tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Με την πρέσβειρα της Κούβας συναντήθηκε ο Δήμαρχος Βέροιας

Συνάντηση με την πρέσβειρα της Δημοκρατίας της Κούβας κα Zelmys Maria Dominguez Cortina είχε την Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2021, ο Δήμαρχος Βέροιας, κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης. Η κα Cortina έγινε δεκτή στο επίσημο γραφείο δημάρχου μαζί με τον Πρόξενο της πρεσβείας στη χώρα μας κ. José Oriol Marrero Martínez και τη συνοδεία της.
Ο Δήμαρχος Βέροιας καλωσόρισε την Πρέσβειρα στο ιστορικό κτίριο του Δημαρχείου σημειώνοντας τις πολιτιστικές σχέσεις των δύο χωρών, με αφορμή και την έκθεση φωτογραφίας «Με την Κούβα στην Καρδιά» που πραγματοποιήθηκε το 2019 στο Πολιτιστικό Κέντρο Τριλόφου Ημαθίας και είχε την υποστήριξη της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας.

Η πρέσβειρα της Κούβας με τη σειρά της υπογράμμισε τους δεσμούς μεταξύ Ελλάδος και Κούβας, υπενθυμίζοντας την πορεία του εθνικού ήρωα της χώρας της Χοσέ Μαρτί. Ο συγγραφέας, διπλωμάτης και πολιτικός κατά τον 19ο αιώνα είχε εμπνευστεί από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, ενώ σήμερα ζωγραφικά έργα και συγγράμματά του φιλοξενούνται σε σταθμούς του μετρό της Αθήνας στο πλαίσιο των 200 ετών από την εθνική μας ανεξαρτησία.

Αναφερόμενη στην πανδημία του κορονοϊού η κα Zelmys Maria Dominguez Cortina μίλησε για την πρόοδο που έχει κάνει η Κούβα στον τομέα της φαρμακοβιομηχανίας και ειδικότερα στην Παρασκευή εμβολίων κατά της Covid-19, με στόχο τον εμβολιασμό του πληθυσμού μέχρι τον Νοέμβριο.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, ενώ η κα Cortina επισκέφθηκε την έκθεση του κ. Κοτζαερίδη «Επέτειος Μνήμης 1821-2021 – Οπλαρχηγοί του Αγώνα του 1821» που φιλοξενείται μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου στο ισόγειο του Δημαρχείου Βέροιας.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69