tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Συνάντηση της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη με τον Δήμαρχο Βέροιας Κωνσταντίνο Βοργιαζίδη

Το Δημαρχείο Βέροιας ήταν ο πρώτος σταθμός της επίσκεψης της Υπουργού Πολιτισμού, κ. Λίνας Μενδώνη, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας της σε Βέροια και Βεργίνα με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης “Ο Τοίχος της Μνήμης” στο Αρχαιολογικό Μουσείο και του “Νεκροταφείου των Τύμβων” στον Αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας.

Ο Δήμαρχος Βέροιας, κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, υποδέχθηκε την Υπουργό Πολιτισμού το απόγευμα της Παρασκευής, 16 Ιουλίου 2021, στο Δημαρχείο της πόλης. Σε σύσκεψη που ακολούθησε για θέματα που άπτονται του πολιτισμού και των προοπτικών της περιοχής συμμετείχαν ο Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο βουλευτής Ημαθίας, κ. Αναστάσιος Μπαρτζώκας, η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας, κ. Αγγελική Κοτταρίδη, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, κ. Βασίλης Λυκοστράτης, ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ, κ. Θεόφιλος Κορωνάς και ο πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας, κ. Δημήτρης Πυρινός.

mendoni ver sykskepsi

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Βέροιας σημείωσε τις προσπάθειες που έχουν γίνει την προ-covid εποχή σχετικά με τον αριθμό των διανυκτερεύσεων και την επίτευξη αύξησής τους σε ποσοστό 53% πριν την εκδήλωση της πανδημίας.

Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι με τη λειτουργία του Νέου Μουσείου των Αιγών ανοίγεται μια ρεαλιστική προοπτική για επιμήκυνση του χρόνου παραμονής των τουριστών που επισκέπτονται τη Βεργίνα και τη Βέροια. Επίσης ο κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης τόνισε προς την Υπουργό Πολιτισμού το θέμα της διαχείρισης των διατηρητέων κτιρίων της Βέροιας και ενός κρατικού προγράμματος χρηματοδότησης που θα δώσει κίνητρο στους ιδιώτες.

Απαντώντας η Υπουργός Πολιτισμού υπογράμμισε τη σημασία των πολιτιστικών και τουριστικών διαδρομών με τη σειρά των ενεργειών που θα πρέπει να τις συνοδεύουν, μέσα από την εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου και της ιστορίας της Βέροιας, τονίζοντας παράλληλα ότι το νέο Μουσείο των Αιγών αναμένεται να αποτελέσει την πυξίδα της ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή.

Η κ. Λίνα Μενδώνη επισήμανε πως η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) έχει θέσει σε προτεραιότητα την υλοποίηση του νέου προγράμματος «Διατηρώ κατ΄ οίκον» από το Ταμείο Ανάκαμψης με στόχο τη διάσωση ιδιωτικών διατηρητέων κτιρίων που κινδυνεύουν με κατάρρευση.

Στο τέλος της σύσκεψης ο Δήμαρχος Βέροιας δώρισε στην Υπουργό Πολιτισμού το έμβλημα του Δήμου Βέροιας και το νέο λεύκωμα της πόλης.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69