tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

"Αφιλόξενο" για πολίτες το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

Τα τελευταία χρόνια το Δημοτικό Συμβούλιο της Βέροιας είναι το πιο «αφιλόξενο» για τους πολίτες. Για να μιλήσει κάποιος στον Καλλικρατικό δήμο Βέροιας χρειαζόταν να συγκεντρώσει έναν αριθμό υπογραφών ενώ σήμερα πρέπει να εγκριθεί από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου αν θα δοθεί ο λόγος σε πολίτη. Την ίδια ώρα σε άλλα δημοτικά συμβούλια οι πολίτες τοποθετούνται χωρίς να μπαίνουν προσκόμματα για το αν θα πρέπει να δοθεί ο λόγος.

Τα παραπάνω γράφονται με αφορμή την άρνηση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας να δώσει τον λόγο σε πολίτη να απαντήσει στα όσα ακούστηκαν γι αυτόν στην προηγούμενη συνεδρίαση. Δεν είναι απλά υποχρεώσει του Δημοτικού Συμβουλίου να δίνει αδιακρίτως τον λόγο σε πολίτες αλλά θα πρέπει αυτό να γίνει επιδίωξη για να αυξηθεί η συμμετοχή των πολιτών στα κοινά. Παλαιότερα, Καποδιστριακός δήμος της Ημαθίας, είχε θεσμοθετήσει χρόνο πολιτών, αμέσως μετά τα προ ημερησίας θέματα και πριν την ημερήσια διάταξη και μαζεύονταν πολίτες και έβαζαν θέματα στο σώμα.

Όσον αφορά το χθεσινό αίτημα πολίτη να απαντήσει σε όσα ακούστηκαν γι αυτόν σε προηγούμενη συνεδρίαση, ήταν υποχρέωση του Δημοτικού Συμβουλίου να δώσει τον λόγο για να δοθούν οι απαντήσεις στο «επί προσωπικού» θέμα που δημιουργήθηκε, όποια τοποθέτηση κι αν έκανε σε παρελθόντα χρόνο ο πολίτης.

Στην βελτίωση του κανονισμού λειτουργίας που θα επιχειρήσει το επόμενο διάστημα το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας, θα πρέπει να θεσμοθετηθεί χρόνος για να εκφράζουν τις θέσεις τους οι πολίτες. Είναι ζήτημα δημοκρατίας.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69