tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Άλλες δυο προτάσεις έργων καταθέτει για χρηματοδότηση ο δήμος Βέροιας

Δύο νέες προτάσεις συνολικού προϋπολογισμού 5.411.160,84€ που εντάσσονται στις προσκλήσεις ΑΤ 01 και ΑΤ 04 στους άξονες «Υποδομές Ύδρευσης» και «Περιβάλλον» του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» καταθέτει σήμερα, 31 Μαΐου 2021, ο Δήμος Βέροιας στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και Εφαρμογής του Υπουργείου Εσωτερικών.

Α) Η αίτηση χρηματοδότησης για την πρόταση με τίτλο: «ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΑΓΩΓΟΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Τ.Κ. ΜΑΚΡΟΧΩΡΙΟΥ ΑΠΟ ΠΗΓΕΣ ΚΟΜΝΗΝΙΟΥ (ΜΠΟΥΡΑ) ΚΑΙ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΚΑΛΟΓΡΙΑ» ανέρχεται στο ποσό των 3.260.000€ (με ΦΠΑ). Περιλαμβάνει δύο υποέργα που αφορούν:

ΥΕ1: στην κατασκευή εξωτερικού αγωγού ύδρευσης, μήκους 9.950 μέτρων, με αγωγούς από HDPE της Τ.Κ. Μακροχωρίου από τις πηγές Κομνήνιου (Μπούρα) και την γεώτρηση της Καλογριάς στην περιοχή Τριποτάμου, μέχρι τον υδατόπυργο του οικισμού. Περιλαμβάνει ακόμα την τοποθέτηση των συσκευών δικτύου και την κατασκευή όλων των έργων που συμπεριλαμβάνονται στο μήκος του εξωτερικού αγωγού (δικλείδες, φρεάτια δικλείδων, κλπ).

ΥΕ2: στην παρακολούθηση των εκσκαφών από την Εφορία Αρχαιοτήτων Ημαθίας.

Με το νέο εξωτερικό αγωγό, ο οικισμός θα υδροδοτηθεί από υφιστάμενες πηγές του Βερμίου που αυτήν την στιγμή είναι ανεκμετάλλευτες.

Β) Η πρόταση του Δήμου Βέροιας για τη «Δημιουργία Γωνιών Ανακύκλωσης και Προμήθεια εξοπλισμού χωριστής συλλογής πράσινων Βιοαποβλήτων στον Δήμο Βέροιας», προϋπολογισμού 2.151.160,84€ (με ΦΠΑ) αφορά στην προμήθεια ολοκληρωμένων έξυπνων συστημάτων κάδων (Γωνιών ανακύκλωσης), όπου θα πραγματοποιείται χωριστή συλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών ανά κατηγορία (και όχι μικτά όπως γίνεται έως σήμερα με τους μπλε κάδους ανακύκλωσης), τα οποία θα περιλαμβάνουν και σύστημα ταυτοποίησης και ανταπόδοσης, με στόχο την επιβράβευση των χρηστών που συμμετέχουν στις δράσεις χωριστής συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών.

Η προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού και η υλοποίηση των απαραίτητων υποστηρικτικών δράσεων για τη χωριστή συλλογή των Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΑ), έχει σκοπό την προώθηση της επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσής τους, συμβάλλοντας στην προώθηση των στόχων της κυκλικής οικονομίας.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69