tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Τσακαλώτος από την Βέροια: "Είναι ανάγκη να φύγει αυτή η κυβέρνηση" (φωτογραφίες, βίντεο)

Είναι ανάγκη να φύγει αυτή η κυβέρνηση τόνισε στην Βέροια ο πρώην υπουργός Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ο πρώην υπουργός ήρθε ως ομιλητής σε πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ και στις δηλώσεις του άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και απάντησε σε ερωτήσεις.

Ο κ. Τσακαλώτος τόνισε ότι για την κυβέρνηση, ότι καλό συμβαίνει οφείλεται σε αυτήν ενώ ότι άσχημο σε εξωγενείς παράγοντες. Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της μείωσης των κοινωνικών ανισοτήτων και προς αυτή την κατεύθυνση θα εργαστεί.

Αναφορικά με το ζήτημα των ημερών, την Ρώσικη εισβολή στην Ουκρανία, ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε αντίθετος στην αποστολή ελληνικής στρατιωτικής δύναμης αλλά υπέρ της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας. Σημείωσε ότι υπάρχουν άλλες επιλογές που μπορούν να δώσουν λύση στο πρόβλημα όπως η διπλωματία ή οι κυρώσεις. Σε ερώτηση για το ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παραχώρησε βάσεις στο ΝΑΤΟ και ενίσχυσε στο «περικύκλωμα» της Ρωσίας, ο κ. Τσακαλώτος απάντησε ότι η εξωτερική πολιτική πρέπει να είναι πολυδιάστατη και εκτός από την άμυνα της χώρας πρέπει μια κυβέρνηση να αναπτύσσει και συμμαχίες.

Απαντώντας σε ερώτηση για το κύμα ακρίβειας, είπε ότι οι οικονομολόγοι δεν έχουν καταλήξει στο πόσο διάστημα θα διαρκέσει, πρόσθεσε ότι ο πόλεμος θα έχει επιπτώσεις στην άνοδο του πληθωρισμού και στην μείωση των δεικτών ανάπτυξης, σημείωσε ότι υπάρχουν εξωγενή στοιχεία στην άνοδο του πληθωρισμού αλλά δεν ισχύει ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμιά ευθύνη. «Ήξεραν ότι έρχεται και συνέχισαν την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ» σχολίασε ο κ. Τσακαλώτος.  Αναφορικά με το τι μπορεί να γίνει για να ανακουφιστούν τα νοικοκυριά, είπε ότι αν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ θα ενίσχυε το εισόδημα των πολιτών ενώ θα μπορούσαν να γίνουν και παρεμβάσεις στους παραγωγούς ενέργειας για να χρεώνουν λίγο πάνω από το κόστος για όσο διάστημα κρατάει η κρίση. Ο κ. Τσακαλώτος είπε ακόμη ότι μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας μπορούν να αναπτυχθούν πολιτικές για να δημιουργηθούν αντοχές στην Ελληνική οικονομία ώστε να μπορεί να αντιμετωπίζει τέτοιες κρίσεις.

Σε άλλες ερωτήσεις απάντησε ότι τα μεγάλα προβλήματα, όπως πχ το Κυπριακό, πρέπει να λύνονται κι όχι να παραπέμπονται στο μέλλον, στον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει αντιπαράθεση μεταξύ ανοιχτού κόμματος και κόμματος με σφιχτό ιδεολογικό προσανατολισμό, οι τεχνοκρατικές κυβερνήσεις δεν μπορούν να δώσουν λύσεις, δεν έχει τεθεί σε κανένα όργανο του ΣΥΡΙΖΑ η συγκυβέρνηση με τη ΝΔ και αμφιβάλει αν αυτό γίνει ποτέ, στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να υπάρχει ελευθερία στην έκφραση, να μπορεί να γίνει κριτική αλλά όχι ανθρωποφαγία.

Αμέσως μετά ο κ. Τσακαλώτος μίλησε σε εκδήλωση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ

Δείτε στο βίντεο την συνέντευξη τύπου του κ. Τσακαλώτου

tsakalotos ver1tsakalotos ver2tsakalotos ver3

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69