tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Μικρά από το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

Χωρίς σπουδαίες ειδήσεις το πρώτο μετά τις καλοκαιρινές διακοπές δημοτικό συμβούλιο Βέροιας. Η κλιματική αλλαγή, οι φωτιές στην Εύβοια και την Αττική, η πανδημία κορονοϊού, αλλά και η συμφωνία των Σκοπίων με την Τουρκία έδειξαν να απασχολούν τους δημοτικούς συμβούλους και αφιέρωσαν αρκετό χρόνο συζητώντας τα.

Βέβαια, για να μην αδικήσουμε κάποιους, μπήκαν και θέματα καθημερινότητας όπως για παράδειγμα σημεία του οδικού δικτύου που χρειάζονται παρεμβάσεις.

Ας δούμε ορισμένα τοπικά ζητήματα που αναδείχθηκαν από την κουβέντα. Κριτική για την καλοκαιρινή έλλειψη νερού σε δημοτικά διαμερίσματα όπως για παράδειγμα τα ορεινά Σέλι και Ξηρολίβαδο δέχθηκε η διοίκηση του δήμου. Σύμφωνα με τον Παύλο Παυλίδη, η διοίκηση του δήμου έπρεπε να είχε προβλέψει λύση ώστε να μην στερούνται το νερό τις πολύ ζεστές ημέρες του χρόνου.

Απαντώντας ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ Στέργιος Διαμάντης τόνισε ότι το φαινόμενο οφείλεται στην κλιματική αλλαγή και την καλοκαιρινή ανομβρία και ότι το πρόβλημα το αντιμετωπίζει όλη η Ελλάδα. Ο κ. Διαμάντης έφερε και το παράδειγμα της Φλώρινας που προχωρά σε αναγκαστική διακοπή νερού μετά τα μεσάνυχτα. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ είπε ακόμη ότι τον χειμώνα έγιναν παρεμβάσεις στις πηγές και συγκεντρώθηκαν ποσότητες νερού που χάνονταν. Για το πρόβλημα στο Σέλι, ο κ. Διαμάντης είπε ότι η βλάβη στα Πριόνια διορθώθηκε γρήγορα αλλά κάποια στιγμή στέρεψαν οι πηγές νερού από το Αρσούμπασι. «Έχουμε κάποια σχέδια να υλοποιήσουμε ώστε να μην το αντιμετωπίσουμε και του χρόνου» σημείωσε ο κ. Διαμάντης. Όσον αφορά το Ξηρολίβαδο, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ είπε ότι κάποια στιγμή στέρεψε η γεώτρηση. «Θα κάνουμε καινούργια γεώτρηση τις επόμενες ημέρες με την ευχή να βρούμε νερό» είπε ο πρόεδρος.

Αναφορικά με τον προγραμματισμό της ΔΕΥΑΒ, ο κ. Διαμάντης είπε ότι θα γίνουν τρεις γεωτρήσεις στην Φυτειά (έγινε μια αλλά δεν βρέθηκε νερό) και μια στο Κουστοχώρι. Μέσα στον προγραμματισμό της ΔΕΥΑΒ είναι από τον Σεπτέμβρη, να δεν υπάρξει νέο lock down, να τοποθετηθούν υδρόμετρα στα δημοτικά διαμερίσματα για να μειωθεί η σπατάλη νερού.

