tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Παπαδόπουλος: «Ανακυκλώνουμε σωστά (;)»

Από τον δήμο Βέροιας, την αντιδημαρχία Καθαριότητας και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Βασίλη Παπαδόπουλο ανακοινώθηκαν τα εξής: "Η διαχείριση των αποβλήτων αποτελεί ένα από τα σημαντικά προβλήματα που καλούνται να επιλύσουν οι σύγχρονες κοινωνίες καθώς αντιλαμβάνονται πλέον πως τα απόβλητα δεν αποτελούν ένα άχρηστο βάρος αλλά ένα πολύτιμο πόρο που αν αξιοποιηθεί σωστά μπορεί να δώσει πολλαπλά οφέλη.

Η πρόληψη παραγωγής αποβλήτων, η επανάχρηση, η ανακύκλωση και γενικότερα η εναλλακτική διαχείριση των αποβλήτων, αποτελούν την πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση στη διαχείριση των αποβλήτων  διότι επιτυγχάνουν οικονομικά οφέλη, συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας.

Η εφαρμογή της ανακύκλωσης στηρίζεται στην  υπευθυνότητα του πολίτη για το διαχωρισμό των αποβλήτων και την απόρριψή / παράδοση τους στους αντίστοιχους κάδους / αποδέκτες ανάλογα με το είδος τους.

Όσον αφορά την ανακύκλωση Υλικών Συσκευασίας (ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΣ) η διάθεση των αποβλήτων πραγματοποιείται ακολουθώντας τις ακόλουθες οδηγίες :

  • Διαχωρίζουμε καθημερινά τα υλικά συσκευασίας (από χαρτί, πλαστικό, γυαλί, λευκοσίδηρο και αλουμίνιο) από τα υπόλοιπα απορρίμματα στο νοικοκυριό.
  • Καθαρίζουμε τις συσκευασίες μας από τα υπολείμματα.
  • Διπλώνουμε τα χαρτοκιβώτια ώστε να μην πιάνουν πολύ χώρο στον μπλε κάδο
  • Δεν πετάμε στον κάδο τα υλικά συσκευασίας μας μέσα σε δεμένες σακούλες αλλά τα ρίχνουμε χύμα.

Συγκεκριμένα στο μπλε κάδο απορρίπτουμε τα ακόλουθα υλικά συσκευασίας :

  • Συσκευασίες από Αλουμίνιο, όπως,  αναψυκτικά, μπίρες, κ.ά.
  • Συσκευασίες από Λευκοσίδηρο, όπως,  από γάλα εβαπορέ, τόνο, τοματοπολτό, κ.ά.
  • Συσκευασίες από Πλαστικό, όπως,  μπουκάλια από νερό, αναψυκτικά, γιαούρτι, βούτυρο, απορρυπαντικά, σαμπουάν, πλαστικές σακούλες, κ.ά.
  • Συσκευασίες από Γυαλί, όπως, μπουκάλια και βαζάκια από χυμούς ή τρόφιμα, αναψυκτικά, αλκοολούχα ποτά, κ.ά. (Σημειώνεται ότι τα μπουκάλια από γυαλί μπορούν να απορρίπτονται και στους ΜΠΛΕ ΚΩΔΩΝΕΣ που είναι τοποθετημένοι σε σημεία του Δήμου).
  • Συσκευασίες από Χαρτί, όπως, από γάλα, χυμούς, τρόφιμα, απορρυπαντικά, χαρτοσακούλες, Χαρτοκιβώτια, κ.ά.

 Όσα υλικά δεν αναφέρονται παραπάνω, όπως, πλαστικές ταινίες, χαρτί που περιέχει πλαστικό (περιοδικά),  ζελοφάν, διατίθενται στους πράσινους κάδους, ενώ υλικά όπως το φελιζόλ, αφρολέξ, δεματοποιούνται και επικοινωνούμε με την υπηρεσία για τον τρόπο διαχείρισής τους.

Σημειώνεται ότι στον μπλε κάδο απαγορεύεται η απόρριψη σκουπιδιών, κλαδιών, χόρτων και μπαζών, διότι καταστρέφουν τα ανακυκλώσιμα υλικά και αυξάνεται το ποσοστό του υπολείμματος που καταλήγει σε Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων.

Όσο αφορά άλλα ανακυκλώσιμα υλικά όπως, ρούχα, μπαταρίες συσκευών, τηγανέλαια, απορρίπτονται στους ειδικούς κάδους που είναι τοποθετημένοι σε περιοχές του Δήμου, ενώ οι  ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές συλλέγονται από την Υπηρεσία Καθαριότητας – Ανακυκλώσιμων Υλικών κατόπιν ραντεβού (τηλ. επικοινωνίας 23313 50634, 50595).

Εφαρμόζοντας την ανακύκλωση μειώνεται ο όγκος των αποβλήτων που καταλήγουν σε υγειονομική ταφή και τα οφέλη που προκύπτουν  δεν είναι μόνο περιβαλλοντικά αλλά και οικονομικά, καθώς η μείωση του όγκου των αποβλήτων οδηγεί και σε μείωση του κόστους της μεταφοράς και της διάθεσής τους".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69