tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ψηφιακή διακίνηση και αρχειοθέτηση εγγράφων του Δήμου Βέροιας - Βοργιαζίδης: «Μειώνεται η γραφειοκρατία και καταργείται το χαρτί»

Στην καθολική ηλεκτρονική διαχείριση και διακίνηση εγγράφων σύμφωνα με το Πληροφοριακό Σύστημα «ΙΡΙΔΑ» προχωρούν το επόμενο διάστημα όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Βέροιας.

Με την ηλεκτρονική διαχείριση εγγράφων αξιοποιείται ένα ψηφιακό σύστημα του δημοσίου για το οποίο δεν έχει δαπανηθεί ούτε ένα ευρώ, το οποίο υποστηρίζεται από στελέχη του δημοσίου τομέα, σταματώντας πλέον τη διακίνηση χαρτιού καθώς όλα τα έγγραφα πλέον θα διατίθενται ηλεκτρονικά.

Σε συνέχεια της διαδικασίας εγκατάστασης, εκπαίδευσης και προετοιμασίας οργανωτικής δομής την Παρασκευή, 4 Ιουνίου 2021, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Κυβερνοασφάλειας του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο Διευθυντής Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπ. Εσωτερικών, κ. Άγγελος Κουλός και ο Διευθυντής Πληροφορικής και Επικοινωνίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, κ. Χρήστος Ζώτος συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Βέροιας, κ. Κωνσταντίνο Βοργιαζίδη. Νωρίτερα πραγματοποίησαν σύσκεψη με τους Προϊσταμένους και τους Διευθυντές των τμημάτων του Δήμου Βέροιας, υπό τον Αντιδήμαρχο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ψηφιακής Πολιτικής και Καινοτομίας, κ. Καλλίστρατο Γρηγοριάδη.

Στο πλαίσιο του Συστήματος «ΙΡΙΔΑ», όλες οι υπηρεσίες του δήμου θα καταρτίζουν, συντάσσουν, υπογράφουν, διακινούν και αρχειοθετούν ψηφιακά όλα τα εισερχόμενα, εξερχόμενα και εσωτερικά διακινούμενα υπηρεσιακά έγγραφα, αλλά και έγγραφα που θα αποστέλλουν προς τους φορείς που χρησιμοποιούν την «ΙΡΙΔΑ», εξοικονομώντας χιλιάδες ευρώ ετησίως, εξυπηρετώντας τους πολίτες και τις επιχειρήσεις με ταχύτητα.

«Ο Δήμος Βέροιας περνά στην εποχή όπου η γραφειοκρατία μειώνεται και η χρήση χαρτιού καταργείται. Η μηδενική επιβάρυνση του δήμου από τη χρήση του δωρεάν πληροφοριακού συστήματος της “ΙΡΙΔΑΣ” και η παράλληλη εξοικονόμηση πόρων, συνεισφέρει ταυτόχρονα στην προστασία του περιβάλλοντος» σημειώνει ο Δήμαρχος Βέροιας, κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης.

«Με την ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων επιτυγχάνεται εξοικονόμηση πόρων και διαφάνεια όπως επίσης και καλύτερη συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών. Ο Δήμος Βέροιας θα αυξήσει τη δυναμική του ως κέντρο μεταφοράς τεχνογνωσίας στην Κεντρική Μακεδονία, αποτελώντας έναν από τους τρεις πρώτους δήμους στην συγκεκριμένη περιφέρεια που χρησιμοποιεί την “ΙΡΙΔΑ” για τη μετάβασή του στη νέα ψηφιακή εποχή» υπογραμμίζει ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ψηφιακής Πολιτικής και Καινοτομίας, κ. Καλλίστρατος Γρηγοριάδης.

Η «ΙΡΙΔΑ» αποτελεί ένα σύγχρονο, ισχυρό, αποτελεσματικό και ασφαλές πληροφοριακό σύστημα που φιλοξενείται στην κυβερνητική υποδομή G-Cloud του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης μέσω της συνεργασίας των στελεχών της Ομάδας Υποστήριξης της «ΙΡΙΔΑΣ» του Τμήματος Κυβερνοασφάλειας του ΥΠΕΣ, της Ομάδας Ανάπτυξης της ΙΡΙΔΑΣ του Κέντρου Μηχανογράφησης του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας και των υπηρεσιών του δήμου.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69