Ένα δεύτερο ζήτημα που τέθηκε ήταν η απευθείας ανάθεση βιντεοκάλυψης εκδηλώσεων της ΚΕΠΑ. Το θέμα τέθηκε από τον κ. Παυλίδη και η κριτική προς τον κ. Κορωνά ήταν ότι δεν διοικεί την δική του επιχείρηση για να δίνει δουλειές μόνο εκεί που ο ίδιος θέλει. Απαντώντας ο κ. Κορωνάς είπε ότι η φετινή επιτυχία των πολιτιστικών εκδηλώσεων είναι αυτή που ενοχλεί την μειοψηφία. Για την τελευταία ανάθεση, ο κ. Κορωνάς είπε ότι επιλέχθηκε η οικονομικότερη πρόταση ενώ για να δικαιολογήσει την επιλογή του να κάνει αναθέσεις σε έναν μόνο ανάδοχο, έδωσε μια απάντηση που προσβάλει και μειώνει τους υπολοίπους που κάνουν κάλυψη των εκδηλώσεων με βίντεο. Ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ είπε ότι η ποιότητα της κάλυψης που κάνει ο συγκεκριμένος ανάδοχος δεν συγκρίνεται με την δουλειά που κάνουν ΜΜΕ που καλύπτουν την εκδήλωση για ειδησεογραφικούς λόγους (ήταν το … ευχαριστώ του προέδρου στις ηλεκτρονικές εφημερίδες που καλύπτουν και με βίντεο τις εκδηλώσεις της ΚΕΠΑ). Η αλήθεια είναι ότι είναι δεν μπορεί να γίνει τέτοια σύγκριση γιατί είναι διαφορετικό να καλύψεις μια εκδήλωση για πελάτη με συγκεκριμένες προδιαγραφές και πολλές κάμερες και διαφορετικό να κάνεις ένα βίντεο με απόσπασμα της εκδήλωσης, (περιορισμένο πολλές φορές χρονικά) για να αναρτηθεί μαζί με το ρεπορτάζ . Στην δεύτερη περίπτωση αρκεί η κάλυψη και με μια κάμερα.

Ενημέρωση για τους χορηγούς των εκδηλώσεων της ΚΕΠΑ ζήτησε ο κ. Μιχαηλίδης. Ο κ. Κορωνάς απαντώντας είπε ότι οι χορηγίες δεν εμφανίζονται ως έσοδα στα πεπραγμένα της ΚΕΠΑ επειδή οι χορηγοί πλήρωσαν απευθείας κάποια έξοδα των εκδηλώσεων.

Κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική που ακολούθησε στις φετινές αγροτικές αποζημιώσεις. Ο κ. Μαρκούλης είπε ότι υπήρξαν μεγαλόστομες υποσχέσεις για υψηλές αποζημιώσεις αλλά τελικά δόθηκαν ψίχουλα και υπήρξαν αποκλεισμοί παραγωγοί.

Ψήφισμα στήριξης του δημάρχου Μυκόνου πρότεινε ο κ. Μαρκούλης σημειώνοντας ότι ενώ εφάρμοζε τη νομιμότητα, συνελήφθη μετά από μήνυση.

Την πρότασή του για περισσότερο πράσινο στην πόλη της Βέροιας, με αφορμή όσα ακούστηκαν για κλιματική αλλαγή, επανέφερε ο κ. Πυρινός. Ο αντιδήμαρχος Πρασίνου Βασίλης Παπαδόπουλος δεν διαφώνησε αλλά τόνισε ότι δεν είναι εύκολη η δενδροφύτευση κεντρικών δρόμων. Χρειάζεται να γίνει ένα έργο τύπου ανάπλασης για να υλοποιηθεί ένα τέτοιο πλάνο είπε ο κ. Παπαδόπουλος.   

Τέλος, στο σημαντικότερο από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, αποφασίστηκε η αγορά του σχολικού συγκροτήματος Τσαλέρα. Το κόστος είναι 455.000 ευρώ και το συγκρότημα θα αγοραστεί για να παραχωρηθεί στην Μητρόπολη το κτίριο του 3ου Δημοτικού Σχολείου, στο Βήμα Αποστόλου Παύλου, με αντάλλαγμα το Δημαρχείο. Στην συζήτηση δεν άλλαξε κάτι στις γραμμές των παρατάξεων συγκριτικά με την κουβέντα που έγινε πριν λίγο καιρό, όταν άνοιξε το θέμα. Υπέρ της αγοράς ήταν οι παρατάξεις της διοίκησης (Βοργιαζίδη, Μπατσαρά) και Τσανακτσίδη. Κατά ψήφισε ο κ. Παυλίδης. Κάποια από τα μέλη της παράταξής του ψήφισαν κατά και κάποια λευκό. Ο κ. Παυλίδης  διαφώνησε με την διαδικασία που ακολούθησε η διοίκηση κατηγορώντας την για έλλειψη διαφάνειας. Κατά ψήφισε και ο κ. Τσαναξίδης ενώ λευκό ο κ. Τσιούντας. Η παράταξη Μαρκούλη απείχε από την ψηφοφορία.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69