tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Στο τριήμερο εθνικό πένθος για τον Μίκη συμμετέχει ο δήμος Βέροιας

Στο τριήμερο εθνικό πένθος, για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη, συμμετέχει ο δήμος Βέροιας. Σε μήνυμά του ο δήμαρχος Βέροιας αναφέρει:

"Η Ελλάδα όλη θρηνεί σήμερα. Για έναν μεγάλο Έλληνα, για έναν άνθρωπο που συνδέθηκε με τις σημαντικότερες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της χώρας μας, έναν αστείρευτο μουσικοσυνθέτη, έναν ακούραστο αγωνιστή. Η ανεκτίμητη παρακαταθήκη των τραγουδιών και των μελοποιημένων ποιημάτων αλλά και η εθνική προσφορά που αφήνει πίσω του ο Μίκης Θεοδωράκης, αποτελεί σημαντικότατο κειμήλιο για τις επόμενες γενιές.

Η ζωή, η σταδιοδρομία και η πολιτική δράση του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη, η φήμη του οποίου είχε περάσει τα σύνορα εδώ και δεκαετίες, συνοδεύτηκε από την υπεράσπιση των αξιών του έθνους και τη θεμελίωση του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Μέσα από την τέχνη και τη φιλοσοφία του για την Ελλάδα κατάφερε να μεταδώσει την εγχώρια νοοτροπία με πρωτότυπο τρόπο στο εξωτερικό, κάνοντάς την γνωστή σε όλο τον κόσμο. Ο Μίκης Θεοδωράκης δεν ήταν μόνο ένας συνθέτης, ένας μουσικός και ένας μαέστρος. Ήταν όλα εκείνα που συνέδεσαν και παρηγόρησαν τους Έλληνες σε ιστορικά δύσκολες εποχές. Έζησε μια μακρά ζωή γεμάτη τιμές και πόνο, συνυφασμένη με ορισμένα από τα τραγικότερα γεγονότα του προηγούμενου αιώνα.

Τον Νοέμβριο του 2020 ο Δήμος Βέροιας είχε τιμήσει τον Μίκη Θεοδωράκη μέσα από τα έργα του αείμνηστου Βεροιώτη ζωγράφου και αρχιτέκτονα, Μάκη Βαρλάμη, με τον οποίο συνδεθηκε με στενή φιλία. Καρπός αυτής της σχέσης ήταν να δημιουργήσει ο Βαρλάμης μία τεράστια εικαστική συλλογή -γλυπτά και μεγάλες εγκαταστάσεις-  εμπνευσμένα από τη ζωή και το έργο του Έλληνα μουσικού. Αυτά εντάχθηκαν σε τιμητικές εκδηλώσεις με τίτλο: «Τέχνη και Αγορά: Βέροια, Όμορφη Πόλη» που αποτέλεσε πρωτοβουλία του Πειραματικού Εργαστηρίου Βεργίνας και υποστηρίχθηκε, πέραν του Δήμου Βέροιας, από την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, το Επιμελητήριο Ημαθίας και το Υπουργείο Εσωτερικών – Τομέας Μακεδονίας-Θράκης.

Ο Δήμος Βέροιας συμμετέχει στο τριήμερο εθνικό πένθος με τις σημαίες του Δημαρχείου να κυματίζουν μεσίστιες ως ελάχιστο φόρο τιμής στο σύμβολο του ελληνικού πολιτισμού, στον άνθρωπο που αφιέρωσε τη ζωή του στη μουσική και την πολιτική".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69