εξαιρετική επιμέλεια του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Βέροιας, θα προβληθούν στο Υou-Tube κανάλι του Δήμου Βέροιας.

Η Αντιδήμαρχος Ισότητας Φύλων και Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας Δήμου Βέροιας

Συρμούλα Τζήμα

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69