tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Βέροιας - Πώς θα γίνει η κατανομή των έργων

Αυξημένο, συγκριτικά με πέρσι, είναι το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Βέροιας. Συγκεκριμένα, από τα 13,5 εκ. ευρώ του 2020, το τεχνικό πρόγραμμα του 2021 φτάνει τα 20,6 εκ. ευρώ. Το σχέδιο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, με ψήφους των παρατάξεων που έχουν την ευθύνη της διοίκησης του δήμου Βέροιας. Κομμάτια της πρότασης ψηφίστηκαν και από την παράταξη Τσανακτσίδη.

Στην παρουσίαση, το υπηρεσιακό στέλεχος Μάρκος Κακοδήμος τόνισε ότι στο σχέδιο υπάρχουν πολλά χρηματοδοτούμενα έργα και υπάρχει διάθεση να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο το τεχνικό πρόγραμμα.

Αναφορικά με την κατανομή των έργων ανά δημοτική ενότητα, ο κ. Κακοδήμος τόνισε ότι:

Το 57,8% θα υλοποιηθεί στην Βέροια.

Το 8,4% θα υλοποιηθεί στον Απόστολο Παύλο.

Το 1% θα υλοποιηθεί στην Βεργίνα.

Το 4,3% θα υλοποιηθεί στην Μακεδονίδα.

Το 6,9% θα υλοποιηθεί στην Δοβρά.

Το 0,5% θα υλοποιηθεί σε Μακεδονία-Βεργίνα

Τα υπόλοιπα έργα αφορούν παρεμβάσεις σε όλο τον δήμο.

Σχολιάζοντας το σχέδιο του τεχνικού προγράμματος, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Αλέκος Τσαχουρίδης σημείωσε ότι είναι άκρως ρεαλιστικό και προσαρμοσμένο στις πραγματικές ανάγκες του δήμου.

Από την πλευρά της παράταξης Μαρκούλη, κατατέθηκε εναλλακτική πρόταση, την οποία παρουσίασε ο κ. Τροχόπουλος. Ο κ. Τροχόπουλος αναφέρθηκε και σε παρέμβαση σε 19 κωδικούς που αφορούσαν απευθείας αναθέσεις. Συγκεκριμένα  πρότεινε να γίνουν διαγωνισμοί αντί για απευθείας αναθέσεις για εξοικονόμηση χρημάτων. «Η διαδικασία των απευθείας αναθέσεις κρατούν το πολύ ένα μήνα και γίνονται άμεσα εκτελεστές. Με τον διαγωνισμό, ο χρόνος υλοποίησης θα ανέβει στους 6 μήνες» σχολίασε ο κ. Κακοδήμος στην εξήγηση για την επιλογή των απευθείας αναθέσεων.

Στην τοποθέτησή του ο Παύλος Παυλίδης υπογράμμισε ότι από τα 20,6 εκ του τεχνικού προγράμματος, τα 18-19 εκ. αφορούν λειτουργικές δαπάνες του δήμου και πρόσθεσε ότι ένα 30-40% αφορούν μεταφερόμενα κονδύλια – έργα από παλαιότερες χρονιές.

Ο Γιώργος Μελιόπουλος άσκησε κριτική για την καθυστερημένη συζήτηση τεχνικού προγράμματος και προϋπολογισμού και τόνισε ότι δεν καλύπτονται οι ανάγκες της κοινωνίας.

Ο Γιώργος Μιχαηλίδης στάθηκε στις παρεμβάσεις που πρόκειται να γίνουν στην περιφέρεια του δήμου και μίλησε για τεράστια αδικία έναντι του αστικού κέντρου. «Βλέπουμε στο τεχνικό πρόγραμμα την διαχείριση μιας μίζερης καθημερινότητας, με έργα μικρών παρεμβάσεων. Λείπουν τα αναπτυξιακά έργα, τα έργα πνοής» πρόσθεσε. «Για Βεργίνα – Παλατίτσια δημοπρατήθηκε το μεγαλύτερο έργο, ύψους 10 εκ. ευρώ» σχολίασε ο δήμαρχος. «Από το 2014 που παρακολουθώ τα τεχνικά έργα, διαπιστώνω ότι η Βεργίνα δεν ξεπερνά το 1%. Δεν είναι μόνο το αποχετευτικό στην Βεργίνα. Υπάρχουν και άλλα θέματα. Μπορεί η Βεργίνα να έχει μικρό πληθυσμό αλλά μην ξεχνάτε πόσοι είναι οι επισκέπτες της» σχολίασε ο κ. Γουλτίδης.

Παρεμβάσεις στα κτίρια της ΚΕΠΑ, αναβάθμιση του δικτύου της και αγορά νέου λεωφορείου για την επιχείρηση είναι παρεμβάσεις που θα ήθελε να βρίσκονται στο τεχνικό πρόγραμμα ο πρόεδρος Θεόφιλος Κορωνάς.

Φιλόδοξο, ισορροπημένο και ρεαλιστικό χαρακτήρισε το τεχνικό πρόγραμμα ο Θανάσης Δέλλας και εκδήλωσε την ικανοποίησή του για τις παρεμβάσεις που αφορούν την σχολική στέγη. «Είναι ένα τεχνικό πρόγραμμα που έχει στόχευση στα σχολεία» συμπλήρωσε η κ. Τζήμα.

«Δεν υπάρχουν παρατημένα χωριά. Ας ρωτήσουν τους προέδρους» τόνισε ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος και υπεραμύνθηκε το έργο που γίνεται στις παιδικές χαρές λέγοντας ότι 40 είναι αδειοδοτημένες ενώ άλλες 20 είναι έτοιμες για αδειοδότηση και σε έναν αριθμό παιδικών ακόμη απομένουν μόνο τα δάπεδα. «Στο τέλος του έτους θα έχουμε πετύχει τον στόχο μας, από μία τουλάχιστον παιδική χαρά σε κάθε οικισμό» σημείωσε. Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε και στις παρεμβάσεις που γίνονται στα κοιμητήρια όλου του δήμου, λέγοντας ότι γίνονται έργα σε όλα τα κοιμητήρια του δήμου.

«Πέρασαν οι εποχές που μοίραζαν λεφτά» σχολίασε ο δήμαρχος και πρόσθεσε: «Μεταφερόμενα έργα πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν». Για το έργο στην Βεργίνα, σχολίασε ότι γίνεται μια προσπάθεια υποβάθμισης του έργου και πρόσθεσε ότι είναι ένα έργο απαραίτητο, πρώτης προτεραιότητας.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69